ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
27 Eylül 2017 Çarşamba - 15:11

Yücelik ekonomik öngörülerini paylaştı

Yücelik, seçimin Bakanlar Kurulu kararıyla 2018 yılı Nisan ayına ertelenmesine rağmen programı iptal etmediklerini belirterek, davetine icabeti eden herkese teşekkür etti.

Yücelik ekonomik öngörülerini paylaştı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, seçim çalışmaları kapsamında düzenlediği akşam yemeğinde, yönetim kurulu, disiplin kurulu, meclis, meslek komiteleri, genç ve kadın girişimciler kurulları üyeleri, iş adamları ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Programda ilk olarak, ETSO’nun geçmiş dönemde yürüttüğü çalışmaların anlatıldığı bir tanıtım filmi gösterildi. Odanın 2013-2017 yılları arasında yürüttüğü projelerden, hizmette yapılan yeniliklere, 2. OSB ve Cazibe Merkezleri Programı’ndan, finansal faaliyetlere kadar bir çok konuda çalışmaların anlatıldığı sunumun ardından ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik bir konuşma yaptı.
Odanın organ seçimleri öncesi çalışma arkadaşları ve oda üyesi işadamlarıyla bir araya geldikleri bir program düzenlediklerini ifade eden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, seçimin Bakanlar Kurulu kararıyla 2018 yılı Nisan ayına ertelenmesine rağmen programı iptal etmediklerini belirterek, davetine icabeti eden herkese teşekkür etti.
Konuşmasında, “yeni nesil işadamları” olarak tanımladığı genç işadamlarının, kendilerinden daha tecrübeli olanlarla birlikte hareket etmesini ve yol arkadaşlığı yapmasının kendisini mutlu ettiğini dile getiren Yücelik, “Ben her zaman şunu söylüyorum; bizlerde bu birlik ve beraberlik olduğu müddetçe, şehrimizin üstünde dolaşan kara bulutları dağıtmayı başaracağız” dedi. Bugüne kadar yaptıkları işleri anlatmaktan geri durduklarını, laf değil, iş ürettiklerini vurgulayan Başkan Yücelik, “Aslında bu devirde yaptıklarınızı anlatmamak çok doğru bir hareket değil. Şimdi bakıyorsunuz ortada hiçbir şey olmadan insanlar atıp savuruyor. Bizim arkadaşlarımızla birlikte sloganımız şu; söz değil, eylem üretelim. Fazla söze gerek yok, eylem yapalım” diye konuştu.
“Yapamayacağımız işi söylemeyiz”
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir marka olduğunu söyleyen Başkan Yücelik konuşmasına şöyle devam etti: “Bugüne kadar, şehrimize, odamıza, esnafımıza, tüccarımıza hizmet eden herkesten Allah razı olsun. Bizim arkadaşlarımız da görev süreleri boyunca hiçbir menfaat gözetmeden, yasal hakları olan huzur haklarından bile tek kuruş almadan özveriyle görev yaptılar. Bu bir tarafa, zaman zaman işleri ters giden, sıkıntıya düşen arkadaşlarımızın problemlerini de bireysel katkılarla aramızda çözmeye çaba gösterdik. Yurt içi ve yurt dışı gezilerde paralarını ceplerinden ödediler. Bu anlamda böyle bir oda başka yerde bulamazsınız. Gelirimiz sınırlı. İnsan istiyor ki, üyeden aidatta alınmadan hizmet edilsin. Ancak buna imkan yok. Üniversitemiz için 140 dönüm arazinin tapusunu vakfımız adına aldık. Kısıtlı imkanlarımıza rağmen kuruluşu için 10 milyon lira biriktirdik ve bloke ettik. 50 milyon gayrimenkul ipoteği verdik. Bunlar çok önemli işler.”
Yapamayacağı bir işi söylemeyeceğini, bir işi yaptıktan sonra söylediğini dile getiren Başkan Yücelik, “Üniversite işi biraz yavaş ilerledi. Bu da bizim elimizde olan bir şey değildi. Yabancı bir bilim adamının dediği gibi üniversite kurmak devlet kurmaktan daha zor. Bizim mütevelli heyetinde Türkiye’nin etkin isimleri bulunuyor. Eski İçişleri Bakanımız Efkan Ala ve Başbakan Yardımcımız Sayın Recep Akdağ gibi birçok isim mütevelli heyetinde yer alıyor ve bu işin takipçisi oldular. Daha bir süre önce milletvekilimiz Prof.Dr Mustafa Ilıcalı bu konuyla ilgili Meclis’e soru önergesi verdi. İnşallah önümüzdeki yıl bu konuda daha hızlı bir ilerleme sağlanacak” dedi.
“Lütfü Yücelik hakkını vermediği koltukta oturmaz”
Şehrin moral ve motivasyonu üst seviyede olduğunda üstesinden gelinmeyecek bir iş olmadığını kaydeden Başkan Yücelik, zaman zaman kendisine sert mizaçlı olduğunun söylendiğini ifade ederek, “Lütfü Yücelik bugüne kadar bir karıncayı bile incitmemiş bir adamdır. Lütfü Yücelik eğer bir koltukta otuyor ve o koltuğun hakkını veremiyorsa orada oturmaz. Ben bu mücadeleyi, bu sertliği gösteriyorsam bunu bu şehir için yapıyorum. Yoksa ben de iki tane süslü laf söyler, işin içinden çıkarım. Ama bizim derdimiz o değil. Bizim derdimiz; temsil ettiğimiz camianın sorunlarıdır. Ben diyorum ki; bu şehir kalkınacaksa özel sektör marifetiyle kalkınacaktır. Bunun başka yolu yok. Bu dünyanın her yerinde böyle. Özel sektörün gücü yoksa kalkınma mümkün değil, bunu artık kabul etmeyen kalmadı” şeklinde konuştu.
Üyelerinin finansmana ulaşmada yaşadığı sıkıntıları çözmek için ETSO’nun yaptığı çalışmalardan da söz eden Başkan Yücelik Erzurum’un, Kredi Garanti Fonu’nun en fazla destek sağladığı iller arasında yer aldığının altını çizdi.
Nefes Kredisi konusunda Odanın kaynak ayıramamasına rağmen TOBB’la yaptığı görüşmeler neticesinde oda üyelerinin bu krediden faydalanmasını sağladıklarını anlatan Başkan Yücelik, “Bazı işlerimizi beşeri ilişkilerimizin sayesinde yürütüyoruz. Bugüne kadar Lütfü Yücelik olarak hiçbir dönemde, hiçbir kişi ve kurumdan bir talepte bulunmadım. Taleplerimiz hep şehrimiz adına olmuştur. Bu yüzden birisinden bir istekte bulunurken çok rahatım” dedi.
Elde edilen başarılara Allah’ın yardımıyla ulaştıklarından söz eden Yücelik, “Ancak hep ağrıma giden bir şey var. Türkiye’de öyle iller var ki, 10-15 tane firması ilk 500 büyük firma arasına giriyor. Ama Erzurum’da bir tane var. O da Allah’ın yardımı ve arkadaşlarımızın gayretli çalışmalarıyla oldu. Şimdi ikinci 500’de de bir firmamız daha oldu. Ama bunların sayısını daha da artırmalıyız. Bu işler öyle sloganla olmuyor. Birlik ve beraberlikle oluyor, ortaklık kültürüyle oluyor” dedi.
“Arkadaşlarımızı desteğine layık olmaya çalıştık”
Ülkenin zaman zaman yaşadığı çalkantılı durumlara rağmen Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın bunlardan etkilenmediğini ve dimdik ayakta durduğunu belirten Başkan Yücelik, “Odamızı şimdiye kadar hiçbir yere, hiçbir gruba bulaştırmadan arkadaşlarımızla birlikte çalıştık, çaba gösterdik. Bunlar az şeyler değil. Biz şurayla, burayla, onunla bunun hareket etmedik. Tüccar basiretli insandır. Tüccar, her zaman ne yapacağını bilir, ona göre yoluna devam eder. Biz de her zaman bu arkadaşlarımızın desteğine layık olmaya çalıştık. Sizlerin başını eğdirecek hiçbir işin içinde olmadık” ifadelerini kaydetti.
Konuşmasını sonunda bir kez daha, “söylemi değil, eylemi tercih ediyoruz” diyen Başkan Yücelik, birlikte görev yaptığı yönetim kurulu, disiplin kurulu, meclis ve meslek komitelerinin üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.
Yücelik konuşmasını şöyle tamamladı: “Çalıştığım arkadaşlara teşekkür ediyorum. En küçük sıkıntı yaşamadık. Birlik beraberlik içinde yürüdük hiçbir zaman bizleri darda koymadılar. Şehir için ne gerekiyorsa onu yaptılar. Allah nasip ederse yolumuza devam edeceğiz. Seçim ne zaman olursa olsun aynı listelerle, aynı yola çıktığımız arkadaşlarla ayrılmadan beraber yürüyeceğiz. Ama bir hedefimiz var; 35‘e 35, başkası yok. Sizden tek istediğim 35 gruptan 35’ni alarak yolumuza devam etmek. Ben temsil edemediğim hiçbir yerde olmam, oturmam. Bizim öyle bir derdimiz yok. Bazıları diyor ki ‘senin derdin ne? Ne için uğraşıyorsun? İstanbul’da yerin yurdun var. Keyfine bak ne olacak fani dünya, neticede ömür bitiyor’ Ben de diyorum ki bir şey üretmeyi Allah nasip ediyorsa çalışırız, biz hayatımızı böyle çizdik. Yılgınlık yok, sizlerin desteğiyle önümüzdeki seçimi de 35-0 alarak yolumuza devam edeceğiz.”
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, konuşmasının ardından salonu dolduran yüzlerce kişiyle ayrı ayrı ilgilendi.

 
Milletvekili Aydemir’den Passolig incelemesi
 
DAP İdaresi, 25 bin 213 adet sıvat dağıttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kış Turizminde yeni yaklaşım
Türkiye’nin kış turizm merkezlerinden Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir ...
Ulaştırma Bakanlığından "kış lastiği" açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, özel otomobillerin kış ...
Çat Belediyesi standı siyasetçileri ağırladı
Çat Belediyesi’nin tanıtım standı, Ankaralılar ve Ankara’daki Dadaşların ...
 
Erzurum'a sağlıklı Şehir ödülü
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin başkanlığını yaptığı ...
Başkent'te Sıla Gurbet buluşması
ESAV'ın düzenlediği ‘Başkent’te Erzurum Günleri’ Atatürk Kültür Merkezi’nde ...
Ala: 'Erzurum Türkiye’de ilk 10 il arasında olacak'
Eski İçişleri Bakanı Bursa milletvekili Efkan Ala, “15 yılda bir Türkiye, ...
 
Erzurum ekonomisinde 'Ahilik' gündemi
Ahilik Haftası Erzurum’da ‘şed’ kuşanma töreni ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Gazi derneklerine minnet ve saygı ziyareti
19 Eylül Gazileri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, gazi derneklerine ziyaret düzenlendi.
Gaziler şükran ve minnetle anıldı
Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal'e "Mareşal ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva