ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu

M.Tevhit Gülseven

Bir Belgesel ve Düşündürdükleri!
16 Ocak 2018 Salı

14 Ocak 2018 de bir belgesel kanalda daha önce izlediğim bir belgeseli tekrar yayınladılar. Belgeselde boz ayının Sarıkamış’ta izlerini sürüyorlar, ayıların boyunlarına takip amaçlı çok fonksiyonlu bir tasma yerleştiriyorlardı. Bilim adamı genç kâşif bir Türk; Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu veteriner hekimde Türk! Her şey harika çok mutlu oldum derken Sarıkamış Ormanları ve çöp dağları görüntüye geldi. Yemin ediyorum, utandım, utancımdan yerin dibine girdim. Kars Valisi ve Sarıkamış Kaymakamı, Sarıkamış ve Kars Belediye başkanları, sağlık Müdürlüğü, Çevre İl / Orman Müdürlükleri’ne soruyorum; Allah aşkına bu durum nasıl bir durumdur? Sarıkamış Ormanları kaçak kesimlerle zaten iyice yorgun ve yıpranmış, ufalmış! Ve bir dev çöplüğü nasıl taşıtırız; bu canımız, nefesimiz, güzel ve nadide ecdat hatırası Ormanımıza, büyük bir üzüntüyle seyrettim.

Bu belgeseli dünya seyrediyor. Vahşi Rusya, vahşi Fransa, vahşi İngiltere, vahşi İskoçya seyrettim hiçbirisinde vahşi çöp birikintileri görmedim. Merak ediyorum ilgililer niçin görmüyorlar, niçin ilgilenmiyorlar?

Bu vatan bizim ve böyle durumlar beni oldukça endişelendiriyor ve üzüyor! Daha iyi ve daha temiz bir Türkiye için gerçekten, yürekten, samimi hizmet etmek ve hizmet adamları gerekiyor. Bilgi ve görgü esas olmalı yönetici seçerken; bu da devletimize ve milletvekillerimize düşüyor! Şikâyet etmek de vatandaşımıza! Küçük bir şeyi BİMER’e yazanlar Sarıkamış Ormanı’nı görmüyorlar, çünkü şahsi değil diye mi düşünüyorlar?

Belgesel Yapmak ve Bilim ve Spor Adamları Yetiştirmek!

Günde bir iki saatimi genellikle belgesel seyretmeye ayırırım.  Belgeselleri izlerken hem bilgilenmeye çalışırım hem de kendimi tuhaf bir kıskançlıkla kızgınlık arası duygulara kaptırırım.

Belgesellerde Türk orijinli belgeseller ya yoktur, ya düzenlemesinde sıkıntı vardır. Ya bilgimizi gösteremiyoruz, ya saklıyoruz, ya da bilgi bizde önem arz etmiyor. Belgesel yapmıyoruz veya yeterli değil. Uluslar arası belgesel yapabilmenin yolu bilgi dışında uluslar arası belgesel standartlarını yakalamakla olur.

Spor için de aynı, bilim içinde aynı! Hedef çizen, hedef koyan, teşvik eden, özendiren, yarışmacı ruhlar icat edip, yarıştıracak yürekleri bulup çıkartıp ve yarıştıracak bir kültür oluşturamamışız, maalesef.

Dağımız var, malzememiz var, karımız var, buzumuz var, dağlarda yüzlerce tırmanılacak duvarlarımız var ve hatta milli kayakçılarımız, dağcılarımız da var ancak ve ne yazık ki ulular arası madalyalarımız yok. Şeklen tamam, ruh da eh işte ama sonuç çok önemli ama biz yokuz.

Ne demek istediğimi TREK, TLC, Nat. Geo, Eurosport spor ve belgesel kanallarını izleyenler çok daha iyi anlayacaklardır. Komplekse katılmamak elde değil.

Gençlerimiz başarılı yarışmacı insanları seyretmeli, heveslenmeli ben niye yapmıyorum, niye ben orda değilim diye düşünebilmeli ki orada benim gençlerimde olsunlar.

 

 

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva