ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
OBM’den Ormanları koruma seferberliği
OBM’den Ormanları koruma seferberliği
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Sekmen Büyükşehir tarım yaklaşımını açıkladı
Uzundere Yedi Göller turizmde gündem oluşturdu
Uzundere Yedi Göller turizmde gündem oluşturdu
Emniyet Oltuluları bilgilendirdi
Emniyet Oltuluları bilgilendirdi
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Kick Boksta Büyükşehir damgası
HABERLER>EKONOMİ
28 Ağustos 2023 Pazartesi - 09:13

Yılmaz: 'Hedef, tek haneli enflasyon'

Yılmaz "Bir taraftan yatırım istihdam, üretim, ihracat çerçevesinde kalkınma sürecimizi devam ettireceğiz. Diğer taraftan da özellikle enflasyonla mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürerek istikrar içinde büyüyen Türkiye hedefini gerçekleştireceğiz. ' dedi

Yılmaz:  Hedef, tek haneli enflasyon

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Bir taraftan yatırım istihdam, üretim, ihracat çerçevesinde kalkınma sürecimizi devam ettireceğiz. Diğer taraftan da özellikle enflasyonla mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürerek istikrar içinde büyüyen Türkiye hedefini gerçekleştireceğiz. Orta vadede tek haneli enflasyona gitmeyi öngörüyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Büyük Taarruzun 101. yılı etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar’da iş insanları bir araya geldi. Yılmaz, toplantı sonrasında basın mensuplarına kentte bulunduğu iki günü değerlendirdi. Etkinlerde tarihi geçmişi ve değerleri hatırladıklarını dile getiren Yılmaz, "Büyük Zaferin 101. yıl dönümünü, idrak ediyoruz. Öncelikle ben tekrar kutluyorum, tebrik ediyorum. 101 yıl önce bugün Afyon'da Büyük Taarruz başladı ve İzmir'in kurtuluşuyla birlikte Kurtuluş Savaşı'nın sonuçlandırıcı bir zafer oldu. Bu vesileyle başta Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü silah arkadaşlarını tekrar rahmetle, minnetle yad ediyoruz. O ruhu hep diri tutmak durumundayız” dedi.
Türkiye genelinde yaptıkları toplantıların sonucunda aldıkları kararları ve hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgiler veren Yılmaz, "Bir taraftan orta vadeli programı hazırlıyoruz. Eylül ayında inşallah kamuoyuyla paylaşacağız. Diğer taraftan da beş yıllık kalkınma planımızı hazırlıyoruz. O planı da ekim ayında inşallah Meclisimizin gündemine taşıyacağız. Orta vadeli programın üç ana ayağı var. Birincisi para politikamızın ana çerçevesi güncellenmiş haliyle orta vadeli programımızda yer alacak. Detayları tabii Merkez Bankamızı ilgilendiriyor. İkinci husus maliye politikamız detaylı bir şekilde orta vadeli programda yer alacak. Oradaki temel prensibimiz de şu; depremden kaynaklanan belli bir süreli harcamalar hariç olmak üzere bütçe açıklarımızın milli gelire oranını Avrupa Birliği standartlarında tutmak. Bu perspektif içinde bir taraftan gelir politikalarımızla, bir taraftan da harcama politikalarımızla kamunun belli bir disiplin içinde ve uygun şartlar altında bütçesini yönetmek. Bunun detayları orta vadeli programda. Kurum tavanlarıyla birlikte yer almış olacak, üç yıllık bir perspektifte. Diğer taraftan yapısal reformlar çok çok önemli. Biz işte bu istişare toplantılarını bu yüzden yapıyoruz doğrusu. İş dünyasıyla bugüne kadar işveren kesimlerle, sendikalarla, emek kesimiyle, gerek memur sendikalarıyla, gerek işçi sendikalarıyla görüşmelerimiz oldu. Yine TOBB'da bütün illerimizden gelen odalarla, borsalarla, istişarelerimiz oldu. Yerelde yaptığımız Afyonkarahisar’da, Diyarbakır'da, başka illerimizde yerel düzeyde de istişare toplantılarımız oldu. Bütün bunlardan süzülen bilgileri ve dediğimiz gibi Pazartesi de tarım kesimiyle ilgili yine bir istişare toplantımız var. Bütün buralardan gelen fikirleri süzerek yapısal reform günde oluşturuyoruz. Bir taraftan da kurumlarımız elbette çalışıyor. Strateji bütçe başkanlığımız, ilgili tüm kurumlarımız bu reformları da orta vadeli programda halkımızla paylaşacağız. Böylece neyi sağlamak istiyoruz, öngörülebilirliği, ekonominin düşmanı belirsizliktir, siyasi belirsizlikler Mayıs seçimleriyle birlikte ortadan kalktı. Artık çok daha belirgin bir çerçevedeyiz. Orta vadeli programla birlikte teknik anlamda da öngörülebilirliği güçlendiren bir çerçevemiz olacak. Bu çerçeve içinde bir taraftan yatırım istihdam, üretim, ihracat çerçevesinde kalkınma sürecimizi devam ettireceğiz. Diğer taraftan da özellikle enflasyonla mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürerek istikrar içinde büyüyen Türkiye hedefini gerçekleştireceğiz. Orta vadede tek haneli enflasyona gitmeyi öngörüyoruz. Bunun işte adım adım politikalarını orta vadeli programda görme imkanı olacak." ifadelerini kullandı.

 
Yılmaz’dan yerel seçim açıklaması:
 
ASHB ile 'Çocuklar Güvende'
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da 2. OSB zirvesi
Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında toplandı.
Vali Çiftçi’den kamu istişaresi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, bu çerçevede bölge ve il müdürleri ile bir araya geldi.
Erzurum’un 5’inci bölge yatırım payı arttı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL HABER - Erzurum’un içinde yer aldığı 5’inci Teşvik ...
 
Erzurum 7 ayda 94 tasarım üretti
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL HABER - Erzurum tasarım sayısı düzeyinde Doğu ...
Erzurum karşılıksız çek verileri açıklandı
ERZURUM Gazetesi - ÖZEL HABER - Erzurum’da bu yılın Temmuz ayında 86, ...
11 hizmet kolunun elde ettiği haklar açıklandı
7. Dönem kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri çerçevesinde anlaşma sağlanan ...
 
Şimşek’ten faiz kararı sonrası açıklama: 'Kararlıyız'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası’nın politika faiz ...
TCMB faizi yüzde 25 seviyesine çıkardı
Merkez Bankası, politika faiz oranını yüzde 17,5’ten yüzde 25 düzeyine yükseltti.
Kartlı ödemeler Temmuz’da yüzde 138 arttı
Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile Temmuz ayında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva