ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
16 Nisan 2015 Perşembe - 02:57

Yürekler peygamber sevgisinde birleşti

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) dünyaya teşrifi dolayısıyla Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Yürekler peygamber sevgisinde birleşti

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) dünyaya teşrifi dolayısıyla Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Erzurum Vali Yardımcısı Ersin Boylu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Çakmak, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, Erzurum il Müftü Yardımcısı Celal Büyük, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, kamu kurum yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Ulu Cami İmam Hatibi Süleyman Taşbaşı’nın Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programda, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları bir konuşma yaptı.

Abdulhakimoğulları, Kutlu Doğum haftasının önemine değinerek, etkinliğin Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdumuz tarafından düzenlendiğini anımsattı.

Abdulhakimoğulları, şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle bu yıl Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı mesajıyla idrak edeceğimiz Kutlu Doğum Haftasının İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlı olmasını diliyorum.

Ülkemizde ve tüm dünyada büyük bir coşku ile kutlanmakta olan Kutlu Doğum Programlarında peygamber efendimiz derin bir saygıyla anılmaktadır. Yeryüzünde şimdiye kadar hiçbir insan Onun kadar anılmadı ve Onun kadar sevilmedi. Dünyada gelmiş geçmiş hiçbir insanın vefatının ardından Ona duyulduğu kadar üzüntü duyulmadı, gözyaşı dökülmedi ve yine hiçbir insan Onun kadar özlenmedi.Peygamber efendimize duyulan bu denli aşkın ve muhabbetin sebebi- kaynağı, Onun kâinatın merkezinde duruyor oluşundan, duruşundan ve getirdiği ilahi mesajın öneminden kaynaklanmaktaydı.Şairin çok net ifade ettiği gibi;Ondan önce yaşayan tüm insanlar O gelecek diye yaşadı;Ondan sonra yaşayan tüm insanlar ise O yaşadı diye yaşamıştır.“Hatem’ül - Enbiya” yani Peygamberlerin son incisi Nebi (sav)in doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlaksızlık altın çağını yaşıyordu, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti. Onun gelişi ve nuru ile cahiliye adetleri terkedilmiş, insanlığın iftihar tablosu diye adlandırdığımız Asr-ı Saadet dönemi aynı insanlar tarafından yaşanmıştır.O, sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir ve bütün insanlığın huzuru ve mutluluğu için çaba göstermiştir.Onun gelişiyle kadın erkek tüm insanlık, insan onur ve haysiyetine yaraşır bir huzura ermiştir.Çünkü O, rahmet ve merhametin timsali idi. Yetime, öksüze ve kimsesize kimse olmuştur. Altmış üç senelik ömründe kırılmış ama kimseyi kırmamış ve incitmemiştir.”

KİMSESİZLER KİMSESİNİ YAD EDİYORUZ

Etkinlikle kimsesizler kimsesini yad ettiklerini belirten Abdulhakimoğulları, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Ahlakı Kur’an ahlakı idi. Adeta yaşayan bir Kur’an’dı. Kur’an-ı anlamak isteyenler, Onun hayatına, Onu anlamak isteyenler de, Kur’an’a bakmalıdırlar. Âlemlere rahmet, gönüllerimize ışık, iki cihanımıza kurtuluş olan Yüce peygamberimizin ahlakını örnek almak, hayatımızın her dönemine yaymak ve sevebilmek bunu hayat tarzı haline getirebilmek, Onun açtığı nurlu yoldan yürüyebilmek ne muhteşem bir şey. Tüm dünyada Onu anma ve anlamaya dayalı olarak yapılan programlar senfonisine Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak bizler de katıldık. Hem de yurt ve yuvalarımızda bulunan kimsesizlerle beraber. Kimsesizler kimsesini yâd etmek için. Her yıl Kutlu Doğum Haftasının teması Hz. Muhammed(sav)in bir ahlaki özelliğinden seçilmektedir. Bu yıl seçilen tema “Birlikte yaşama ahlakı” Bilmem farkında mısınız dünyamız birlikte yaşama konusunda hiç bu kadar acze düşmemişti. Kur’an’ı anlamak, Hz Peygamberi tanımak, Onun ahlakının benliklerimizde yer etmesine vesile kılmak temennileriyle tüm Müslümanların haftasını kutlarım.Programda emeği geçen Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdu öğretmen öğrenci ve idarecilerine hassaten Mine ve Betül kardeşlere teşekkür ediyorum.”

ÇOCUK YUVASINDA BARINAN ÇOCUKLARTAM NOT ALDI

Daha sonra söz alan Erzurum Müftülüğü Uzman Vaizi Ahmet Ünal, Kutlu Doğum haftasının önemine vurgu yaptı.

Bu yıl kutlu doğum haftasında seçilen temanın “Birlikte yaşama ahlakı” olduğunu belirten Ünal, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamanın önemine değindi.

Ünal, kimsesiz çocukların yalnız bırakılmamasını isteyerek, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci ve Nene Hatun Çocuk Yuvası Müdür Yardımcısı Nevim Öz, kutlu doğum haftasının önemini anlatan şiirler seslendirdiler.

Etkinlikte ayrıca , Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü’ne bağlı Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdunda barınan çocukların, kutlu doğum haftasıyla ilgili şiirler ve tiyatro gösterilerine yer verildi.

Oldukça renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlik büyük beğeni topladı. Çocuk Yuvasında barınan çocukların düzenlediği şiir ve gösteri izleyenlerden tam not aldı.

Program Nene Hatun Kız Yetiştirme Yurdunda barınan çocuklara hediye takdimiyle sona erdi.

 
Tatbikat İlkokulu’nda örnek etkinlik
 
Engelliler için büyük fırsat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaldırımda otonun ne işi var?
Erzurum'da 53 bine yakın engelli vatandaşın bulunması, yerel yönetimlerin ...
TOKİ Erzurum’a yoğunlaştı
TOKİ Başkanı Turan Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği desteğe teşekkür ...
Erzurum çiçek kokacak
Büyükşehir Belediyesi'nce, bahar mevsimi ile birlikte başlatılan yeşillendirme ...
 
Yunus Kaya Hocaefendi’ye vefa
Palandöken İlçe Belediyesi tarafından yeni yaptırılan parklara geçtiğimiz ...
KHB’den ‘Ben de Fırçalıyorum’ Projesi
Ağız ve diş bakımı bilincinin çocukluk çağlarında oluşturulması gerektiğine ...
TOKİ’den Ilıca Projesine övgü
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Aziziye ...
 
‘Kültür Yolu Projesi’nde geri sayım
Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi.
Palandöken Belediyesi sağlığa odaklandı
Palandöken İlçe Belediyesi, sağlık alanında yaptığı çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.
‘Türkiye’nin Kalbi Erzurum’dur’
Rektör Koçak: “Biz, ülkemizin doğusunda ve merkezden uzak bir konumda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva