ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Milli İrade Milli Coşkuda yüreklerini buluşturdu
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Temsili Vali’den çevre hassasiyeti
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
Uzundere 23 Nisan coşkusuyla şenlendi
HABERLER>TÜRKİYE
19 Aralık 2015 Cumartesi - 04:22

“Zulme karşı sesimizi yükseltiyoruz”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Konya’da Suriyeli sığınmacılar ve aileleri için düzenlenen bir programa katıldı.

“Zulme karşı sesimizi yükseltiyoruz”

18 Mayıs Dünya Göçmenler Günü nedeniyle Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları tarafından kentteki Suriyeli çocuklar için program düzenlendi. Bir otelde yapılan programa, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Konya Valisi Muammer Erol, Başbakanlık Başmüşaviri Murtaza Yetiş, AK Parti Konya Milletvekilleri Abdullah Ağralı ve Hüsnüye Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Konya’da yaşayan çok sayıda Suriyeli çocuk katıldı. Sare Davutoğlu, ilk olarak toplantı salonu girişinde sergilenen Suriyeli çocukların resmettiği resim sergisini gezdi, sonra Suriyeli çocuklar tarafından günün anlamına ilişkin çeşitli şiir ve ilahiler okundu.

Programda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Suriye’deki savaştan kaçarak aileleriyle birlikte Türkiye’ye sığınan çocukların kendilerine emanet olduğunu söyleyerek, “Onlara ümmetin yetimleri olarak bakıyoruz. Evet çok zor şartlar alında olabiliriz, eksiklerin tamamını gidermemiş olabiliriz. Ancak ümitlerini kaybetmesinler. Bu ülke var olduğu sürece, bu millet var olduğu sürece, bu ülke sizin ülkeniz, bu ülke size hep kucak açacaktır. İnşallah yine eski güzel günlere hep beraber kavuşacağız” dedi.

Başbakan Başmüşaviri Murtaza Yetiş de, “Elbette biz kardeşlerimize sahip çıkmak zorundayız. Elbetteki biz, bizi var eden değerlere sahip çıkmak zorundayız. Bu açıdan bugün üzüntülerimizi geçmişte yaşanan acıları bir kenara bırakacağız. Geleceğimize bakacağız. Çünkü çocuk demek, gelecek demektir” diye konuştu.

“HAREKETE GEÇTİĞİNİ SANDIĞIMIZ ÜLKELER İNSANLARI KORUMAK YERİNE SINIRLARINI KORUMAYI TERCİH ETMİŞLERDİR”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davuoğlu da yaptığı konuşmada, 2011 yılından bu yana Suriye’de bütün dünyanın gözü önünde büyük bir dram yaşandığını ifade ederek, Suriye’yi, Irak’ı ve çevresindeki coğrafyayı içine alan bir insanlık suçuna her gün şahit olunduğunu belirtti.

Sare Davutoğlu, her gün onlarca, her yıl binlerce kişinin çocuk, kadın ve yaşlılar olmak üzere saldırılar sonucu hayatını kaybettiğini belirterek şöyle konuştu: "Milyonlarca insan evini, barkını kaybetmiş başta Türkiye olmak üzere çeşitli ülkelere sığınmış durumda. Bugün biz yalnızca kapımıza gelen mazlumlara yardım etmekle kalmıyoruz. Her gün zulme karşı da sesimizi yükseltiyoruz. Bunu en güzel örneği şu an misafir olarak topraklarımızda ağırladığımız bu güzel kardeşlerimiz. Bu kardeşlerimizden, bu evlatlarımızdan küçük bedenleri sahile vuran Aylan bebeğin yürek kanatan görüntülerinin ardından bütün dünyanın vicdanı bir nebzede olsun harekete geçti. Ama ne yazık ki harekete geçtiğini sandığımız ülkeler medyatik tepki verdikten sonra yeniden sükût etmiş insanları korumak yerine sınırlarını korumayı tercih etmişlerdir.”

“ANADOLU ÜMİTSİZLİK KAPISI DEĞİL, KARDEŞLİK KAPISIDIR”

Dün gerçekleştirilen Şeb-i Arus törenleri vesilesiyle yad edilen Hz. Mevlana’nın da Moğol zulmünden kaçarak Anadolu’ya geldiğini hatırlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Mevlana hazretlerini muhabbet ve irfanı şimdi sınır tanımaksızın bütün dünyada insanlığın gönül kapılarını açan bir anahtar oluyor. Bu nedenle bugün bu toplantıyı Konya’da yapıyor olmamızın da çok büyük bir anlamı var. Mevlana hazretlerinin sözünden ilhamla biz kim olursa olsun, nereden olursa olsun tüm mazlumlara sahip çıktık. Çıkmaya devam edeceğiz. Çünkü bu kapı Türkiye’nin kapısı. Anadolu ümitsizlik kapısı değil, kardeşlik kapısıdır. Suriyeli kardeşlerimiz sadece ülkelerinden ve evlerinden ayrılmadı. Onlar aynı zamanda ana babalarını evlatlarını yakınlarını bu zulme kurban verdi. Çok büyük acılar yaşadı. Bizim onlara muhabbetimizi ve kardeşliğimizi göstermemiz bu açıdan çok önemli. Biz kardeşlerimizi bağrımıza basarak bugün insanlığın en büyük sorunlarından olan tahammülsüzlük ve ötekileştirmeye karşı dünyaya çok güçlü mesaj vermiş oluyoruz. Bugün uluslararası göç konusu insanlığın karşı karşıya kaldığı en büyük meydan okumalardan bir tanesidir. Uluslararası pek çok platformda bu soruna çözüm aranıyor olması da bunun bir göstergesidir. Göç alan ülkeler arasında ön sıralarda yer alması Türkiye’yi bu platformlarda önemli bir aktör haline getiriyor. Ve Türkiye her fırsatta bu sorunu uluslararası gündeme taşıyor adeta mültecilerin sözcüsü oluyor.”

Sare Davutoğlu, çocuklara hediyeler verdikten sonra programın düzenlenmesine katkı sağlayan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine plaket takdim etti. Davutoğlu, son olarak programa katılan Suriyeli çocuklarla fotoğraf çektirdi.

 
Aşkale Çimento ilk üçe kaldı
 
Kasım ayında 14 şirket kuruldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bunların düşmanlığı Milli değerlere’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tayyip Erdoğan düşmanlığıyla, hükümet karşıtlığıyla, ...
Davutoğlu:Türkiye gerekli tedbirleri alır
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Meşru Irak güçleri ve meşru Irak güvenlik birimleri ...
Sağlığa 11 bin 173 yeni personel
Sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla ...
 
‘Müjde paketi’ yürürlükte
Genç girişimcilere 100 bin liraya, esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz ...
Kimseyi sahipsiz bırakmayacağız
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kimseyi sahipsiz bırakmayacağız, kimseyi bu ...
Şehid Nohut’u on binler uğurladı
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK'nın yola yerleştirdiği ...
 
Şehit Kabukçu dualarla uğurlandı
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde zırhlı polis aracının geçişi sırasında ...
‘Vatan, Kutlu Emanet’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye, bütün ihanetlere rağmen doğru bir ...
Her zaman başımız dik olmalı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Avrupa'da her zaman başımız dik olmalı. Biz, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva