ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum

Erdal Güzel

ASELSAN Erzurum’a Gelemez mi?
13 Ocak 2020 Pazartesi

Ülkemizin yüz akı kuruluşlarının başında bulunan ASELSAN’ın  genel müdürü Prof.Dr.Haluk Görgün  hafta sonu şehrimizdeydi.

Sn. Valimize ziyarette bulunan genel müdürün,  şehrimizle ilgili  bir proje için mi geldiğini yani müjdeli bir haber mi  getirdiğini bilmiyoruz. Kalkınma konusunda sıkıntılar içerisinde olan bir şehrin sahipleri olarak ancak böyle bir beklentimizin olduğunu ifade edebiliriz.

Bilindiği gibi  bünyesinde çalıştırdığı nitelikli kadroları ve ürettiği teknolojiler ile kısa bir sürede milli sanayi konusunda önemli işlere imza atan ASELSAN,  bu gün  Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri , Kamu Güvenliği Sistemleri, Komuta Kontrol Sistemleri, Radar, Elektronik Harp ve İstihbarat Sistemleri, Aviyonik, Uydu ve Deniz Haberleşme Sistemleri, Elektro-optik, Mikroelektronik Kendini Koruma Sistemleri, Silah Sistemleri, Trafik Sistemleri, İnsansız Sistemler, Hava Savunma ve Füze Sistemleri, Otomasyon ve Sağlık Teknolojisi Sistemleri ve Taktik Saha Haberleşme Sistemleri gibi  alanlarında gıpta edilecek çalışmalar yapmaktadır.

Ankara merkezli olan ASELSAN’ın hizmet alanının genişleterek Anadolu’nun bazı illerinde de bir takım üretimler yaptığını biliyoruz .Sivas’ta kurduğu optik üretim tesisiyle, Konya’da planladığı Sivas örneğine benzer bir tesis bu örnekler arasındadır.

Sn. genel müdürün şehrimize gelmesiyle aklımıza bu örneklerin geldiğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla, "Konya’da ,Sivas’ta oluyor da Erzurum’da olmaz mı?" diye düşünmeden edemedik.

ASELSAN bünyesindeki sektör başkanlıklarından olan REHİS (Radar ve Elektronik Harp Sistemleri) bünyesinde geliştirildiği, ordumuz ihtiyacına yönelik tüm radar, karşı tedbir ve istihbarat sistemleri ile haberleşme alanında 4.5G baz istasyonları için farklı çeşitlerde ve yüksek sayılarda antenlere ihtiyaç duyduğu teknik olarak bilinen bir konudur.

Bu münasebetle Sivas ve Konya'da yapılan ortak şirketlere benzer bir şirketin; anten üretimi için Erzurum'da kurulabileceğini düşünmekteyiz.

Böyle bir oluşumla antenlerin tasarlanması ve üretimi sağlanacak, dolayısıyla REHİS’in yükü azalacak ve o birime zaman kazandıracaktır. 
        Konuyla ilgili Erzurum çok yönlü avantajlara sahip bir ildir. Şöyle ki; Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ile yakın çevredeki  Karadeniz Teknik Üniversitesi bu konuda çalışmak üzere yeterli insan kaynağını sağlayabilecek konumdalar. Atatürk Üniversitesi’nin sınırları içerisindeki uygun araziler, anten ölçümleri için ihtiyaç duyulan her türlü şarta müsaittir ve birden fazla test sahasını kaldırabilecek büyüklüktedir. Türkiye’nin en köklü üniversitelerinin başında bulunan Atatürk Üniversitesi’nin böyle bir yatırım için finansman konusunda yeterli desteği karşılayacağı tartışmasızdır.

Ek olarak, böyle bir üretim tesisinin ihtiyacı olacak mekanik parçaları üretim ihtiyac gibi konularda yan sanayinin de gelişmesine yardımcı olacaktır.

Erzurum için can suyu niteliğinde olacak bu yatırımın hem maddi hem de sosyal alanda şehre büyük katkı sağlayacağı kesindir.

Şehrin geleceğini aydınlatmak, gençlere fırsatlar sunmak ve göçün önüne geçmek konusunda önemli faydalar sağlayacak olan böyle bir yatırımın Erzurum’a kazandırılması için başta Sn.Valimiz Okay Memiş olmak üzere, tüm siyasilerimizin,  Büyük Şehir Belediye Başkanımızın, rektörlerimizin ve STK’larımızın bu konuya el atacaklarına tüm kalbimizle inanıyor, Konya, Sivas örneğine Erzurum’unda katılmasını temenni ediyoruz.

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Arasoğlu 13 Ocak 2020 Pazartesi  09:33

Erdal beye teşekkür ederim. Nisbi nem oranı çok düşük olan ilimizde elektronik sanayinde yapılan mikro kaynaklar, çok uzun süre dayanmakta. Bunu bilen tenik heyetler Aselsanı ilk olarak şehrimizde plânlamışlardı. 12 eylül darbesinden sonra yapılmadı. İnşallah devlet büyüklerimizin yatırımları arasında olur. Saygılarımla.

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva