ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı

Ahmet Göksan

Başarının Engeli
19 Ocak 2021 Salı

 “Kıbrıs’ı Elen addeden Makarios Ada’yı Yunanistan’a bağlamak mücadelesinde olduğunu açıklayabiliyor ve ENOSİS’i milli mücadele olarak vasıflandırıyordu. Halbuki 1960 Anayasasında devleti korumak görevi kendisine de verilmişti. 1962’de ‘Türk halkı yok edilmedikçe EOKA’nın hedefine ulaşılamaz’ derken büyük ülkü addettiği ENOSİS’e hizmet ediyordu”. 1980 Dr. Fazıl KÜÇÜK

 

Trump, görevde olduğu sürece nerede ise bütün kuyuları taşlarla doldurmuştu. Giderayak da kendisine oy vermiş olan seçmenlerin haklarının yenmiş olduğunu öne sürerek son taşını silahlı yandaşları ile Kongre Binasını bastırarak attı. Bu hareketi nedeniyle hem kendisinin hem de ülkesinin görüntüsüne kara leke çalarak ayrılıyor. Buna koşut uygulanan emperyal amaçlı ekonomik sistemin de yeniden sorgulanmasının zeminini de ortalıklara bırakmıştır.

Kıbrıs uyuşmazlığının boy vermeye başladığı günlerden kısa süre sonra Kıbrıs Cumhuriyeti’nin temelleri karşımızdaki unsurun saldırmaları ile yıkılması sonrasında dünya yeni bir uyuşmazlıkla daha tanışıyordu. Türklere karşı saldırılar devam ederken BM Güvenlik Konseyi uyuşmazlığı çözebiliriz diyerek toplantı yapmaya başladı. Çare olarak da 04 Mart 1964 tarihinde aldığı 186 sayılı kararla Kıbrıs’ta Barış Gücü görevlendirilmesine onay veriyordu. Alınan bu kararla karşımızdaki unsur uluslararası alanda Tek Devlet olarak tanımlanırken Kıbrıs Türkleri de bu devlete karşı isyan etmiş olan vatandaşlar olarak tanımlanıyordu.  Şimdi de anılan tarihten beri adada konuşlu bulunan gücün görev süresinin uzatılması isteniyor.

BM Genel Yazmanı Bay Antonio Guterres’in Güvenlik Konsey’ine sunduğu taslak metinde 31 Temmuz 2021 tarihine kadar görev süresinin uzatılmasını istiyor. Buna koşut adadaki ayrılığı daha da derinleştirecek düşünce yapılarından kaçınılması çağrısında bulunuyor. Bu isteğinin yerine getirilebilmesi için anılan tarihte alınmış olan kararın yürürlükten kaldırılmasını gerekli görüyoruz. Bu gereği yerine getirmeden önce uyuşmazlığın çözümü için Bay Guterres, bütünlüklü çözümü gerekli görüyor. Kıbrıs Türklerinin adadaki varlığı kabul edilmeden uyuşmazlığın çözümünün yıllarca devam edeceği gerçeği ortadadır.

Diğer yandan önümüzdeki Şubat ayında gayri resmi olarak 5+1 diye tanımlanan müzakere sürecinde karşımızdaki unsur Güven Yaratıcı Önlemler diyerek ortalıklara çıkıyor. Her müzakere süreci öncesinde benzer çıkışları yaparak dünya kamuoyunu yanıltıyorlar. Kendilerinin barışçı olduklarını Türklerin ise barıştan yana olmadıkları dolmalarını söylüyorlar. Bununla yetinmeyerek “gayri resmi konferansa Berlin’de yapılan üçlü görüşmede varılan ortak anlayış zemininde görüşmek istediklerini” duyuruyorlar.

Müzakere masalarını devirmekle ünlenenleri uluslararası toplum tanımaya devam ettiği sürece daha çok masayı devireceklerinin bilinmesini istiyoruz. Ada gerçeklerinden uzak kararların öne çıkarılması konusunda bütün Rum siyasi partileri de bu gidişin sorumlularıdırlar. Düşünce yapıları aynı olanlar Kıbrıs Türklerine kısmi de olsa (ki biz buna karşıyız) hak verilmesine karşı çıkıyorlar. Barış Manço’nun dillendirdiği eserindeki gibi bunların Hepsi Bir Hallı Turhallı. 

Bu düşünce yapısı içinde olanlar önümüzdeki Şubat ayında yapılması düşünülen 5+1 formüllü müzakere sürecine ilişkin hazırlıklarını sürdürüyorlar. Bizler ne mi yapıyoruz diye sormadan karşımızdakilere ve dünya kamuoyuna 2020 Ekim ayında Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar’ın adadaki çözümün iki egemen devletli bir yapının kurulması vurgusu yaparak seçimi kazandığı da unutulmamalıdır. Annan’ın belgesinin oylanmasından sonra Kıbrıs Türklerinin sempati topladıkları belirtiliyordu. Toplanan sempatinin iki egemen devletli yapıya evrilmesi gerektiğini kaydetmek istiyoruz.    

Kıbrıs Türkleri olarak bizlerin adada kalıcı olacağımızın bilinmesi için ele ele vererek aşamayacağımız engelin olmadığını bilinmesi gerekiyor mu ne… 

SEVGİ ile kalınız…

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva