ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>EKONOMİ
31 Mart 2012 Cumartesi - 00:54

Zam talebi UKOME'den döndü

Özel Hak otobüsleri Derneği tarafından, ulaşım maliyetlerindeki artışlar gerekçesiyle yapılan astronomik zam talebi UKOME’den döndü. UKOME Yetkilileri yüzde elliye varan orandaki zam talebinin kabul edilemez olduğunu, bu sebeple geri çevrildiğini açıkladı.

Zam talebi UKOME den döndü

Özel Hak otobüsleri Derneği tarafından, ulaşım maliyetlerindeki artışlar gerekçesiyle yapılan astronomik zam talebi UKOME’den döndü. UKOME Yetkilileri yüzde elliye varan orandaki zam talebinin kabul edilemez olduğunu, bu sebeple geri çevrildiğini açıkladı.
ZAM TALEBİ DEĞERLENDİRMESİ
Özel Halk otobüsleri Derneği’nce şehir içi ulaşımında öğrenci taşıma ücretinin 1 TL’den 1.5 TL’ye, tam diye tabir edilen normal taşıma ücretinin ise 1.5’den 2 TL’ye yükseltilmesi yolundaki başvurunun haklı gerekçelere dayanmadığını savunan yetkililer, böyle bir zammın uygulanamayacağını savundular.
VATANDAŞ BUNALDI
Elektrik, akaryakıt, LPG’nin yanı sıra yiyecek ve giyecek ürünlerine yapılan zamlardan bunalan vatandaşlar, ulaşıma yapılacak zammın hayatı iyice katlanılmaz hale getireceğini öne sürerek, Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşımda kararlı bir şekilde faaliyet vermesini, zam taleplerinin de reddedilmesini istedi.
Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşıma girmesinin hem hizmet rekabeti getireceğini hem de fiyatta denge sağlayacağını savunan vatandaşlar, ulaşımın yalnızca özel işletmeler tekeline bırakılmasının tüketici hakları açısından olumsuz bir durum oluşturduğunu kaydettiler.

 
‘Kur’an Kursları ne olacak?’
 
SGK'dan yeni yaklaşım
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VATANDAŞIN HAYATI TEHLİKEDE ! 1 Nisan 2012 Pazar 21:38

Ilıca ve Dadaşkent'e çalışan halk otobüsleri stadyumu geçtikten sonra zaman zaman 110 km 'ye varan bir hızla seyrediyorlar.İçindeki yetmiş seksen kişinin yarısından fazlasının ayakta olduğu bu otobüsler Allah saklasın bir kaza yaptığında veya ani bir lastik patlaması sonucu meydana gelebilecek faciayı düşünmek bile istemiyor insan..Bunlar neden denetlenmiyor,başı boş bırakılıyorlar anlamak mümkün değil.Halk otobüsü ve dolmuş problemini kökünden çözecek "hafif raylı sistem" neden gündeme gelmiyor,işte bunu anlamak hiç mümkün değil!

Yorumu oyla      6      4  
Başka bir Erzurumlu 31 Mart 2012 Cumartesi 23:37

1) Mesafeye göre en pahalı ücret alınan illerin başında Erzurum gelir 2) Erzurum GSMH olarak ülkenin en fakir 15 ilinden biridir 3) ****4) Benzine, mazota %50 zam geldi mi ki siz de bu oranda zam istiyorsunuz? 5) Belediye her alanda kar yapmak zorunda değildir. Ulaşımı özellerden mümkün olduğunca kurtarmak şarttır. 6) Allah yardımcımız olsun.

Yorumu oyla      6      4  
Yolcu 31 Mart 2012 Cumartesi 18:34

Belediyenin şehir içi ulaşımdaki ağırlığının artmasını istiyorum. UKOME yetkilileri sadece zam talebini görüşmeyin, vatandaşın mağduriyetini giderin.

Yorumu oyla      6      4  
erzurumlu 30 Mart 2012 Cuma 23:42

önce insanların sakatlamadan taşımacılık yapmasını öğrenin sonra zammı konuşun.insanları sakatlamada g1 ler ihtisaslarını tamamlamışlar zaten.

Yorumu oyla      6      4  
ERZURUMLU 30 Mart 2012 Cuma 18:37

otobüslerde isdihdam edilerek mağdur edilmesin bakın eskiden belediyeler erzurum için çok önemli olan ramazan ve kurban bayram namazına müteakip büyük cami önlerine arabası olmayıpta kabristan ziyareti yapmak isteyenler için ücretsiz otobüs tahsis ederlerdi bu gelenek tekrar başlasın aynı durum cenazelerdede olsun bir büyükşehir belediyemiz olduğunu artık hatırlayalım zam işine gelince erzurum zaten işçi memur ve asgari ücretlinin yaşadığı fakir bir şehir ve seçim yıllarını saymazsak her yıl toplu taşımaya periyodik zam yapılmış zam isteyenler isterlerse büyük şehirlerin taşıma ücret ve gidilen mesafeleri karşılaştırsınlar bakalım ÇÜNKÜ MESAFEYE GÖRE TÜRKİYEDE TOPLU TAŞIMDA EN PAHALI İLLERDE ERZURUM 3.SIRADA zam isteyenlere duyurulur....

Yorumu oyla      6      4  
ERZURUMLU 30 Mart 2012 Cuma 18:29

sayın UKOME yetkilileri ve saygıdeğer halkım siz hiç saat 20.00 dan sonrayenişehir-yıldızkent hattında dolmuş yada özel halk otobüsüne bindinizmi eğer bindi iseniz bu 1 lira için insan hayatını hiçe sayan eğitimsiz ve bir o kadarda küstah (içlerindeki iyi niyetli şoför kardeşlerimi tenzih ederim]sürücü terörünü evimize gittiğimizde şükürler olsun bugünde evimize kazasız belasız geldik dedirttiren bir hizmetin tekrar belediyenin denetim ve ev sahipliğine alınmasını istiyorum çünkü gözlemlediğim kadarıyla bu adamlara otobüs saaatleri ile ilgili geç kalma dışında fazlaca bir yaptırımları yok ayrıca özel durak görevlileri bir afet külhanbeyi bakışlı hizmet verenden çok tehdit eder gibi davranan çevrelerine korku salmak için tutulmuş adamlar gibi lütfen bu şehrin ulaşımına sahip çıkın büyükşehir belediye başkanına sesleniyorum her hizmet para için yapılmaz bırakın ulaşımda zarar etsin ama erzurum insanı kazansın ve özel halk otobüsleri ve minibüslerde çalışan saygılı kardeşlerimizbu yeni

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi 30 Mart 2012 Cuma 16:57

Taşıdığınız mesafe, diğer büyük şehirlerinkinden bile az.Bu mesafeye bu ücreti,hangi insafla istiyorsunuz? Zaten toplu taşımadan başka her şeye benziyor. Şoförlerin araçlarda sigara içmesi gına gidiyor.Müzik çoğusunda,tam bir taverna müziği.Bir dansöz oynatmadıkları ve içki kullanmadıkları kalıyor ki herhalde o da yakındır.Müşteri velinimet ama o müşteriye saygı yok.Allah'a şükür zaten kontrol da yok. Bildiklerini okuyorlar. Bunlar birkaçı,saymakla bitmez.Daha bu durumda hangi hizmetin karşılığında zam istiyorsunuz? Sizin hiç mi merhametiniz yok? Bunlar ne zaman bitecek acaba? Keşkeeeeeeeeeeee'...

Yorumu oyla      6      4  
Erzurumlu 30 Mart 2012 Cuma 13:28

siz nerede ne taşıyorsunuz ki 2 tl olacakmış 1.5 tl bile fazla insanları hayvanlardan daha kötü taşıyın kapılara sıkıştırıp otobüslerden düşürün olmadı dövün bide kalkıp utanmadan 2 tl olsun diyin

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teşvikte 30 aylık süreç
Erzurum’da bu yılın ocak ayında 2 yatırım teşvik kapsamına girdi. İlde ...
Bir yatırımın acı dramı...!
Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanlığı sürecinde Erzurum’da şaşalı bir şekilde ...
Güzaltan girişimcilere seminer verdi
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından başlatılan ve Frankfurt ...
 
Yasan, esnafı bilgilendirdi
Yeni Türk Ticaret Kanununun getirdiği yenilikler işletme sahiplerine anlatıldı. ...
SODES meslek edindiriyor
Pasinler Kaymakamı Cihangir Güler; Kalkınma Bakanlığı SODES 2011 kapsamında ...
KUDAKA’dan Ukrayna açılımı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) UITT Ukrayna Turizm ve Seyahat ...
 
MÜSİAD’dan istişare turu
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, İran İslam Cumhuriyeti ...
Aydın uyardı..!
Bilim,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın yıllık işletme cetvellerinin ...
İzdihamı polis önledi
Türkiye'nin büyük bir bölümünde bahar havası yaşanırken yurdun doğusunda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva