ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Güler: ‘Varlığımızın en büyük teminatı TSK’dır’
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
Tekin’den sistem eleştirisine tepki
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
 'Filistinli kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
'Rantsal dönüşüm yapanın Allah cezasını versin'
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum
Bahçeli: Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum

Kadir Sabuncuoğlu

100’üncü Yıl
18 Eylül 2019 Çarşamba

Milli Mücadelenin yüzüncü yıldönümü nedeniyle sadece Erzurum’da değil, Samsun, Amasya, Sivas ve başkent Ankara’da farklı bir heyecan rüzgarı esiyor.

Önce Erzurum’da yapılan etkinliklerden hafızalarda kalanları anımsayalım:

Erzurum Kongresi nedeniyle geçen 23 Temmuz günü Cumhuriyet Caddesinde başlayan ve tarihi Kongre binasına kadar devam eden bayrak yürüyüşüne binlerce gönüllü ile birlikte katıldık.

Aynı gün Türk Hava Kuvvetleri akrobasi timi Solotürk ve Türk Yıldızlarının gösteri uçuşunu, sevgili torunum Azra ile birlikte heyecanla, gururla izledik.

Sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Hadi Kadıoğlu’nun bireysel katkılarını unutmamak gerek.

Atatürk’ün Erzurum’da kaldığı 57 gün anısına Kadıoğlu’nun çizdiği, muhteşem Mustafa Kemal resimleri ve Kongre Öyküleri renk kattı.

Ayrıca Erzurum’un gözbebeği, siyaset üstü sivil toplum örgütümüz ER-VAK’ın iki ciltlik ‘Birinci Dünya Savaşı ve Milli Mücadele’de Erzurum’ isimli, bin yüz kırk sayfalık dev eser yüzümüzü ağarttı.

Editörlüğünü Prof. Dr. Yavuz Aslan ve Doç. Dr. Tolga Başak’ın yaptığı, seçilmiş makale ve bildirilerden oluşan kitapların parasız dağıtılması da ER-VAK’a has bir uygulama. Başkan Erdal Güzel ve yönetim kurulu üyelerini canı gönülden kutluyorum.

Geçen hafta Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’nden Mahmut Akdağ ile birlikte ‘100. Yılda Sivas’ta 100 gazeteci’ etkinliğine katıldık. Kurucuları arasında bulunmaktan onur duyduğum Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TGF) etkinliği için Sivas’a gelen gazetecilerle, Yıldızeli yakınlarında, Bilici Termal Hotelde konakladık. Kaplıcanın suyu çok sıcak ve kükürt oranı da yüksek.

Sivaslı bir işadamının yaptırdığı, 600 yataklı ve 200 milyonluk termal tesiste konaklayan Erzurumlularla karşılaştık.

Erzurum’dan gidiş- dönüş bin kilometre yaparak termal tesislerden yararlanmak için gelenler, Pasinler, Ilıca ve Köprüköy’deki termal tesislerin yetersiz oluşundan yakındılar.

Sivas’ta hem meslekte hem de cemiyet hayatında beraber yol aldığımız TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Erdoğan Kahya, Sirer Doğan, Yücel Yönal, Aydın Deliktaş, Faik Bakoğlu, İsmet Kösoğlu ile doyumsuz sohbetler gerçekleştirdik.

Milli Mücadelenin lideri Mustafa Kemal, Erzurum’da sonra gittiği Sivas’ta 108 gün kalmış. O günlerde yaşananları bize Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim üyesi Ahmet Necip Günaydın anlattı. Adeta ağzından bal damlayan Günaydın’ı iki saat soluksuz dinledik.

Daha sonra Sivas’taki Kongre binasını gezdik ve hayran kaldık.

Unutmadan aktarayım. Erzurumlu kahraman Kara Fatma’nın belgeselini, Sivas’taki kongre salonunda izledik. Aslında Sivas’taki Kongre binası ile Erzurum’dakinin fiziki farklılıkları fazla değil. Ancak Sivas kongre binasındaki salonlar dopdolu. Sivas’ın yanında Erzurum Kongre binası adeta boş gibi duruyor.

Bu ayıp bize yeter ve artar bile.

Çareyi uzaklarda aramıyorum. Çare, Vali Okay Memiş olabilir.

Bir el atarsa, Erzurum Kongre binası da gerçek hüviyetine kavuşmuş olur.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva