ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>SİYASET
1 Kasım 2018 Perşembe - 16:24

Yılmaz “Ekonomi Kadın Zirvesi”nde konuştu

Yılmaz, 2023 hedefleri çerçevesinde toplumun yarısını oluşturan kadınların ihmal edilemeyeceğini ve hedeflere kadını ile erkeği ile ulaşılacağını söyledi.

Yılmaz “Ekonomi Kadın Zirvesi”nde konuştu

Diyarbakır’da düzenlenen ekonomi kadın zirvesine katılan AK Parti Bingöl Milletvekili ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2023 hedefleri çerçevesinde toplumun yarısını oluşturan kadınların ihmal edilemeyeceğini ve hedeflere kadını ile erkeği ile ulaşılacağını söyledi.

AK Parti Bingöl Milletvekili ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’da düzenlenen “Ekonomi kadın zirvesi” için kente geldi. Bir otelde düzenlenen zirveye Yılmaz’ın yanı sıra, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, AK Parti MKYK üyesi Mehmet Emin Yılmaz, AK Parti Diyarbakır eski milletvekili Galip Ensarioğlu, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi ve iş insanları katıldı. Zirvede konuşma yapan AK Parti Bingöl Milletvekili ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2023 hedefleri çerçevesinde toplumun yarısını oluşturan kadınların hiçbir şekilde ihmal edilemeyeceğini belirterek, “Kadını ile erkeği ile bu hedeflere ulaşacağımızı vurgulamak istiyorum. Bölgesel kalkınma konusunda da kadının çok önemli bir yeri var. Türkiye’nin iki tane mesele var. Birisi küresel ekonomide diğer ülkelerle arasındaki farkı kapatmak, daha ileri bir seviyeye ulaşmak. İkincisi ise Türkiye içinde bölgeler arası dengesizlikleri gidermek ve daha dengeli daha adil bir gelişmeyi yakalamak. Bu iki hedefi de eş zamanlı gerçekleştirmek durumundayız” dedi.

“ÖZEL SEKTÖR YATIRIMLARI İÇİN HUZUR VE GÜVEN ORTAMI OLMAZ OLMAZ KOŞUL”

Kamu yatırımlarının her şeye rağmen bazı etkilerle gecikmeli de olsa yapıldığını aktaran Yılmaz, “Ama özel sektör yatırımlarının gelişmesi için huzur ve güven ortamı olmazsa olmaz bir koşul ve bu huzur ortamını bozanlar sadece insanların hayatlarına zarar vermiyorlar. Bir taraftan da ekonomik kalkınmayı baltalamış oluyorlar. Huzur ve güven ortamını baltaladığınız zaman bölgenin yetişmiş insanını da kaçırıyorsunuz. Başka bölgelere kaçıyorlar. Sermaye başka bölgelere göç etmek durumunda kalıyor. Sonuçta bu bölge daha fazla yoksulluk, işsizlik sorunuyla karşı karşıya kalıyor. Bununla mücadele etmek için siyasi düşüncemiz ne olursa olsun bazı temel hususlarda hep birlikte durmak zorundayız. Ülkemizin birliği ve beraberliği konusunda ortak bir anlayış sergilemek durumundayız. Terör konusunda, terörü dışlama konusunda, kimden gelirse gelsin, hangi ismi, hangi kavramı istismar ederse etsin terör örgütlerine karşı net bir tavır sergilemek durumundayız. Ülkemizin ve ilimizin geleceği için bu, gerçekten olmazsa olmaz bir tavır. Burada kadınların çok önemli bir role sahip olduğunu düşünüyorum. Kadınların daha çok huzuru istemesi, kadınların huzuru desteklemesi ve sahiplenmesi çok çok önemli. Bu huzur ortamını bozanlara karşı seslerini yükseltmesi son derece önemlidir. Diyarbakır çok özel bir şehir. Sadece Türkiye için değil dünya için önemli bir şehir. Böyle bir şehrin yoksul kalması, yoksun kalması kabul edilecek bir durum değil. Her şey var. Helvayı yapmak için her şey var ama bir takım doğal olmayan müdahalelerle bu bölge üzerinde yapılan bir takım operasyonlarla maalesef bu potansiyeli yeterince değerlendiremedi” diye konuştu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker kentin çok acılar çektiğini vurgulayarak, “Biz çok acılar yaşadık. Bu güzelim Sur içi yakılıp yıkıldı. Kör ideolojiler ve uluslararası hain planların tezahürü sonucu oldu bu. O uluslararası tuzaklara düşen terör örgütünün yakıp yıkmasıyla oldu bu. Bunun yükünü de en çok kadınlar çekti. Biz bir toplumsal değişim yaşıyoruz. Bunun farkında olmalıyız. Sağlıklı olmayan bir kentleşmenin yani fizyolojik büyümenin değil bir tür ilticaya dönüşen bir kentleşmenin komplikasyonlarını, sorunlarını, problemlerini yaşadık. Karamsar değiliz. Tarihsel süreç içerisinde zaman zaman belirli süreçlerde büyük yıkımların, tahribatların, acıların yaşandığını biliyoruz. Bu son yaşadığımızda buna benzer bir şey. Hep birlikte aşacağız. Buna şüphe etmiyoruz. AK Parti hükumetleri döneminde Anayasa dahil olmak üzere kadınlar lehine mevzuatla ilgili büyük bir mesafe kat ettik. Anayasaya pozitif ayrımcılık maddesi koyuldu. Bundan daha ileri bir düzenleme olamaz” ifadelerini kullandı.

 
Erzurum Bölgesi coğrafi İşaret katalog yayımlandı
 
Kuzey Irak'a hava harekatı: 5 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’de yerel seçim seferberliği
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Pasinler, Köprüköy, Horasan ...
TBMM’de Pasinler istişaresi
AK Parti Erzurum Milletvekilleri Pasinler Muhtar Heyeti ile buluştu.
Öz: 'AK Parti ilgi odağı'
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, her seçimde olduğu gibi bu ...
 
Erdoğan, "Biz bunlara salon cumhuriyetçisi diyoruz"
AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’yi eleştirdi, ...
Çavuşoğlu: “Herkesten önce biz müdahale ederiz”
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Terörist ve radikal gruplar aykırı ...
‘Milli İrade ‘İla’yı Kelimetullah imanında sadıktır’
Aydemir, ‘Cumhuriyet, yüce milletimizin varlık sebebi olan İla’yı kelimetullah ...
 
‘Cumhuriyet en temel değerimizdir’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ...
“Cumhuriyete hayat veren ruh dimdik ayaktadır”
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının ...
‘Cumhuriyetimiz, milli duruşun ifadesidir’
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, 29 Ekim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva