ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı

M.Tevhit Gülseven

“Allah Rızası İçin” Deriz Ya!
5 Eylül 2017 Salı

İş! Herhangi bir iş yapma amacımız belirlediğimiz bir hedefe ulaşmak içindir. Hedefi olmayanların nereye varacakları konusunda kendi fikirleri olmadığı için benim tahmin etmem de bir önyargı, bir tahminden öteye geçemez. Tabii ki görünen köy kılavuz istemez gibi de harika bir atasözünü unutmamak gerekir.

İş yaparken, doğal olarak kendi menfaatimizi amaçlarız!

Vatan, millet davası için çalışırız! Bunun erdemlisi kendi menfaatimizi her şeyin arkasına atmaktır. Yiğitlerimiz, atalarımız, sevdiklerimiz kendi canlarını vermişler bu vatan, millet için; buradan bir kazanım akıllarına bile gelmemiş.

Allah rızası için yapılan işler! (Konumuz; Allah’ın rızası).

Allah’ın rızası denilince kişilerin ne anladığına göre değişiklik gösteriyor. Mesela dindarlığımız Allah rızası için olmalı diye düşünürken; içimizden gelen bir dürtüyle çok daha fazla insanların diğer insanlardan da şahit tutmak istediklerini düşünüyorum. Bu ne demek? Ben Allah rızasına şu işi yapıyorum ama siz de görün, görün ki benim ne kadar dindar olduğumu anlayın! Sonra bana Allah’ın rızasına talip olduğum için güvenin, saygı duyun!

Desinler ki; falan zat çok oruç tutar, namaz kılar, kurbanın en büyüğünü keser, bilmem kaç defa hac ve umre yapmıştır! Bütün bunlar dindar bir toplumda üstünlük sağlamak içindir, ayrı bir statü basamağı oluşturur.

Kalbe gelen bir kibir, kendine büyüklenme şeytanın insana kurduğu en büyük tuzaktır! “Şüphe yok ki, Allah Teâlâ onların neyi gizlediklerini ve neyi açıkladıklarını bilir. Muhakkak ki, O, kibirlenenleri sevmez”. Nahl 23.  Ayet! Peygamberimiz Efendimiz Hz. Muhammed (SAV); “Ben diyen helak oldu!” diye yaptığı işlerle övünenlerin durumuna açıklık getirmiştir. İnsanlar bu yüzden kalplerine sahip olabilmeli ve dini vecibelerini mümkün mertebe gizli yapmaya çalışmalıdırlar. Çok güzel örneklerden birisi; nafile oruçluyken bir yerde yemek ikram edildiğinde, oruçlu olduğunu söylememek için oturup yiyip içip ve gününe gün olarak sonradan kazasını tutmaktır.

En tehlikeli durum ise Allah’ın rızası için diye yapılan ibadetlerde farkında olarak veya olmayarak riyaya kaçmak, büyüklenmektir. Başkasının da görmesini nefsin arzu etmesidir ki buna çoğumuz alet oluruz.

Çok güzel bir şekilde tadili erkânla namaz kılıyor; gel gör ki evinde nasıl kılıyor? Aradaki fark riyanın bir nevi ölçütüdür. Bunun ölçümü; vicdanı yargı gücünü kaybetmemiş bir insanın kendini değerlendirmesidir.

Allah rızası için denilen ancak kulların da görmesini arzu etmek ve kullardan takdir kazanmak duygusu insanları ciddi şekilde yalancı veya sıkıntılı bir hale sokmaktadır.

Aslında Allah rızası için yapmanın ve riyaya girmemenin belki de çok kolay bir yolu vardır! Mesela; bir işi gizli yapmak, yapıp unutmak! Mesela bir ibadet, bir iyilik yaptıktan sonra duyduğumuz heyecanı içimizde bastırarak kimseyle paylaşmamak!

Necip Fazıl Üstad, O Erleri ki şiirinde:

……

Yıldızları tespih, tespih çeker de,

Namazda arka saf hizasındalar,

İçine nefs sızan ibadetlerin,

Birbiri ardınca kazasındalar

……

Ne cennet tasası ne cehennem

Sadece Allah’ın rızasındalar!

 

Allah’ın rızasını kazanmaya çalışmak için sadece O’nun sevdiğini tahmin ettiğimiz işleri sadece O’nunla aramızda kalmasını sağlayarak yapabiliriz!

O şahitken; acizden, eksikten şahide ne gerek var değil mi?

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
C.okçu 11 Eylül 2017 Pazartesi  10:21

Tavizsiz Allah ve Resulü diyen benden, ben ondanım diyecek ve dediğine benzeyecek kaç insan kaldı... Avcı yazar.. İnsanlar hurdalık lara dökülüyor.. Dikkat ediyor musun? Selam dua..

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva