ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Küçükoğlu ailesi yasta
Küçükoğlu ailesi yasta
Palandöken beyaz örtüye girdi
Palandöken beyaz örtüye girdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Küçükoğlu gündemi değerlendirdi
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Burak Alemdar Milli Takım aday kadrosunda
Diyanet  vekaletle kurban bedelini açıkladı
Diyanet vekaletle kurban bedelini açıkladı
HABERLER>GUNCEL
25 Kasım 2004 Perşembe - 00:00

ÜŞÜMEMEK İÇİN BESLENMEYE DİKKAT...

Kış aylarında artan soğuklarda vücut ısısını korumak ve üşümemek için ana öğünlere dikkat edilmesi gerektiği bildirildi.

ÜŞÜMEMEK İÇİN BESLENMEYE DİKKAT...

ÜŞÜMEMEK İÇİN BESLENMEYE DİKKAT... Kış aylarında artan soğuklarda vücut ısısını korumak ve üşümemek için ana öğünlere dikkat edilmesi gerektiği bildirildi. SSK Erzurum Bölge Hastanesi Diyetisyeni İlknur Buzkan, kış mevsiminde kansızlık sorunu yaşayanların daha fazla üşüdüklerini belirterek, bu sorunu yaşayanların aşırı olmamak kaydıyla pekmez, yumurta ve kırmızı et tüketmesini önerdi. DENGELİ BESLENMEK ŞART Buzkan, yaptığı açıklamada, kış mevsiminde dengeli ve yeterli beslenmesinin üşümeyi önlediğini bu nedenle üç ana öğünün aksatılmaması gerektiğini kaydederek, ara öğünlerde de vitamin ve mineral değeri yüksek gıdaların alınması gerektiğine dikkat çekti. TÜKETİLEN ENERJİNİN GERİ KAZANIMI BESLENMEYE BAĞLI Besinleri sindiriminin vücutta termik etki meydana getirdiğini kaydeden Buzkan, soğuk havalarda daha çok enerji gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi: ''Soğuk havalarda daha çok enerji gerektiği için daha dikkatli beslenmeliyiz. Öğünleri aksatmadan yeterli besinleri almamız halinde daha fazla üşürüz. Kış mevsiminde fazla olmamak şartıyla şekerli besinler de tüketilmelidir.'' Limon ve portakal gibi C vitamini içeren meyvelerin de kış mevsiminde sık tüketilmesini öneren Buzkan, ''Kışın dondurma yenmez'' gibi düşüncelerin de yanlış olduğunu sözlerine ekledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
güzel 17 Temmuz 2009 Cuma 11:32

İşsizlik hafifledi filan... Okurlar... İstisnasız, okur yazar. * Yazarlar? Adı üstünde, yazarlar. Pek okumazlar. * Halbuki, vaziyeti en iyi anlatan makaleleri okurlar, yazar... Bir tanesi yazmış bana mesela, okuyayım diye. * "Çantacıyım. Yapıp, satıyorum. Geçen sene 55 bin çanta yapıp, sattım; bu sene henüz 10 bindeyim... Peki o 10 bin çantayı nasıl sattım? Şöyle... Sürekli mal verdiğim firmaya gidiyorum, konsinye alıyor. Yani? Sen ürünü yığıyorsun, o sattıkça parasını veriyor. Ama hemen vermiyor... O ay kaç tane çanta satarsa, yüzde 30’unu 6 aylık çek olarak veriyor, geriye kalanı 6 ay sonra peşin ödeyeceğini söylüyor. Bu, şu demek oluyor... 100 bin liralık mal verdin, o ay 10 bin liralık sattı, 3 bin lirasını 6 aylık çek veriyor, geri kalan 7 bin lirayı 6 ay sonra ödeyeceğini söylüyor. Yani? 100 bin liralık malımın tamamı satılsa bile, en erken 6 ay sonra para almaya başlıyorum, 100 bin liramın tamamını toparlayabilmem, en erken bir sene sürüyor. Tabii satılırsa... Ya satılmazsa? Satılmayan, deposunda bekleyen mallarımı, 6 ay sonra, alarmı takılmış, poşeti açılmış halde, ne halim varsa görmem için, adeta çöp halinde bana iade ediyor... Peki, şartlar sadece bu mu? Değil... Onun vitrini var, o olmazsa ben malımı satamam, mecburum, dolayısıyla benim kárdan yüzde 2 pay istiyor; parayı 6 aylık çek olarak ödüyor ama, kár payını anında kesiyor. Üstüne, genel tutar üzerinden yüzde 15 iskonto istiyor. Verdim mi? Verdim... İş bitmiyor... Mesela, bu şartlarda çalışmak zorunda olduğum bir firmanın bana 80 bin lira borcu var. Bu ayın 9’unda ödemesi gereken 14 bin liralık çeki vardı. Ödemedi. 30 kere filan konuştuk telefonda, 14’ünde yatıracağını söyledi, 14’ünde baktım ki, sadece 4 bin lira yatırmış... Aradım, ’hayırdır?’ diye, ’Bana mı güvenip ticarete atıldın, bunu aldığına şükret’ dedi... Bu durumda, iki seçeneğim var; ya sineye çekeceğim, ya da mahkemeye vereceğim... Mahkemeye verirsem, bitmesi en az 6 ay... Üstelik dava açarsan adın çıkıyor, ’sorunlu’ muamelesi görüyorsun, bu gittiği gibi, öbür firmalar da seninle çalışmıyor! Ne yapıyorsun? Ayakta durabilmek için, bankaya gidip, evini ipotek verip, kredi alıyorsun... Netice? Geçen sene 70 kişi çalışıyordu yanımda, şu anda 5 kişi çalışıyor." * Son cümlesini yazmıyorum... Çünkü son cümlesinde, "küçülme durdu, işsizlik hafifledi" diyen arkadaşlara "taaaa saygılarını" iletiyor!

Yorumu oyla      6      4  
ahmet kerim akdağ 17 Temmuz 2009 Cuma 11:31

İmam hatiplerin önü neden açılmamalı Çünkü... İmam hatiplerin önünün açılması, memleketimizde anayasal güvence altında olan din eğitimi ve öğretimi sorununu çözmeyecek, boşluğun olduğu gibi devam etmesine yol açacaktır. Çünkü... Çocuklarını imam hatiplere gönderemeyen, ancak çocuklarına esaslı bir din eğitimi verdirmek isteyen anne ve babaların taleplerine karşılık aranmayacaktır. Çünkü... “Sokakta başka hayat / Mektepte başka hayat” adını verebileceğimiz kültürel soruna hiçbir çözüm üretilmiş olmayacaktır. Çünkü... Bir palyatif çözüm olan imam hatip mektepleri, yine palyatif çözüm olarak kalacaktır. Çünkü... Tartışmalar bitmeyecek, imam hatiplerden rahatsız olan başka bir iktidar işbaşına geldiğinde yasal boşluklardan yararlanılarak yine bu mekteplerin hakları gasp edilecektir. Çünkü... İdare-i maslahat çözüm olamaz... Köklü reforma ihtiyaç vardır.

Yorumu oyla      6      4  
ahmet kerim akdağ 17 Temmuz 2009 Cuma 11:30

Taze siyasetçiye hemen söylenmesi gerekenler BİR: Fazla dürüstsen, aracılık yaparken yüzün kızaracaksa, makamının havasını atamayacak denli mahcupsan bu iş sana göre değil... Hemen vazgeç... İKİ: Birinin emri altına girmeyi kişiliğine yediremeyeceksen hemen kaç... ÜÇ: Başarının yalakalık adı verilen bir kritere bağlı olduğu tuhaf bir alana adım atmış durumdasın... Yapısal açıdan uyum sağlayamayacaksan hemen uza... DÖRT: Fikirlerini özgürce açıklamaya meraklıysan, bil ki fikirlerini özgürce açıklamanın en sakıncalı olduğu yere girmiş durumdasın... Yol yakınken hemen dön bence... BEŞ: Disipline olamıyorsan, kafana göre takılıyorsan, bir de iş bitiremiyorsan muhteşem bir zarar seni bekliyor... Hemen karar verme, bir daha düşün istersen... ALTI: Bundan sonra tek amacın yeniden seçilmek olacak... Bunun için de liderinin elinde “imamın elindeki ölü” gibi olman gerekecek... “N’ayır, n’olamaz” diyorsan hemen fırla... YEDİ: Yükselirsen ayağından çekerler... Düşersen üstüne basarlar... Ortada kalırsan unutulursun... Vahşi bir ormana girdin... İyi bir avcı değilsen hemen “Hadi bana eyvallah” de... SEKİZ: Parmak indirip kaldırma oyunlarıyla oyalanabileceğini düşünmüyorsan bu iş sana göre değil... Kaç hemen... DOKUZ: Karşı partinin her yaptığına kötü derken, içinden “Ne yapıyorum ben yahu” diyeceksen asla huzur bulamazsın... Mutlu olmak için hemen müsaade iste...

Yorumu oyla      6      4  
dadaş vicdanı 17 Temmuz 2009 Cuma 04:18

Tevhit bey, tespitlerinize yürekten katılıyoruz. Sizden beklentimiz Erzurum üzerine daha önce gerçekleştirdiğiniz " güldesteler"den bize aktarmanız. Erzurum sizin gibi evlatlarından, meselerinin dillendirilmesini, güzelliklerinin aktarılmasını, sahip çıkmayanların uyarılmasını bekliyor. Selam ve saygıyla

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sarılık salgını var olduğu şeklindeki söylentilere İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama:
ERZURUM’DA HEPATİT A SALGINI YOK Özellikle Sonbahar ve Kış aylarında ...
ONLAR EĞİTİMDE DE GÖNÜL BİRLİĞİ YAPTI. ERZURUM MERKEZE BAĞLI YARIMCA KÖYÜ'NDE GÖREV YAPAN ÖĞRETMEN ÇİFT, ÖĞRENCİLERİ İÇİN HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞA KATLANIYOR
ÖRNEK ÖĞRETMENLER Erzurum merkeze bağlı Yarımca Köyü İlköğretim Okulu'nda ...
TELEKOM'DA TAKSİTLİ ÖDEME UYGULAMASI...
Telekom'a olan borçlarını düşük faiz oranıyla taksitlendirerek ödemek ...
 
ERZURUM, EN SOĞUK GECESİNİ YAŞADI
Erzurum'da Salı günü gecesi hava sıcaklığı eksi 22 derece olarak belirlendi.
Erzurum Gazetesi Arşiv
182 KÖY KAR ESARETİNDEErzurum'da kar ve tipi nedeniyle 182 köy yolu ulaşıma kapandı.
“ALO 110” KARLA MÜCADELE HATTI 24 SAAT HİZMET VERECEK
Büyükşehir Belediyesi ve Köy Hizmetleri il Müdürlüğü ekipleri, mahalleye ...
 
TEKMAN VE AŞKALE'DE HAFİF ŞİDDETTE DEPREM
Tekman ve Aşkale İlçeleri'nde, hafif şiddette 2 ayrı deprem meydana geldiği açıklandı.
KADOSTROSUZLUK YATIRIMA ENGEL
Erzurum’da 554 köyün kadastrosunun yapılmadığını açıklayan Tapu ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
İL ÖZEL İDARE’NİN 2005 BÜTÇESİ 17 MİLYON YTL Erzurum ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva