ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum

Vahdet Nafiz Aksu

Bilgi ve Teknoloji Üreten Toplum Vizyonu
17 Kasım 2019 Pazar

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının (TÜSEB) son zamanlarda yoğunlaşan harika çalışmalarını merak ve dikkatle takip ediyorum.

Sağlık Bilimi ve Teknolojisi alanında bilgi üreterek, ülkemize ve insanlığa hizmet etmek amacıyla kurulan TÜSEB’in başarılarında iki genç bilim insanının büyük payı var. Başkan Prof. Dr. Adil Mardinoğlu ve Genel Sekreter sevgili hemşehrimiz Prof. Dr. Hasan Türkez ele ele vererek önemli projeleri hayata geçiriyorlar.

Bir müddet önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada şöyle demişti: “Günümüz dünyasında gerçek anlamda bağımsızlığın ilk şartı teknolojiyi tasarlayan, geliştiren, üreten ve ihraç eden ülke konumuna ulaşmaktır. Ülkemizin millî teknoloji hamlesinin başarıya ulaşması, teknoloji üreten bir toplum hâline dönüşmemizle mümkündür”.

Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği “teknoloji ihraç eden ülke konumuna ulaşmak” hedefi, sürekli bilgi ve teknoloji ithal eden ülkemiz için hayati önem taşıyor. 

Bilgi üretimi ve bilginin teknolojiye dönüşmesinin önemi konusunda ilginç fikirleri olan akademisyen yazar Manuel Castells’in belirttiği gibi “Meksika’daki çiftçilerin bütün bir yıl boyunca sarf ettikleri akıllıca ve yoğun emek, ekonomimizde değer yaratımı konusunda Helsinki’de mobil internet içiren yeni bir yazılım programlamakta sarf edilen çabayla yarışamaz”

Teknoloji üreten bir topluma dönüşmemizde sayaları 200’ü aşan üniversitelerimize, özel sektörün finanse edeceği AR-GE merkezlerine ve TÜSEB gibi genç kuruluşlara büyük görev düşüyor.

Milli Teknoloji Hamlesi ile yerli silah ve sistem üretiminde çok ileri adımlar atmayı başardı Türkiye… Hatta bu adımlar koşuya dönüştü. 

Şimdi sıra yerli aşıda, ilaçta. Hayalimizi süsleyen, dışa bağımlılığı ortadan kaldıracak olan GENOM projesinde.

TÜSEB Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Türkez, ülkemizin özellikle dışa bağımlılığının bulunduğu sağlık ürünlerinde yerlileşme ve millileşmeyi sağlamaya yönelik önemli adımlar atıldığını; TÜSEB tarafından fonlanacak projelerle yerli milli ilaç, tanı kiti ve cihazların üretiminin de önünün açılacağını müjdeliyor.

Millî savunmanın yerli üretim silah ve sistemlerle sağlanması kadar önemli buluyoruz halk sağlığının millî imkânlarla korunmasını, hastalıkların yerli ilaçlarla tedavisini.

Bunun için olağanüstü çaba gösteren siyasi ve idari kadrolara teşekkür borcumuz var. Hepsi ile özellikle de yetenek ve gayretine yakından tanık olduğumuz hemşehrimiz, kardeşimiz Türkez hocamızla iftihar ediyoruz. Yüce Allah yollarını açık etsin, millet ve memleket için önem arz eden gayret ve başarılarını artırsın.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva