ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
Babalık bu değil!
Babalık bu değil!
ERULDER iftar geleneğini sürdürüyor
ERULDER iftar geleneğini sürdürüyor
Tavlaşoğlu: ‘Pulur Çayı Mesire Alanı olacak’
Tavlaşoğlu: ‘Pulur Çayı Mesire Alanı olacak’
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
22 Mayıs 2011 Pazar - 20:38

Yükseliş Sürüyor…

Erzurum’da bu yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre kurulan şirket sayısı yüzde 8.53, kurulan gerçek kişi ticari işletmesi sayısı yüzde 24.19 oranında artış gösterdi.

Yükseliş Sürüyor…

Erzurum’da bu yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre kurulan şirket sayısı yüzde 8.53, kurulan gerçek kişi ticari işletmesi sayısı yüzde 24.19 oranında artış gösterdi. 2010 yılına göre tasfiyeye giren şirket sayısı yüzde 33.3, kooperatif sayısı yüzde 0.9, kapanan gerçek kişi ticari işletmesi sayısında ise yüzde 69.98 oranın da gerileme kaydedildi.
2011’İN DÖRT AYLIK VERİLERİ
TOBB 2011 yılı Ocak-Nisan dönemi açılan ve kapanan şirket verilerine göre, Erzurum’da dört ayda 89 şirket, 5 kooperatif, 77 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Dönemde 12 şirket, 20 kooperatif tasfiye edildi, 16 şirket, 11 kooperatif ve 67 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini noktaladı. Geçen yıl aynı dönemde 82 şirket, 36 kooperatif, 62 gerçek kişi ticari işletmesi kurulmuş, 18 şirket, 22 kooperatif tasfiye edilmiş, 7 şirket, 10 kooperatif ve 181 küçük işletme kapanmıştı.             
DOĞU ANADOLU
Doğu Anadolu Bölgesinde bu yılın ilk dört ayında, geçen yılın aynı dönemine göre kurulan şirket sayısı yüzde 5.36, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 19.76 oranında artış gösterdi, açılan kooperatif sayısı ise yüzde 66 oranında geriledi. Dönemde tasfiyeye giren şirket sayısı yüzde 0.9, kooperatif sayısı ise yüzde 3.22 oranında geriledi, kapanan küçük işletme sayısı da yüzde 1.97 oranında düştü.
ERZURUM’UN BÖLGE PAYI
Erzurum’un Bölge toplamındaki payı kurulan şirketlerde yüzde 12.9, kurulan kooperatifte yüzde 9.25, kurulan gerçek kişi ticari işletmesinde ise yüzde 12.83 olarak belirlendi. İlin payı tasfiyeye giren şirket sayısında yüzde 11.1, kooperatif sayısında yüzde 33 olurken, kapanan şirket sayısında yüzde 16, kapanan kooperatif sayısında yüzde 36, kapanan küçük işletme sayısında ise yüzde 12 olarak kaydedildi.
ERZURUM’UN ÜLKE PAYI
Erzurum’un Türkiye toplamındaki payı açılan şirketlerde yüzde 0.42’ye yükselirken, açılan kooperatif sayısında yüzde 1.14, açılan gerçek kişi ticari işletmesinde ise yüzde 0.34 oldu. İlin payı, tasfiyeye giren şirket sayısında yüzde 0.20, tasfiyeye giren kooperatif sayısında da yüzde 3.4’e indi. Erzurum ülke toplamında kapanan şirket sayısında yüzde 0.33, kapanan kooperatif sayısında yüzde 2.1, kapanan gerçek kişi ticari işletmesi sayısında ise yüzde 0.43’lük pay edindi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YAPMAYIN 23 Mayıs 2011 Pazartesi 10:08

SEVGİLİ GAZETE YETKİLİLERİ ERZURUM SIRALAMADA 61.OLDU BİRZAMANLAR 5.Dİ BIRAKIN EDİTÖR: Sayın yorumcu, ERZURUM gazetesi sizin de bildiğiniz gibi, ilin ve bölgenin ekonomik durum ve gerçeklerini periyodik bizimde manşetlere taşıyan, ekonomi haberleri ağırlıklı bir gazetedir ve bu bakımdan il ve bölgede tektir.. Marka'dan, Şirketleşmeye, protestolu senet verilerinden teşvikli yatırım sonuçlarına kadar tüm ekonomik veriler, resmi kaynaklara dayanılarak okurlara sunulmaktadır. Gazetemiz asparagas ve sansasyona yönelik yayına kapalıdır. Şirketleşme verileri TOBB kaynaklıdır. Sizin verdiğiniz Erzurum'un 61'inci olduğu bilgisi, 2003 yılında DPT tarafından yayımlanan ve bu yıldan önceki on yıllık dönemi yani 1992-2002 dönemini ifade eden veridir ve Erzurum'un sosyo ekonomik performans sıralamasıdır. Bizim haberde aktardığımız veri ise 2011 nisan ayına aittir. DPT henüz 2002-2010 sosyo ekonomik performans verilerini açıklamamıştır. Kabul buyurunuz ki, ekonomik veriler ne siyasi anlayışla değişebilir, ne de romantizm ya da yokluk edebiyatı yapılarak başkalaştırılabilir. Biz verileri resmi kaynaklardan sunmayı sürdüreceğiz. İlginiz ve değerlendirmeniz için teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAİB’ten Gürcistan Çıkarması
DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Şengel, “Gürcistan’ın inşaat malzemeleri ...
Karayollarından 3 dev proje
Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü, 2023 yılı hedefini açıkladı. Toplam 3 ...
Tarih gölgesinde turistik ticaret
Erzurum Kalesi’nde ticaret dönemi başlıyor. Erzurum Müze Müdürlüğü tarafından ...
 
Karasu 1 Hes’i üretime başlıyor
Akfen Hidroelektrik Santral Yatırımları A.Ş.' nin (AKFEN) bağlı ortaklığı ...
İlçelere SUKAP desteği
Erzurum’da nüfusu 25 bin ve daha az olan 10 ilçede, belediyelerin programında ...
Kamu yatırımlarında öne geçtik
Erzurum ekonomisindeki büyüme ve gelişme süreci bu yılın ilk dört ayında ...
 
Esnafa ikinci müjde
Rekabet Kurumunun, esnaf ve sanatkarların ticari kredilerinin yeniden ...
İstihdama Büyükşehir desteği
Erzurum’da nitelikli işgücü yetiştirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi ...
Tapu’da çağdaş denetim
Palandöken İlçe Tapu Müdürlüğü, baştan aşağı güvenlik kameralarıyla donatıldı. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva