ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Köprüköy’de Ramazan bereketi
Köprüköy’de Ramazan bereketi
Müftülük hafızları ödüllendirdi
Müftülük hafızları ödüllendirdi
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını paylaştı
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını paylaştı
Tekin Pasinler’de öğretmen ve öğrencilerle buluştu
Tekin Pasinler’de öğretmen ve öğrencilerle buluştu
 DAP Bölgesine 94 yeni kütüphane
 DAP Bölgesine 94 yeni kütüphane
HABERLER>GUNCEL
30 Mayıs 2016 Pazartesi - 04:54

Yoksulların imdadına yetiştiler

M.COŞKUN-Deniz Feneri Derneği Erzurum Doğu Anadolu Bölge Lojistik Merkezi Müdürü Sait Aksoy, “Dünya’nın neresinde olursa olsun ihtiyaç sahiplilerin yardıma koşuyoruz.” dedi.

Yoksulların imdadına yetiştiler

Deniz Feneri Erzurum Temsilciliği tarafından yapılan faaliyetlerle ilgili bilgilendirme yapıldı. Maddi ve manevi her alanda, her kesimi kapsayan yardımların her yıl artarak devam ettiğini ve edeceğini belirten Deniz Feneri Derneği Erzurum Doğu Anadolu Bölge Lojistik Merkezi Müdürü Sait Aksoy, Ramazan ayının yaklaştığını hatırlatarak, ihtiyaçlıların yardım beklediğine dair bir de hatırlatmada bulundu.

ERZURUM’DA 8 BİN BAĞIŞÇI

Yardımlarda bağışçı ve gönüllerinin önemine değinen Aksoy, “Derneğimizin Türkiye genelinde 6 ayrı lojistik merkezi ve depoları var. Bunlar;   İstanbul Genel Merkez, İstanbul Anadolu Şubesi, Ankara Şube, Ege Bölge Temsilciliği, Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği, Antalya Bölge Temsilciliği. Deniz Feneri derneği olarak bizler ırk ve dil ayrımı gözetmeksizin dünya üzerinde bulunan yardıma muhtaç bütün Müslüman halkların yanında olmuş ve olmaya devam edecek bir sivil toplum kuruluşuyuz. Deniz feneri derneği olarak Türkiye geneli 894 Bin 937 bağışçımız ve 57 Bin 434 gönüllümüz mevcuttur. Erzurum’da ise bu rakam 8 Bin 234 bağışçı ve Bin 11 gönüllümüz mevcuttur. Yardımlarda bağışçı ve gönüllülerin büyük bir önemi vardır.” dedi.

BOL BOL YARDIM

Yapılan yardımları aktaran Aksoy, “2015 yılında Deniz Feneri Derneği 47 Milyon 207 Bin 341 TL tutarında ayni, 9 Milyon 700 Bin 677 TL tutarında nakdi yardım yaparak 527 Bin 325 kişiye ulaşmıştır. 2014’de ise, 3 Bin 292 aileye 3 Milyon 278 Bin 696 TL tutarında ayni yardım ve 323 aileye 77 Bin 300 TL tutarında nakdi yardım yapılmıştır. Erzurum’da da 2015 yılında 3 Bin 321 aileye 3 Milyon 324 Bin 746 TL ayni 378 aileye 82 Bin 100 TL tutarında nakdi yardım yapılmıştır. Dünya yetimleri günü olarak kabul edilen ramazan ayının 15. günü yetimleri olan 200 ailemize iftar yemeği verilmiş ve 150 çocuğa 27 Bin 500 TL değerinde bayram harçlığı dağıtılmıştır. Sadece Ramazan ayına mahsus olmayıp yılın her ayı için ortalama 300 – 400 aile ye giyim, gıda, temizlik malzemesi, eşya ve nakdi yardım verilmeye devam etmektedir.” şeklinde anlattı.

ERZURUM YARDIMLARI

Erzurum’da yapılan yardımları da aktaran Aksoy, “Deniz Feneri Erzurum yardımları; gıda 332 Bin 314 TL, giyim Bir Milyon 338 Bin 535 TL, sağlık Bin 332 TL, eşya 142 Bin 892 TL, barınma 30 Bin 500 TL, temizlik 14 Bin 610 TL, eğitim 31 Bin 729 TL, yakacak 232 Bin 10 TL, nakit 82 Bin 100, diğer 8 Bin 68 TL, kahvaltılık 21 Bin 292 TL, et 117 Bin 371 TL’dir.”

DİĞER YARDIM VE KAMPANYALAR

Yapılan diğer çalışmaları da anlatan Aksoy, “Türkiye geneli 2015 yılında 32 ülke de vekalet yolu ile aldığımız hisselerin kurban kesimi yapıldı. Toplamda 11 Bin 140 hisse kurban kesilerek 300 Bin kişiye teslim edildi. 2015 yılı Erzurum’da kurban ve adak kesimleri gerçekleştirilerek 8 ton et dağıtımı yapıldı. Sadece Erzurum merkezde 51 okula Bin 500 öğrencimiz için 11 Bin 86 parça malzeme götürüldü TL bazındaki tutarı ise 231 Bin 464 TL. Bir hayat kurtar proje kapsamında 3 yürüme engelli yavrumuza 2 adet elektrikli tekerlekli sandalye alarak teslim ettik. diğer yavrumuza ise protez bacak taktırarak hayatlarına kaldıkları yerden devam etmelerini sağladık. Sadece 2015 yılında bir yudum içme suyuna  muhtaç Bangladeş, Çad, Etiyopya, Gana, Somali, Zimbabwe de toplam 167 adet su kuyusu açarak orada bulunan Müslüman kardeşlerimizin su ihtiyaçlarını bir nebzede olsa gidermeye çalıştık. Bu projemizde diğer projelerimiz gibi sürmekte. Babaları İsrail kurşunlarına hedef olan Filistinli yavrularımız başta olmak üzere dünyanın her yerindeki yetim çocuklarımıza Erzurum başta olmak üzere Türkiye geneli bağışçılarımız 100 TL karşılığında hamilik yaparak yetimlere bakmaktadır.”

DENİZ FENERİ SURİYE YARDIMLARI

Suriye’ye yapılan yardımları da açıklayan Aksoy, “5 yıldır süregelen savaş neticesinde derneğimiz tarafından Suriye sınırına ve Türkmenlere 61 Bin 333 TL aynı ve nakdi yardım yapılmıştır. Erzurum’dan ise; 2014 yılı Suriye için 6 tır gıda, giyim, temizlik malzemesi, battaniye, et yardımı ve prefabrik ev; 2015 yılı Suriye için 5 tır gıda, giyim, temizlik malzemesi, battaniye, et yardımı; 2015 yılı Bayırbucak Türkmenleri için 3 tır gıda, giyim, temizlik malzemesi, battaniye, et yardımı yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir.” diye aktardı.

YARALAR SARILIYOR, DİLEKLER KABUL OLUYOR

Aksoy, “1001 dilek projesi kapsamında binlerce yoksul ve 509 engelli yavrumuzun içlerinde akülü tekerlekli sandalye, tablet ve bilgisayarlarında bulunduğu engelsiz dilekleri gerçekleştirdik. Erzurum/Tekman ilçesinde evin yıkılması sonucu ev halkından 3 kişi hayatını kaybetmiş dernek olarak bizler bir gün sonra bölgeye ulaşarak ailemizin acısını bir nebzede olsa hafifletmek amacı ile aileye giyim, gıda, eşya, yardımını teslim ettik. Erzurum merkezde bulunan 263 misafir ailemize sürekli olarak gıda, giyim, eşya yardımı verildi ve verilmeye devam ediyor.” dedi.

BAŞARILAR BELGELENDİ

Yaptıkları çalışmalar sonucunda aldıkları ödül ve belgelerden bahseden Aksoy, “Deniz Feneri Derneği bir yıllık süre zarfında toplamda 4 kez denetim geçirmektedir. Bunlar: İçişleri Bakanlığı, Dernekler Müdürlüğü, yurtdışı bağımsız denetçileri ve Deniz Feneri Derneğinin kendi iç denetim ekibi. Derneğimizin bu denli profesyonel çalışması sonucunda ise iso 9001 kalite belgesi ve TBMM tarafından verilen üstün hizmet ödüllerine layık görülmüştür.” diye aktardı.

DENİZ FENERİNE NASIL BAŞVURULUR?

Deniz Feneri’nden yardım almak için nasıl başvuru yapılacağını anlatan Aksoy, “Evrakları ile başvuru yapan aileler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yönlendirdiği aileler, Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfının yönlendirdiği aileler, belediyelerin yönlendirdiği aileler, Milli Eğitim Bakanlığı, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yönlendirdiği aileler, çevrenin yönlendirdiği aileler bize başvuru yapabiliyor. Başvuru yapan aileden birtakım evraklar istenir. İstenilen evraklar doğrultusunda personelimiz tarafından aile ziyaret edilir. Sosyal inceleme formu doldurularak  dernek merkezine dönüş yapılır, ilgili evraklar sisteme girilir ve yardım denetleme kuruluna gönderilir ve kurul kararına göre sosyal inceleme formu baz alınarak yardımın verileceği veya verilmeyeceği kararlaştırılır.” Diye anlattı.

 

 

 
Erzurum'da 6 yılda bin 144 şirket kuruldu
 
Erzurum Proje Yazmayı Öğrendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bir gün gemiler dağlara tırmandı denizden’
Büyükşehir Belediyesi'nin, İstanbul’un Fethi'nin 563. yıl dönümü münasebetiyle ...
Büyükşehir Belediyesi Konya Kent 2016'da
Konya'da düzenlenen Kent 2016 fuarında Erzurum Büyükşehir Belediyesini temsilen iştirakler katıldı.
Yaz gelmedi, kar geldi
Erzurum ve Erzincan’ın yüksek kesimlerine mayıs karı yağdı.
 
Büyükşehir Otobüs Terminali yenilendi
Türkiye’nin en güvenilir, en temiz ve en ferah otobüs terminali olan Erzurum ...
Şeyhler Mahallesi restore ediliyor
Erzurum'un eski semtlerinden, hamamı ve camisiyle isimlenen Şeyhler Mahallesi yenileniyor.
Defterdarlıkta eğitim seferberliği
M.COŞKUN-Erzurum Valiliği Defterdarlık tarafından kamuların mutemetlerine ...
 
Altıparmak kamunun nabzını tuttu
Vali Dr. Ahmet Altıparmak Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ve Halk Sağlığı ...
Öğrenciler Buluşlarını Sergiledi
M.COŞKUN-Palandöken ilçesindeki 10 okulda bir yıldır üzerinde çalışılan ...
Büyükşehir kırsal asfaltlama kapasitesi açıklandı
Büyükşehir Belediyesi, bu yıl kırsala 332 bin 400 ton sıcak asfalt dökecek.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva