ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
OBM’den Ormanları koruma seferberliği
OBM’den Ormanları koruma seferberliği
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Uzundere Yedi Göller turizmde gündem oluşturdu
Uzundere Yedi Göller turizmde gündem oluşturdu
Emniyet Oltuluları bilgilendirdi
Emniyet Oltuluları bilgilendirdi
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Kick Boksta Büyükşehir damgası
HABERLER>GUNCEL
13 Aralık 2011 Salı - 02:42

‘Zulüm geri gelmeyecek’

Adaletli bir performans sistemi istediklerini, vatandaşın da cebinden para vermek zorunda kalmadığı, mağdur olmadığı bir sistem oluşturduklarını kaydeden Bakan Akdağ, sistemin aksayan yönleri olabileceğini belirterek, "Bu yeni sistem geçmiş dönemlerindeki zulüm döneminin ortadan kaldırılması ile oluştu. Artık bu zulüm dönemi bir daha da geriye gelmeyecek. Asla mümkün görünmüyor" dedi.

‘Zulüm geri gelmeyecek’

Adaletli bir performans sistemi istediklerini, vatandaşın da cebinden para vermek zorunda kalmadığı, mağdur olmadığı bir sistem oluşturduklarını kaydeden Bakan Akdağ, sistemin aksayan yönleri olabileceğini belirterek, "Bu yeni sistem geçmiş dönemlerindeki zulüm döneminin ortadan kaldırılması ile oluştu. Artık bu zulüm dönemi bir daha da geriye gelmeyecek. Asla mümkün görünmüyor" dedi.
BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ
Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçelerinin görüşülmesi sırasında eleştirileri cevaplandıran Bakan Akdağ, bugün performans sistemine, tam gün yasasına karşı çıkanlar bulunduğunu belirterek, "Evet, tam gün çalışma olsun. Üniversite hastanesinde çalışırken ayrıca muayenehane olmasın. Ondan sonraki kısmını tartışabiliriz. Performansı nasıl adaletli dağıtacağız, bunu tartışabiliriz ama bazı dostlar biz 'performans' dediğimizde 'dağıtalım gitsin' diyorsa, bunda da yokuz açıkçası. “dedi.
KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİNE 3 KAT FAZLA PAY
Akdağ, bakanlığın uygulamalarında en iftihar edilecek şeyin koruyucu sağlık hizmetlerine verilen önem olduğunu söyledi. Akdağ, "Koruyucu sağlık hizmetlerine bütçeden, iktidara geldikleri döneme nazaran 3 kat fazla pay ayırdık. Bu paraları ayırırsanız, bu paralarla birlikte personeli organize eder, yeni düzenlemeleri yaparsanız bugün ulaşılabilen sonuçlara ulaşırsınız.”kaydını düştü.
GEÇMİŞİ UNUTMAYIN
Sağlık sisteminde insanların para vermeden diyaliz hizmeti alamadığı, para vermeden organ nakli yaptıramadığı günlere atıfta bulunan Akdağ konuşmasında “Ama AK Parti iktidarıyla geldiğimiz nokta şudur; vatandaşlarımıza sesleniyorum: Türkiye'nin neresinde olursanız olun, acil bir hastanız olduğu ya da yoğun bakımlık hastanız olduğu zaman hangi hastaneye giderseniz gidin sizden para talep edilmez."  ifadelerine yer verdi.
HASTA MEMNUNİYETİ
Hekimin hastasına ayırdığı sürenin 4.5 dakikadan 9 dakikaya çıktığını, muayene edilen vatandaş sayısında da 2.5 kat artış olduğunu dile getiren Bakan Akdağ, "2002-2011 seçimlerinde vatandaş karşısına çıkıp bizi vatandaşa şikayet ettiler. Halk desteği şimdi anketlerde yüzde 50 üstünde. Halka teşekkür ediyorum. Aynası iştir kişini lafa bakılmaz" dedi.
"GERİ KALMIŞLIKTAN LİDERLİĞE"
TÜİK anketlerinde sağlıkta memnuniyet oranının 2003 yılında yüzde 39.5 iken şimdi yüzde 70'e çıktığını belirten Bakan Akdağ, "Biz bu çıtayı yükseltmek için vatandaş memnuniyetini arttırmak için önümüzdeki dönemde de hayırlı hizmetlere devam edeceğiz" dedi. Dünyanın önde gelen tıp dergilerinden birini gösteren Akdağ, dergide Türkiye sağlık sistemiyle ilgili "Geri kalmışlıktan liderliğe" başlıklı bir yazı olduğunu söyledi.

 
ASİMDER seçime gitti
 
Brüksel’de AB’ye Dadaşça Bakış-1
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
orhan bülbül 13 Aralık 2011 Salı 19:06

merhaba anlayamadıgım bir sorunu sizlerle paylaşmak istedim. 200 senedir erzurum palandöken dagını kimse tanımazdı ve bilmezdi ama dedeman turizm şirketi gerçekten erzuruma çok faydası oldu. ama erzurum halkı bir türlü dedemanı destek vermedi. bir eruzurmlu olarak inan ki mahçup oldum.HAK HUKUK ADALET DEDİK BÖYLE HAK HUKUK NERESİ BENDE BİLMEDİĞİMDEn il genel meclisi davası degil tüm erzurumluların... davasıdır bu dava. il genel meclisi oturupda kendi başına karar veremez bu yargısız infazdır. burda çok hata ve yanlış yapmıştır. il genel meclisini bir gün agaçmı dikmiş ki veyada erzuruna bir faydasını mı gördük Allah aşkına ya elinizi vijdanınıza koyun ya Allah için hatanın neresinden dönerseniz o kadar faydası vardır derhal kayıtsız ve şartsız il genel meclisinin görevden alınması gerekmektedir ama burda vali bey bunları görevden almamıştır bu olaya maalesef burda duyarsız kalmışlardır. Erzurumlu olarak dedemanın çok güzel yatırım yaptıgına inanıyorum böyle firmanın erzurumdan gitmesine çok üzülüyorum ama il meclisinin de yaptıklarını Allah'ın adaletine bırakıyorum. gerekeni yapılmasını saygılarımla arz ederim

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DASİDEF’ten Kardeş Aile Çağrısı
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu ...
'Herkes elini taşın altına koymalı'
Vali Yardımcısı Yamlı, yoksulluğu önlemek için, toplumun tüm unsurlarıyla ...
Başbakan’a yeni at hediye edilecek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Kasım 2008 tarihinde Erzurum'a ziyareti ...
 
Depremzedelere moral desteği
Van'da meydana gelen depremlerde evleri yıkılan ve Erzurum'a yerleştirilen ...
Altunkaynak gözyaşlarıyla uğurlandı
Oltu ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında hayatını kaybeden ...
Bir dahaki tutulma üç yıl sonra
Tam ay tutulması, Erzurum'un Oltu ilçesinde ilgiyle izlendi.
 
475 köy yolu ulaşıma kapandı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde iki gündür etkili olan kar yağışı yerini soğu ...
100 köy yolu kapandı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum ve Muş'ta ...
Sürücülere yol uyarısı
Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva