ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
FETÖ firarisi 2 kişi tutuklandı
FETÖ firarisi 2 kişi tutuklandı
MİT'ten Süleymaniye’de nokta operasyon
MİT'ten Süleymaniye’de nokta operasyon
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
HABERLER>TÜRKİYE
26 Mayıs 2018 Cumartesi - 17:06

‘Yine Erzurum’dan yola çıkalım istedik’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçimleri öncesinde ilk mitingini bugün Erzurum’da gerçekleştirdi.

‘Yine Erzurum’dan yola çıkalım istedik’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçimleri öncesinde ilk mitingini bugün Erzurum’da gerçekleştirdi. "Bu defa ekonomik savaş ilan ettiler" diyen Erdoğan,

"Finans piyasalarında kur üzerinde oynanan oyunları da kısa sürede boşa çıkaracağız. Milletimden ricam dedikodulara itibar etmeyelim. Paraları dolara avroya yatırmasınlar. Kısa zamanda kur balonunu söndüreceğiz" ifadelerini kullandı.

İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu defa ekonomik savaş ilan ettiler. Türkiye her alanda büyür gelirken, olmadık yollara başvuruyorlar. Yatırımcılara yönelik yalanlar üretiyorlar. Mali disiplin konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Finans piyasalarında kur üzerinde oynanan oyunları da kısa sürede boşa çıkaracağız. Kur oyununu kısa sürede boşa çıkaracağız. Biz oynanan oyunu görüyoruz. Bedelini ağır ödersiniz. Milletimden ricam dedikodulara itibar etmeyelim. Paralarına sahip çıkmalıdır. Paraları dolara avroya yatırmasınlar. Kısa zamanda kur balonunu söndüreceğiz” dedi.

"ERZURUM'DAN BAŞLAMAYA KARAR VERDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kampanyaya nereden başlayalım dedik bundan önce olduğu gibi kongremizi tarihte Erzurum Kongresiyle taçlandırdıysak Erzurum’la taçlandıralım dedim. 24 Haziran'a yeni yönetim sistemimizle güzel bir başlangıç yapmaya hazırlanıyoruz. Erzurum buradan öyle bir ses verin ki Anadolu’nun dört bir yanından duyulsun. Hatta öyle bir ses verin ki dünyanın dört bir yanında bize dost olan yürekleri ferahlatsın. Bosna Hersek size yetti. Şimdide Erzurum’dayız. Dadaşlar size yeter. Şimdi buradan hep beraber seslenelim vakit birlik vakti, vakit Türkiye vakti. Unutmayın yaparsa yine AK Parti yapar. İnşallah sizlerin desteğiyle irade erdem ve cesaretle Türkiye şahlanacak. Hiç endişeniz olmasın. Kardeşlerim Erzurum bizim Anadolu’da güzel başlangıcımızın anahtarıdır giriş kapısıdır. Milli mücadele döneminde Erzurum’dan başlayan yolculuğumuz İzmir’de düşmanı denize dökene kadar sürmüştür. Yine Erzurum’dan yola çıkalım istedik. Erzurum kurucu şehir olması hasebiyle saldırılara işgale maruz kalmıştır. Evvela bundan 140 ve 190 yıl önce iki kez işgal bu acıyı yaşan Erzurum bir asır öncede Sarıkamış faciasının ardından bir kez daha sarsılmıştır. Erzurum her seferinde özgürlüğü kavuşmasını bilmiş yeniden ayağa kalkmıştır. Ermeni çetelerini temizleyen Kazım Karabekir Paşa'nın sağladığı huzur sükun hala devam ediyor. Dadaşın olduğu yerde hiç terörist olabilir mi? 24 Haziran öncesi buna çok dikkat edelim burada dört dörtlük bir gayretle inşallah altıda altı yapmaya hazır mıyız? Durmak yol yola devam. Güvenlik güçlerimizle teröristlere dağları ovaları dar ediyoruz. İnlerine girdik. Onlar kaçıyor biz kovalıyoruz. Bu milletin huzurunu kaçırdılar. Afrin’de etkisiz hale getirilen 4 bin 475. Kuzey Irakta 414, yurt içinde 398. onlar kaçıyor. Sonuna kadar kovalayacağız.

Seçim beyannamemizde adaletsizliği düzeltme sözü verdik. 3600 ek gösterge hayırlı olsun. Bu müjdenin hayırlı olmasını diliyorum. Güvenlik korucularımıza unutmadık. Terör örgütünün güvenlik korucularımızı hedef alması boşuna değildir. Ne aldatan olduk, ne aldanan olduk. Korucularımızın tamamı sigortalı oldu. Güvenlik korucularımızın ücretlerinde 135 TL'lik bir iyileştirme daha yapıyoruz" dedi.

"BUNLAR HANGİ YÜZLE MİLLETİN KARŞISINA ÇIKIYORLAR"

Erdoğan, "Bir tanesi diyor ki ben araba maraba üretmem. Benim için de diyor ki 20 yıl geriden takip ediyor diyor. Almanya’da bir otomobil fabrikasını gezmiş. Sadece bizim otomotiv ihracatından elde ettiğimiz geliri bir araştırın baksın. O bisiklete binmeye devam etsin. Kaç yıl geriden geliyor, belli. Dikili ağaçları yok. Öbürü de kalmış diyor ki ben Kanal İstanbul’u yaptırmayacağım. Öbürü kalkmış diyor ki ben şu yatırımı yaptırmayacağım. Sizin zaten bu ülkede yaptınız bir şey yok ki. Siz zaten 24 Haziran’da benim aziz milletim kime yürü diyeceğini biliyor. Kim yatırım yapacak onu da biliyor. Dolayısıyla yatırım yatırım yapmadan istihdam olur mu? Yatırım olmadan muassır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak olur mu? Bunlar hangi yüzle milletin karşısına çıkıyorlar. Onlar isteseler istemeseler biz eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, adımları attık mı. Ulaşımda adımları attık mı, enerjide attık mı? 16 yıl önce Erzurum’da böyle bir modern hava limanı var mıydı? Kim yaptı? Biz yaptık. Bunlara kalsa olmaz. Cebinde para var mı göster diyor. Önce kendi cebine bak. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Şimdi Süper Lig'de Erzurumspor’a başarılar diliyorum. Dadaşlara başarılar diliyorum. Siz de onları yalnız bırakmayın. Stadyumu doldurun.

Erzurum tramvay projesinin proje çalışmalarına başlandı. Kent trafiğini tramvayla rahatlatıyoruz. Çiftçilerimize 1.5 katrilyon TL destek verdik.

Rusya’dan doğalgaz indirim talep etmiştik. Rusya 1 milyar dolan indirim yapacak. Ülkemize indirim farkı olarak 1 milyar dolar ödeme yapılacak. Bu anlaşmanın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

AK Partide durmak yok. Bu iş ustalık işidir. Ustalık. Ustalık. Biz çıraklığı belediye başkanlığında yaşadık. Kalfalığı başbakanlıkta yaşadık. Ustalık dönemi başladı. Cumhurbaşkanlığı süresinde bunu yaşadık devam ediyoruz. Usta yola devam ediyor.

Erzurum 24 Haziran’da tercihimizi bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? Vakit Türkiye Vakit Erurum vakti diyerek Cumhur İttifakına ve AK partiye mührü basıyor muyuz? Dadaşlar beni hiç yalnız bırakmadı. Hepinizi biz çok iyi tanırım biliyoruz. Benim dört çocuğumun dördü de okul kapılarında çok çile çekti. Kat sayısına engel dediler. Başörtüsü engeli o çileyi çektiler. Bitirdik o işleri. Türkiye'de artık başörtü sorunu var mı? Çıkmışlar şimdi yalan üstüne yalan.

"YERLİ OTOMOBİLİ İLKEL BULANIN KENDİSİ İLKEL"

"Yeni bir yönetim sistemine geçiyoruz" diyen Erdoğan, "Sandıkta iki pusula verecekler. 24 Haziran seçimlerinde de milletimize dadaşlara güveniyoruz. Bir kez daha milletimizden destek istiyoruz. Cumhur İttifakı kurduk. Kiminle MHP’yle. Ve şimdi bu ittifakla Sayın Bahçeliyle birlikte bir yoldayız. AK Parti-MHP olarak çıktığımız bu yolda araya fitne fesat sokmak isteyenler olabilir sakın bu oyunlara gelmeyin. Erzurum’dan rekor bir sonuç bekliyorum. Diğerleri yerle yeksan edeceğiz. Güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye hedefinin ışığı Erzurum’dan yükselecek. Birileri karartmaya çalışıyor. Bizi bölemeyeceksiniz. Bizi parçalayamayacaksınız. Cumhurbaşkanı adayları meydanları dolaşıyor. Türkiye adına üzülüyorum utanıyorum. Tek bir projelerini duydunuz mu? Çünkü bunların heybeleri boş. Ana muhalefetin adayı çıkmış yerli otomobilden Kanal İstanbul'a kadar hepsini iptal edeceğini söylüyor. Sadece herhalde onu da utanma belasına Atatürk havalimanına millet bahçesi haline gelmesi ses çıkaramıyor. Mehmet Akif ne diyor, 'Yıkmak insanlara yapmak gibi kıymet mi verir? Emin ol onu en çolpa herifler de becerir. Sade sen gösteriver “işte budur kubbe” diye,İki ırgatla iner şimdi Süleymaniye Ama gel kaldıralım dendi mi, heyhât, o zaman, Bir Süleyman daha lazım yeniden bir de Sinan".

Bunlara kalsa tüm eserleri yıkacaklar. Yerli otomobili ilkel bulanın kendisi ilkel. Bunlar cami bulursa cami fabrika bulursa fabrika yıkarlar. Gönül yıkmakta üzerlerine yok.

Faiz lobisi üzerimize yükleniyor. Yastığının altında doları olan avrosu olan kardeşlerim sizler paralarınızı gidin TL’ye yatırın. Bu oyunu hep beraber bozacağız. 28 gün sonra ülkemizin kaderi çok daha farklı şekilde değişecek. Size farklı bir şekilde seslenmek istiyorum. Erzurum, güçlü meclis için yola devam ediyor muyuz? Güçlü hükümet için yola devam ediyor muyuz? Dadaşlar 2023 hedefleri için vakit birlik vakti diyor muyuz? 2053 ve 2071 vizyonları için vakit Türkiye vakti diyor muyuz? Siyaset elbette iddia işidir. Henüz 18 yaşında seçilme yaşı getirdik. Ne söylediyse inanarak söyledik. Bu zata kendi partilerini emanet etmiyorlar. Ama milletten Türkiye’nin kendisine emanet etmesini istiyorlar. Genel başkanı onu onu gel bakalım Muharrrem diye çağırınca koşa koşa gidiyor. Cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini en çok onu aday eden biliyor. Aksi halde kendi aday olurdu. Muhalefet pusulayı iyice şaşırdı. Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı yapan kim dadaş, dadaş. Şayet Tayyip Erdoğan oradan inecekse bunu yapacak yine milletimizdir. Bu oyunları daima milletimizle bozduk" ifadelerini kaydetti.

"16 YILIN BEDELİNİ ÖDETMEK İSTİYORLAR"

Erdoğan, "Kimse bizimle oynamasın. Kimse bize bulaşmasın. PKK, YPG, DEAŞ, FETÖ’sü de hepsi kaçacak delik arayacaktır. Her zaferin bir bedeli vardır. Kazanımlarımıza göz diktiler. 16 yılın bedelini ödetmek istiyorlar. Her hadisenin amacı bu. Bölüp parçalamaya çalıştılar. 7.7 büyüme. Kurmuş murmuş. Ne kuru hepsi hikaye. Bir biz Soros’un değil Allah'ın kuluyuz. Onlar ihanet çeteleriyle vurmaya çalıştı. Terör koridorlarıyla kuşatmaya çalıştılar. Bu defa ekonomik savaş ilan ettiler. Türkiye her alanda büyür gelirken, olmadık yollara başvuruyorlar. Yatırımcılara yönelik yalanlar üretiyorlar. Mali disiplin konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Finans piyasalarında kur üzerinde oynanan oyunları da kısa sürede boşa çıkaracağız. Kur oyununu kısa sürede boşa çıkaracağız. Biz oynanan oyunu görüyoruz. Bedelini ağır ödersiniz. Milletimden ricam dedikodulara itibar etmeyelim. Paralarını sahip çıkmalıdır. Paraları dolara avroya yatırmasınlar. Kısa zamanda kur balonunu söndüreceğiz. Bağımsız olmak demek özgür olmak demek. Haysiyetli durum sergilemek. Bayrağımızla ezanımızla devletimizle birlikte ekonomimize de sahip çıkmaktır. Ekonomimize

de titizlikle sarılacağız. Dadaşlar 24 Haziran'da güçlü meclis için ülkemize sahip çıkıyor muyuz?"

 
‘Erzurum’un terazisi şaşmaz’
 
Dadaşlardan coşkulu karşılama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Vakit Türkiye Vakti'
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, böyle ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan eski vekillere çağrı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sizlerden AK Parti’ye değil, ülkenize, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Mayıs'ta Erzurum'da
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aday ve ...
 
"2071 yılında Türkiye küresel bir güç olacak"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel ...
Kabineden 22 isim listede
27 kişiden oluşan Bakanlar Kurulu'nda 22 isim yeniden aday gösterildi.
Işık, Dadaşların sevincini paylaştı
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Darıca Sahili’nde Büyükşehir Belediye ...
 
Erdoğan: "14 Mayıs yeni bir Nakba günüdür”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Mayıs 1948 Nakba ile başlayan ...
"Bizim için Çanakkale neyse Kudüs de odur”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim için Çanakkale neyse Kudüs ...
Gazze’de şehit sayısı 61’e yükseldi
Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze’deki protestolarda 61 filistinlinin hayatını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva