ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu

M.Tevhit Gülseven

Beş Dengesiz Durum Aciliyeti!
27 Eylül 2021 Pazartesi

Kitap okumak, eğitim ve aile içerisinde aile büyüklerinin öğütleri ve medyanın bu konuları ciddiye alarak savaşmasıyla bir kültür oluşturulabilir

Hayat dengeler üzerine kurulmuş bir tahterevalli! Üzerinde bütün hareketlerin dengeli olması gerekir! Hangi tarafına biraz ağırlık koysan diğer tarafın havaya kalktığı bir tahterevalli! Onun için ağırlıklar konusunda önce bilgili olmalı! Sonra denge hakkında çok çok çok bilgili olmalıdır!

Doğanın dengesini bozmamalı insanoğlu!

Ağaçlar yok olursa solunum için oksijeni alacağınız başka bir sistem yok! Doğayı betonla kaplarsanız; rüzgârı kesersiniz, yağmur yağmaz, yağan yağmurlar felakete dönüşür! Ormanlar yok olursa sular da yok olur, dereler, göller kurur!

Etrafa çer çöp atarsanız; ortaya enfeksiyonlar çıkar! Hijyeni terk ederseniz çok sık hasta olursunuz. Havaların durumuna göre giyinmezseniz; üşütür hasta olursunuz!

Zararlı madde (sigara, alkol, bağımlılık yapan diğer maddeler) kullanımında ısrar ederseniz başta kanser olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarmış olursunuz!

Grip, covid gibi salgınlarda tedbiri terk ederseniz, düğün, cenaze, bayram adetlerinde eskisi gibi yaparsanız; sonuçları çok insan için felaket olur! Aşı olmama da ısrar ederseniz; başta sevdikleriniz olmak üzere insanlığa ihanet etmiş; darbe indirmiş olursunuz! Hastalıklardan, ölümlerden sorumlu olursunuz; net! Nefsiniz, canınızdan, inadınızdan, cahilliğinizden daha mı önemli; aşı olmama ısrarınız?

Trafik seyrimiz gitgide bir Bizans arenasına dönüşüyor! Tali yoldan araçlar fırlıyor, normal sokaklarda hız denemesi yapılıyor, filmlerdeki gibi dar ikili trafikte U dönülüyor, şehir içi bölünmüş yollarda makaslar atılıyor! Daha kötüsü kırmızı ışıkta durmaya korkar oldun; son altı ayda iki defa kırmızı ışıkta durdum diye arkadan aracıma çarptılar, başımı koltuğun arkalığına çarptım! Üç haftadır gözümden özel hastanede tedavi oluyorum, retina yırtıldı! Neymiş; adamın hız merakı veya kullandığı aracı ciddiye almaması yüzünden! İki defa da kırmızı ışığı geçip sonra durdum, arkadan gelen hâlâ korna çalıyor. Arkadan plakama ceza yazılırsa, ödemeden mahkemeye başvuracak ve kırmızı ışıkta duramadığımı gidip anlatacağım! Ceza alırsam da çarpışma olmamasının bedeli diye ödeyeceğim!

Çevreyi temiz tutmak, hijyen, aşı, ağaçlara zarar vermemek, ağaç dikmek, ormana, koruya, akar sulara, göllere sahip olmak, covid tedbirleri, trafik önce nezaket, sonra aile terbiyesi, sonra aydınlanma ile ilgili ciddi konulardır.

Kitap okumak, eğitim ve aile içerisinde aile büyüklerinin öğütleri ve medyanın bu konuları ciddiye alarak savaşmasıyla bir kültür oluşturulabilir. Başıboş bırakılırsa; ülkemiz için başka bir dizi felaketler kapının önündedir denilebilir

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva