ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>TÜRKİYE
19 Aralık 2015 Cumartesi - 04:43

‘Zor diyorsun, zor olacak ki imtihan olsun’

Erdoğan, “Mevlana Hazretleri’nin Hak aşkı ve insan sevgisi öylesine derin, öylesine samimidir ki, aradan geçen 742 yıla rağmen, milyonlarca insan, onun eserleri vasıtasıyla, kendi gönül dünyasında aynı yolculuğa çıkıyor” diye konuştu.

‘Zor diyorsun, zor olacak ki imtihan olsun’

Konya’da, Hazreti Mevlana’nın 742. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam âleminin başına musallat olan örgütlerin, Mevlana’nın en önemli temsilcilerinden biri olduğu sevgi medeniyetinin de düşmanı olduklarını vurgulayarak, “DAEŞ, Boko Haram, El Şebab, El Kaide gibi örgütlerin İslam’a ve Müslümanlara verdiği zararı, tarih boyunca pek az düşman gerçekleştirebilmiştir. Müslümanları, Müslüman kisvesi altındaki canilerle terbiye etme projesi, maalesef, İslam coğrafyasının her köşesinde işliyor, işletiliyor. Bu terör örgütleri İslam’a ait sembolleri kullanıyor olabilir; ama bu onların İslam’ın en büyük düşmanları olduğu gerçeğini değiştirmiyor” dedi.

Çeşitli ziyaretler gerçekleştirmek ve temaslarda bulunmak için Konya’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerine katılan misafirler için verilen akşam yemeğine katıldı. Konya Dedeman Otel’de Konya Valiliği tarafından düzenlenen yemeğe, yurtiçinden ve yurtdışından 700’e yakın davetli katıldı.

Yemekte, programa katılan pek çok misafir ile görüşüp sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıl Dönümü için düzenlenen Şeb-i Arûs programına katılmak üzere, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’ne geçti.  Sema eşliğinde, Ahmet Özhan ve İstanbul Tarihî Türk Müziği Topluluğu tarafından icra edilen programı izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, program öncesinde misafirlere hitaben bir konuşma yaptı.

“MEVLANA’YI VEFATININ 742’NCİ YIL DÖNÜMÜNDE RAHMETLE YÂD EDİYORUZ”

“Coğrafyamızın ve medeniyetimizin temel sütunlarından biri” dediği Mevlana Celaleddin Rumi’yi vefatının 742’nci yıl dönümünde rahmetle yâd ederek ve bir Şeb-i Arus’a daha kavuşmayı nasip ettiği için, Allah’a hamt ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mevlana Hazretleri’nin Hak aşkı ve insan sevgisi öylesine derin, öylesine samimidir ki, aradan geçen 742 yıla rağmen, milyonlarca insan, onun eserleri vasıtasıyla, kendi gönül dünyasında aynı yolculuğa çıkıyor” diye konuştu.

Bugün son ve ebedi vatanımız olarak sımsıkı sarıldığımız bu coğrafyaya, gönülleri fethederek mührümüzün vurulmasında Mevlana Hazretleri’nin büyük emeğinin ve katkısının bulunduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Mevlana Hazretleri, aynı pınardan beslenen Yunus Emre’yle, Hacı Bayram Veli’yle, Hacı Bektaş Veli’yle ve diğer gönül sultanlarıyla birlikte, Anadolu’yu adeta bir hamur gibi yoğurarak, medeniyetimizin kalesi haline getirmiş, bu yolda hizmet etmiştir. Kendisinin, ‘Zor diyorsun, zor olacak ki imtihan olsun’ veciz ifadesinde işaret ettiği imtihanı, başarıyla verdiğine inanıyorum. Bu vesileyle, medeniyetimizin ve coğrafyamızın tüm gönül sultanlarını bir kez daha sevgiyle, tazimle anıyor, Allah hepsinden razı olsun diyorum.”

“MEVLANA AŞKLA, SEVGİYLE DOSTLUKLA BİRLİKTE MÜCADELENİN VE ZORLUKLARIN SEMBOLÜDÜR”

Hz. Mevlana’nın; aşkla, sevgiyle, dostlukla, teslimiyetle birlikte mücadelenin, umudun, zorlukların üstüne gitmenin de sembolü olduğuna, onun tarih boyunca insan için en büyük korku olan ölümü bir ‘düğün gecesi’ olarak kabul ettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin bu anlayışla, Anadolu’yu kendine yurt yaptığını söyledi. Bin yıldır bu toprakların vatanımız olarak kalmasını, ölümü düğün gecesi olarak gören bu idrake borçlu olduğumuzu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de, ülkenin ve milletin karşı karşıya olduğu sıkıntılara karşı aynı inançla mücadele ettiklerini vurguladı ve şöyle dedi: “Hak ve hakikat yolunda mücadele etmek, bu uğurda eza-cefa çekmek, gerekirse şehit düşmek, gazi olmak, bizim için şereflerin en büyüğüdür. Milletçe en mümeyyiz vasfımız olan gönlümüzün zenginliğinin ve yüreğimizin sağlamlığının gerisinde ecdadımızın mirası vardır.”

MUM OLMAK KOLAY DEĞİLDİR

Konuşmasında Hz. Mevlana’nın ‘Mum olmak kolay değildir, ışık saçmak için önce yanmak gerekir” sözüne atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bugün bu mücadeleyi vereceğiz, bu sıkıntıları çekeceğiz ki, sonrasında kendimizle birlikte tüm kardeşlerimize, tüm insanlığa faydamız dokunabilsin” ifadelerine yer verdi. Hazreti Mevlana’yı anmanın, her şeyden önce onu anlamak olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnanç dünyamızın diğer sembolleri gibi Mevlana Hazretleri konusunda da, suretten sîrete, sözden öze doğru bir yönelişe ihtiyacımız var. Kur’an-ı Kerim ve Hadis-i Şeriflerin, Mevlana’nın gönül pınarından süzülen bir yorumu olan, kolay anlaşılması için yaşadığı dönemin günlük hayatından örneklerle bezenen eserleri, bizim için kıymetli birer hazinedir. Herkesin istifadesine açık bu hazineyi hep birlikte çok iyi değerlendirmeliyiz” açıklamalarında bulundu.

“METALAŞTIRDIĞIMIZ HER DEĞER, BİZİM OLMAKTAN ÇIKAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hz. Mevlana’nın aşkının, cezbesinin, vecdinin bir tezahürü olan Sema’nın, ifade ettiği anlama uygun şekilde ve uygun yerlerde icra edilmesinin de önemine değinerek, “Unutmamalıyız ki metalaştırdığımız her değer, bizim olmaktan çıkar. Mevlana Hazretlerini ve emanetlerini, onun muradına uygun şekilde muhafaza etmek, hepimizin en başta gelen vazifesidir” uyarısında bulundu.

Bugün İslam âleminin başına musallat olan örgütlerin, Mevlana’nın en önemli temsilcilerinden biri olduğu sevgi medeniyetinin düşmanları olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “DAEŞ, Boko Haram, El Şebab, El Kaide gibi örgütlerin İslam’a ve Müslümanlara verdiği zararı, tarih boyunca pek az düşman gerçekleştirebilmiştir. Müslümanları, Müslüman kisvesi altındaki canilerle terbiye etme projesi, maalesef, İslam coğrafyasının her köşesinde işliyor, işletiliyor. Mevlana Hazretleri diyor ki, ‘Acı su da, tatlı su da birbirine benzeyebilir; aralarındaki farka dikkat et.’ Evet, bu suların görünüşleri aynı olabilir ama insan üzerindeki sonuçları çok farklıdır. Bu terör örgütleri İslam’a ait sembolleri kullanıyor olabilir; ama bu onların İslam’ın en büyük düşmanları olduğu gerçeğini değiştirmiyor.”

“İSLAM ÂLEMİYLE BİRLİKTE BU İMTİHANDAN BAŞARIYLA ÇIKACAĞIZ”

Hz. Mevlana’nın, dertleri ve sıkıntıları, Allah’ın yardımı ve sevgisinin bir işareti olarak gördüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de, kendimizin ve tüm Müslümanların yaşadığı bu günleri, Rabbimizin bir imtihanı olarak görüyoruz” dedi ve ekledi: “İnşallah, İslam âlemiyle birlikte bu imtihandan başarıyla çıkacak, Allah’ın yardımına ve sevgisine mazhar olacağız. Mevlana Hazretleri gibi, yoldaşımızın rengine, şekline değil, maksadına ve azmine bakarak, mücadelemizi sürdüreceğiz. Umutsuzlukla iman bir arada olamaz. Bunun için Müslümanlar olarak umudumuzu asla kaybetmeyeceğiz. Birliğimiz, beraberliğimiz, uhuvvetimiz, kurtuluşumuz yolunda çalışacak, çabalayacak, sonra da tevekkül edeceğiz. Tebessümü dahi küfre ve cehalete atılmış bir ok olan biz Müslümanlara yakışan mücadele tarzı işte budur.”

Konuşmasının sonunda Hz. Mevlana’yı Allah’a vuslatının 742’nci yıl dönümünde bir kez daha rahmetle yâd eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını, Şeb-i Arus programının düzenlenmesi ve icrasında emeği geçenleri kutlayarak tamamladı.

 
‘Onlar bize Allah’ın emaneti’
 
"Biz söz verdik mi bu söz, bir senettir"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Mevlana felsefesini hakim kılacağız’
Davutoğlu, “Aslında vuslat bize varlığımızı, kimliğimizi, mevcudiyetimizi ...
“Zulme karşı sesimizi yükseltiyoruz”
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Konya’da Suriyeli sığınmacılar ...
‘Bunların düşmanlığı Milli değerlere’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tayyip Erdoğan düşmanlığıyla, hükümet karşıtlığıyla, ...
 
Davutoğlu:Türkiye gerekli tedbirleri alır
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Meşru Irak güçleri ve meşru Irak güvenlik birimleri ...
Sağlığa 11 bin 173 yeni personel
Sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla ...
‘Müjde paketi’ yürürlükte
Genç girişimcilere 100 bin liraya, esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz ...
 
Kimseyi sahipsiz bırakmayacağız
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kimseyi sahipsiz bırakmayacağız, kimseyi bu ...
Şehid Nohut’u on binler uğurladı
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK'nın yola yerleştirdiği ...
Şehit Kabukçu dualarla uğurlandı
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde zırhlı polis aracının geçişi sırasında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva