ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum

Erdal Güzel

Cinnet Geçiren Toplum
10 Aralık 2019 Salı

  Suç işleme yarışında rekorlara koşan bir ülke konumundayız. Meksika ve Brezilya ile bu konuda yarışır olduk. Hapishaneler dolmuş vaziyette. Devlet yeni hapishaneler yapmakla meşgul. Tutuksuz yargılanmak üzere dışarda gezenlerle, Denetimli Serbestlik’le cezasını çekenler bir tarafa, cezaevi firarilerini de hesaba katarsak ülkedeki suç tablosunu anlayabiliriz.

Silahın, kavga ve cinayetin olmadığı bir TV dizisi yok. Toplum gerildikçe geriliyor. Vatandaşın büyük bir kısmı öfke kontrolünden çıkmış, freni patlamış bir kamyon gibi cadde ve sokaklarda geziyor.

Suç potansiyeli yüksek bir ülke olma yolunda ilerliyoruz.

Haber kanalları her gün ardı arkası gelmeyen cinayet haberleriyle çalkalanıyor. Kadın cinayetlerinde akla hayale gelmez vahşilikler insanı insanlığından utandırıyor.

Adalet terazisi tartışılır hale gelmiş. Yasama görevini üstlenenler bir daha ki seçimde nasıl seçilebilirim kaygısıyla genel başkanlarının gözüne girme hesabı içeresindeler. Siyasiler birkaç oy uğruna af kanunu hazırlamakla meşguller.

Namuslu vatandaş endişe ve korku içerisinde. “ Köpekleri salmış, taşları bağlamışlar” misali  aramızda dolaşan patlamaya hazır bombaların, kimin canını alacağı meçhul.

Vatandaşı mağdur eden suç makinalarının yakalandıklarında ya cezaevi firarisi olmaları veya haklarından onlarca suç dosyası bulunması sosyal-hukuk devletinde izahı zor bir tablodur.

Toplumda, defter  ve kalemden çok her türlü silah var. Siyanür desen sudan ucuz.

Uyuşturucu okulların içine kadar girmiş. Etrafta çerez gibi kolay bulunduğu söylenen çeşitli uyuşturucular genç fidanları zehirliyor. Uyuşturucu kullanma yaşının artık ortaöğretim çağındaki çocuklara kadar düştüğü söyleniyor.

TV’lerde, ahlâk medeniyeti kuran bir millet olmanın gururu işlenirken,süratle ahlaki erozyona uğrayan bir toplum haline dönüşüyoruz.

Ahlâkı sadece cinsellikte gören bir anlayışın toplumu getirdiği çöküntü, artık endişe edici boyutlara varma noktasında.

Her gün bir kadın cinayetinin işlendiği, masum insanların katledildiği, şiddetin hayatın her alanında kendini hissettirdiği ülkemizde, birilerinin ortaya çıkıp bu yaraya bir neşter atması gerekmektedir.

Cezaların caydırıcı olmadığı hayatın akışı içerisinde hepimizin şahit olduğu bir durumdur.  Adaletin verdiği bazı kararların da  vicdanları tatmin etmediği   vatandaşlar arasında konuşulan bir konudur.

Hapishaneden yeni çıkmış bir mahkûmun hemen ertesi gün yeni bir suç işlemesi,  ceza evlerinin ıslâh ve topluma kazandırma yönündeki  yetersizliğini göstermesi açısından  üzerinde durulması gereken bir konudur.

Suç sayısı arttıkça, suçun mağdur ettiği kesimlerin sayısı da artmaktadır. Birileri işledikleri suçun cezasını çekerken ,onun mağdur ettiği kesimler ve suçlunun  yakınları da bu mağduriyetin travmasını yaşamaktadırlar.

Öfke ve şiddet depreminin yol açtığı  cinnet şoklarından haberdar olması gerekenlerin  yani sorumluluk mevkiinde olanların bu gidişe son vermeleri  artık kaçınılmaz olmuştur. Durum böyle giderse imanlı nesil yerine eli kanlı ve gözü yaşlı bir nesil ile baş başa kalacağımız muhtemeldir.

                                                                                                                        

 

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva