ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
12 Kasım 2020 Perşembe - 09:30

Yılmaz görevi, Ala’ya devretti

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, görevini Efkan Ala’ya devretti.

Yılmaz görevi, Ala’ya devretti

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, görevini Efkan Ala’ya devretti.
AK Parti Genel Merkezi’ndeki devir teslim törenine çok sayıda milletvekili ve parti yöneticisi katıldı. Burada bir konuşma yapan Yılmaz, genel merkezde keyifli bir çalışma ortamında görev aldığını belirterek, tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Görev yaparken dört temel öncelik belirlediklerini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
“Birincisi algı konuları; Türkiye maalesef uluslararası medyada hak etmediği bir algıyla karşı karşıya. Türkiye ile hesabı olan çevrelerin uluslararası medyada oluşturduğu gerçeklikten uzak bir algı var. Tabii ki her ülkenin sorunları olabilir, sıkıntıları olabilir ama Türkiye ile ilgili algıya ve olguya baktığınız zaman aradaki farkın gerçekten çok açıldığını görüyorsunuz. Elimizdeki imkanlarla bununla mücadele etmeye çalıştık. İkinci olarak güvenlik konularını önemli gördük. Türkiye’nin mücadele ettiği bütün terör örgütleri aynı zamanda uluslararası bir network içerisinde çalışıyorlar. FETÖ’den PKK’ya, DEAŞ’a varıncaya kadar hepsi uluslararası bir özellik taşıyor, uluslararası bir şebeke, ağ içerisinde çalışıyorlar. Dolayısıyla uluslararası ilişkilerin güvenlik boyutu çok çok önemli, bizde buna parti olarak katkıda bulunmaya çalıştık. Üçüncü olarak ekonomi; Türkiye ekonomisi dışa açık bir ekonomi, ticaretten turizme, sermaye hareketlerine varıncaya kadar birçok alanda Türkiye, dünya ile etkileşim içinde olan güçlü bir ekonomiye sahip, G-20’nin üyesi olan dünyanın en büyük ekonomilerinden bir tanesi. Bizde uluslararası ilişkileri ekonomi anlamında da değerlendirmeye ve ekonomik politikalarımıza katkıda bulunmaya gayret ettik. Dördüncü önceliğimiz ise insanımız oldu. Yurt dışında milyonlarca insanımız var. Bunlar Türkiye’nin gücü gerçekten. Bu insanlarımızın daha etkili hale gelmesi, içinde bulundukları toplumlarda diaspora dediğimiz toplumların, Türkiye ile bağlantılı toplulukların, daha etkili hale gelmesi, içinde bulundukları topluma entegre olmaları ama asimile olmamaları için gayret ettik.”
Özellikle son zamanlarda İslamfobi, yabancı düşmanlığı, Türkiye düşmanlığı, Erdoğan düşmanlığı gibi hadiselerin yükselişte olduğunu gördüklerini dile getiren Yılmaz, “Aşırı sağ ve ırkçı ideolojilerin maalesef Avrupa başta olmak üzere önemli bir mesafe aldığını görüyoruz. Bundan da Avrupa adına ve insanlık adına endişeliyiz doğrusu. Bu konularda elimizden geldiğince mücadele etme gayreti içinde olduk” diye konuştu.
Türkiye’nin hiçbir zaman emperyalist bir ülke olmadığını vurgulayan Yılmaz, “Emperyalist ülkeler, başkasının hakkında, hukukunda gözü olan ülkelerdir. Türkiye hiçbir zaman bunu yapmadı. Sadece ve sadece kendi hakkını ve hukukunu korudu. Başkalarına da bunu yedirmeme yönünde kararlı bir politika ortaya koydu, bundan sonra da devam edecek inşallah” ifadelerini kullandı.
AK Parti’nin aldığı bütün kararlarla Türkiye’nin dışında gönül coğrafyalarında yaşayan bütün kardeşlerini etkileyen bir politika ortaya koyduğunu anlatan Efkan Ala ise, böylesine etkili bir partinin bu kadar sıkıntılı, problemli bir dönemde dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığını üstlenmenin ağır bir sorumluluk olduğunu kaydederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını sundu. Önemli bir sorumluluk üstlendiklerinin farkında olduklarını, Türkiye’nin etrafındaki bölgede adeta denklemlerin yeniden kurulduğunu aktaran Ala, “Türkiye, çok şükür ki böyle bir ortamda bu bölgede masada yeri olan, sözü etkili olan bir devlet olarak önemli rol üstlenmektedir. Eskiden masalar kurulduğunda ‘acaba Türkiye masanın konusu mudur’ diye tedirgin olunurken, bugün kurulan her masada Türkiye'nin etkili bir yeri vardır ve devlet olarak orada denkleme alınmadan herhangi bir sonuç elde edilememektedir. Türkiye, bu bölgelerde elde edilen sonuçlarda çok önemli politikalar ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.
Tören, karşılıklı çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından son buldu.

 
Erzurum’da besiciliğe projeli destek
 
81 ilde fahiş fiyat denetimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir’den 'Erzurum Adli Kampüs' talebi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Plan ve Bütçe Komisyonu ...
Aydemir: ‘Sayın Ala’yla iftihar ediyoruz’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Milletvekili Efkan Ala’nın ...
Sekmen: ‘Atatürk’ü milletçe rahmetle anıyoruz’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ...
 
Öz: ‘Atatürk’ü saygıyla anıyoruz’
Öz, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının ...
MHP: ‘Atatürk hayatını milletine adamış büyük lider’
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete ...
Aydemir: ‘Biz ‘Allah razı olsun’ duasına talibiz’
AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, ‘Biz sadece ve sadece “Allah razı ...
 
Aydın ulaşım Tespitlerini paylaştı
Aydın, 'Şehrimiz için, Erzurum için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız ve ...
Sekmen: “Şehrimizi yatırımlarla nakış nakış işliyoruz”
Doğu Anadolu Belediyeler Birliği (DAB-BİR), Erzurum Büyükşehir Belediye ...
MHP’den İspir çıkarması
Gündeme dair konuların tartışıldığı ve yol haritalarının belirlendiği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva