ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Oltu Taşına zerafet katıyorlar
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı

Ela Karasu

DAP'ın Yeşerttiği Umutlar
20 Şubat 2013 Çarşamba

Kalkınma Bakanlığı Doğu Anadolu Projesi (DAP), bölge kentlerinin büyük ümit bağladığı bir oluşum. Doğu'da can çekişen hayvancılığa yeniden ruh vereceğine inanılan kurum... Adnan Demir in başkanlığında başarılı çalışmalara imza atan DAP geçtiğimiz günlerde Bingöl'de Doğu Anadolu'nun 14 ilini kapsayan bir hayvancılık çalıştayı düzenledi. Hazırlıkları süren DAP Eylem Planı için planlanan çalıştay ile bölgenin hayvancılık, mera, su kaynakları, yem bitkileri potansiyeline ivme kazandıracak verilerin ortaya çıkarılması hedeflenmişti.
Çalıştayda büyükbaş, küçükbaş hayvancılık ile su ürünleri ve arıcılık gibi alt sektörlerde yapılacak havza bazlı çalışmalar ele alındı. 2 gün süren çalıştay kalkınma ajansları, üniversite uzmanları, tarım teşkilatı yöneticileri ve tarım alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerini bir araya getirdi.
Hazırlanacak DAP Eylem Planı için rehber niteliği taşıyan hayvancılık çalıştayı yeni stratejik uygulamaların hayata geçirilmesinde öncü olmayı hedefliyordu. Önemli yatırımlara kapı açacak projelere finansal destek sağlanarak tarım ve hayvancılıkta Doğu Anadolu'yu yeniden Türkiye'nin en önemli bölgesi yapmak için yeni stratejilere ihtiyaç olduğu çok açık.
Geçmiş yıllarda hayvancılık alanında yaşanan başarısızlıklardan dersler almamız gereken bir dönemdeyiz. DAP, bilinçli yeni adımlar atılması noktasında bölgeye önayak olmaya kararlı görünüyor. Adnan Demir dersine çok iyi çalışmış. Doğu Anadolu'da havza bazlı modelin geliştirilmesini amaçladıklarının altını özellikle çiziyor. Bu projenin üniversite uzmanlarının teknik desteği ve tarım teşkilatının olanakları ile yapılması gerektiğini savunuyor.
DAP'ın havza bazlı model ile bölge hayvancılığının sorunlarının çözüleceğine inanıyoruz. Çünkü uygulamaya geçildiğinde artık her yere, her destek verilmeyecek. Söz konusu havza yerinde öne çıkartılacak. Örneğin kanatlı dendiğinde Malatya, Erzincan ve Elazığ'da yatırımlara destek verilecek. Yine küçükbaş hayvancılıkta meraların çok olduğu bölgelerde öne çıkacak. Kısacası hangi kentte ne öne çıkıyorsa, uygulamalar yerlerinde gerçekleşecek.
Büyükbaş hayvancılık, süt sığırcılığı, hayvancılığa dayalı sanayi grubu, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, su ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı yetiştiriciliği ve arıcılıktan oluşan 7 grupta çalışmaların yapıldığı çalıştayda, kilit proje teklifleri de dikkati çekti. Tahmini bütçelendirilmenin yapılması ve yüzde 50 kamu kaynağı uygulamasının planlandığı projeler fizibilite aşamasından sonra netlik kazanacak. DAP, doğuda hayvancılığın yeniden canlanması için 80 projeye yaklaşık 250 milyon lira bütçe ayırmayı planlıyor.
Ne diyelim; yolunuz açık olsun.
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MEHMET TOPTAN 4 Mart 2013 Pazartesi  17:14

MEHMET TOPTAN TİMFED - TÜM İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ FEDERASYONU YÖNETİM KURULU ADINA. KENTSEL DÖNÜŞÜM Yüzde 90’ı birinci derece deprem bölgesi olan ülkemizde afet riski taşıyan 6,5 milyon konut tespit edilmiş durumda. 2010 yılında düzenlenen kurultayla bu riski taşıyan binalarımızın yenilenerek güvenli kentler oluşturulmasına yönelik çalışma başlatılmıştı. Bugüne dek süren araştırmalar ve çalışmanın sonucunda kentsel dönüşüm olarak bilinen “Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun” Meclis’te kabul edildi. Yeni yasayla birlikte mülkiyet hakkındaki yüzde 100 çoğunluk aranması koşulu değişti. Artık afet riski taşıyan ya da dönüşüme tabi olan binanın sahiplerinin 3’te 2’lik çoğunluğunun onayı, yeterli olmakta. Şimdi gelinen nokta, afet riski taşıyan binaların bir an evvel yıkımlarının başlatılması ve yerlerine alt yapısı, üst yapısı, sosyal alanları, yeşil alanları ve diğer donatılarıyla beraber daha yaşanabilir güvenli şehirler oluşturulması aşamasıdır.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva