ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>GUNCEL
9 Ağustos 2018 Perşembe - 04:26

Yürek dağlayan sergi

Adapazarı Belediyesi ile Şehit Aileleri Birliği tarafından, Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki terör olaylarında yaşamını yitiren şehitlerin kıyafet ve eşyalarından oluşan "Şehit Emanetleri" sergisi açıldı.

Yürek dağlayan sergi

Adapazarı Belediyesi ile Şehit Aileleri Birliği tarafından, Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki terör olaylarında yaşamını yitiren şehitlerin kıyafet ve eşyalarından oluşan "Şehit Emanetleri" sergisi açıldı. 160 şehidin kıyafetlerinin yer aldığı serginin açılışında ise şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Açılış sonrasında şehit oğlunun üniformasına sarılarak öpen bir anne ise fenalık geçirerek bayıldı.

Vatan sevgisini tüm kuşaklara anlatmak amacıyla şehitlerin emanetlerinden oluşan ve Adapazarı Belediyesi ile Şehit Aileleri Birliği tarafından Adapazarı Belediyesi önünde açılışı gerçekleştirilen sergide Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki terör olaylarında yaşamını yitiren şehitlerin kıyafet ve eşyaları sergilendi. Serginin açılışı İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonrasında ise program, Şehit Aileleri Birliği adına Menderes Kılıçarslan’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker’in eşi öğretmen Nilay Peker, şehit Yüzbaşı İlker Acar’ın eşi öğretmen Gülçin Akar, şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün babası Asım Safitürk ve şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz’ın konuşmaları esnasında gözyaşları adeta sel oldu.

Programın açılış konuşmasını Şehit Aileleri Birliği adına yapan Mehmet Kılıçarslan, sergiyi açmalarındaki asıl amaçlarının genç nesillere milli bilinci kazandırmak olduğunu söyleyerek, “Yaklaşık 5 aylık bir süre önce müze kararı aldık, şehit ailelerimizin tavsiyesi üzerine. O süre zarfında 200’den fazla şehit ailesine ulaştık. Şehitlerimizin kıyafetlerini talep ettik. Onlar da bizleri kırmayarak kıyafetlerini gönderdiler. Burası bizim 9’uncu sergimiz. Ben şehit ailelerine talebiniz nedir dediğim zaman bana söyledikleri şey şu oldu; biz sadece hatırlanmak istiyoruz dediler, bizi hatırlatmanızı istiyoruz dediler. Onları mutlu etmek bizim şu ana kadar tek yapmak istediğimiz şey. Elimizden geldiği kadar onları mutlu etmeye çalışıyoruz. Asıl amacımız genç nesillere milli bilinç kazandırmak” dedi.

Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker’in eşi öğretmen Nilay Peker ise, “Bizler şehit aileleri olarak kimimiz eşlerimizi, kimimiz evlatlarımızı, kimimiz anne veya babalarımızı bu vatana feda ettik. Milletimizin şehitlerimizi sahiplenişleri acımızı bir nebze de olsa azaltıyor. İşte bu düşünceyle biz de şehitlerimizin çok kıymetli emanetlerini milletimiz ile paylaşmaya karar verdik” diye konuştu.

Türk milletinin sırtının asla yere gelmeyeceğini belirten şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz da, “Böyle bir milletin mensubu olmak ile gurur duyuyoruz. Zira öyle bir milletiz ki ölüsüne de, dirisine de saygısı olan bir milletiz. Böyle bir milletin sırtı yere gelmez, düşmanlar ne yaparlarsa yapsınlar, teröristler ne yaparlarsa yapsınlar. Hele hele Türk milletinin sırtı hiçbir şekilde yere gelmez herkes bundan emin olsun. Ben gazi çocuğuyum, benim babam Kore gazisi. Elhamdülillah bir de şehit babası oldum. İnanın çok zor. Ama bu şanlı milletin de bizleri unutmaması bizi çok gururlandırıyor” şeklinde konuştu.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ise, “Bu cennet vatan, her bir karış toprağını sıksak şehit kanı fışkıracak kadar kıymetli ve değerli. Bu topraklarda eskilerden beri cennet vatanımız uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimiz var, Allah hepsine gani gani rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

“EMANETLERİ GÖRDÜKÇE O ANLARI TEKRAR HATIRLIYORSUNUZ”

25 Mart 2009’da Muhsin Yazıcıoğlu ile beraber helikopter kazasında yaşamını yitiren İhlas Haber Ajansı muhabiri İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş de açılışı gerçekleştirilen sergiye katıldı. Serginin açılışı sonrasında konuşan Güneş, “Bundan birkaç ay önce Menderes bey bizlere ulaştı, şehit kıyafetleri ile ilgili. Çünkü Türkiye’de şehit müzesi yok. Her türlü müze var ama şehit müzesi yok. Menderes bey bununla ilgili bir adım attı ve şu anda 9’uncu sergi için buradayız. Burada şehit emanetleri, kıyafetleri var. Hepsi çok değerli. Geriye kalan emanetleri gördüğünüz anda zaten o anları hatırlıyor ve o anları tekrardan yaşıyorsunuz” dedi.

ŞEHİT OĞLUNUN KIYAFETİNİ ÖPERKEN BAYGINLIK GEÇİRDİ

Zor anların yaşandığı program açılış kurdelesinin kesilmesiyle devam etti. Kurdele kesiminden sonra şehit yakınları ve katılımcılar, sergilenen kıyafetleri inceledi. Bu esnada şehit oğlunun üniformasına sarılarak gözyaşlarına boğulan bir anne fenalık geçirerek bayıldı. Daha sonrasında vatandaşlarca müdahale edilerek ayıltılan kadına sağlık ekipleri müdahale etti. Terör örgütü PKK'nın saldırıları, 15 Temmuz darbe girişimi ve toplumsal olaylarda hayatını kaybeden yaklaşık 160 şehide ait üniforma, gömlek, kravat, şapka gibi kıyafetlerden oluşan emanetler 10 Ağustos’a kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak.

 
Heyelan demiryolu ulaşımını engelledi
 
Erzurum’un okur farkı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bozhalil: ‘Kayak Federasyonu ödeme yapmadı’
Türk Kızılay’ı Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil basın mensuplarıyla ...
Kaymakamlar Zirvesinde gündem: ‘Eğitim’
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu başkanlığında her ay yapılan Kaymakamlar ...
Bakan yardımcılıklarına 3 atama
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, Dışişleri Bakanlığı ...
 
Başkan Mesci uyardı !
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, Gaziler ...
“Erzurum kazanacak”
Aziziye Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl üçüncüsü ...
Gülbey: ‘Türkiye’de azınlıklar asla zulüm görmedi’
Gülbey, “Türkiye’de yaşayan azınlık cemaatleri Osmanlı dönemi ve Cumhuriyet ...
 
‘Ve La Galibe İllallah’
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) üyeleri, Amerika Birleşik ...
3 yeni bakan yardımcısı atandı
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığında bakan yardımcılıklarına ...
İşliyen:"Dini kavramlarımız kirlendi”
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, “Dini kavramlarımız ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva