ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı

M.Tevhit Gülseven

Değerli Öğretmenlerimiz ve Kitap
11 Ekim 2021 Pazartesi

Sosyal medyada hem yalanlar, hem gerçekler hem yalan gerçeklerle, gerçek yalanların ahlaksızca raks ettiği bir ortam!

Her kafadan bir ses çıkıyor! Sosyal medya herkes için çok müsait ortam! Hem yalanlar, hem gerçekler hem yalan gerçeklerle, gerçek yalanların dırçık* (=argo jargonunda volta) attığı bir ortam! Toplum mühendislerinin ülke insanımızın akıl yaşı tespitinden hareketle ülke gündemi belirlemekten tutun, siyasi iktidarları seçme tercihine kadar ne kadar etkin olduğu tezini ileri sürenler, süslü cümlelerle servis edenler var!

“Süleyman Demirel’in konuşmalarını beğenmeyebilirsiniz, Süleyman Demirel’in konuşmalarını çok basit de bulabilirsiniz! Ancak Süleyman Demirel’i Türkiye Cumhuriyeti siyasi hayatında ve yönetiminde tutan; Süleyman Demirel’in konuşmalarıdır”! Konferansına katıldığım sosyolog söylemişti!

Olayları okuyabilmenin yolu; bilgili olmak ve düşünmektir. Bilgili olarak düşüne bilindiği zaman kandırılma ihtimali çok çok düşüktür. Bilgili değilseniz; düşünmeyi bilmiyorsanız; gelen kandırır, giden yalanlarına inandırır!

Karanlık zihinler, karışık zihinlerle, boş zihinlerin, dolu zihinlere kafa tuttuğu, sarsılan üzgün, kederli zihinlerin sessiz endişeli zihinleri çarpışıyor!

Üstün karakterli kişilikler ile karakteri üstün sayılamayacak kişilerin birbirine karakter dersi verme arenası gibi!

Elinde karalar, karaları dilinde olanlar, kafasında karanlıklar, karanlıkların kafaları illaki savaş halindeler!

Ey aziz ve muhterem öğretmenlerimiz; ya elinizde kitapla dolaşarak öğrencilerinize model olun, ya kitap kokarak, ya elinizde kitapla kitabi konuşarak, yolculuklarınızda illa birkaç kitapla birlikte olarak veya her ortamda kitaptan söz ederek; kitapla olun. Otobüste, minibüste, vapurda, piknikte lütfen kitap okuyun! Kitapla yatın, kitapla kalkın!

Öğrencilerinize kitap okuma alışkanlığını kazandırmanın tek görev ve sorumluluk olduğunu düşünün; lütfen!

Sonra kitaptan ne anlamak gerektiği, kitabın ne anlattığını öğretin öğrencilerinize. Ana fikir, anlatılma istenen düşünce, derin anlamlar üzerinde manalandırma nasıl yapılır; bunları belletmek lazım; yarının nesillerine!

Ve düşünmeyi öğretmek; öğretebilmek!

Kendini ifade etmek, edebilmek, fikirler konuşmak, tartışmak, tartışabilecek dolulukta olabilmek, bilgi doluluğunu başkalarına anlatabilmek, öğretebilmek isteği; aşk! 

Kitap aşktır, aşk kitaptır!

Kitap kaygan coğrafyalarda, din soslu tefrikalara inanmamanın tek yoludur! Tefrikaların akıştaki enteresan metafizik masalları; kendi dilinde kutsal kitabını okumamış insanlara trankilizan etkisi yaptığından; yaşadığı dini vahye dayalı değil; kişilerin yorumlarına göre uygular! Okuyarak yaşayacağını, kulaktan kulağa dinleyerek miş gibi yaşar!

İnanan için iki dünyada, inanmayan için bu dünyada kitap elzemdir; kitapsız olmaz! Ve kitaba da sahip olmadan olmaz! Kendine, ülkene, dinine, ahlakına, karakterine, psikolojine, sosyolojine, ekonomine, sosyalliğine, iletişime ancak kitap okuyarak sahip olabilirsiniz! İçinizdeki, ruhunuzdaki adaleti kitap okuyarak bulabilir, şiddeti kitap okuyarak çözebilirsiniz!

Okumak; kutsaldır; kutsal olan bilgi kitaptadır!

Değerli öğretmenlerim; okuma alışkanlığı kazanmak ve okuma alışkanlığı kazandırmak; kutsaldır!  Öğretmenlerim kadar kutsaldır, okumak! Kutsal olan öğretmenlerim, okumanın sorumluluğunu bilincine nakşetmiş ve okumaya iman etmiş olan öğretmenlerimdir.

 

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva