ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>BÖLGEDEN
10 Eylül 2015 Perşembe - 02:58

Yılmaz: ‘Ama demeden teröre karşı durmalıyız’

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, herkesin ama, fakat ve lakin demeden terörün karşısında durması gerektiğini belirtti. Yılmaz, teröre karşı kardeşliğin pekiştirilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Yılmaz: ‘Ama demeden teröre karşı durmalıyız’

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, herkesin ama, fakat ve lakin demeden terörün karşısında durması gerektiğini belirtti. Yılmaz, teröre karşı kardeşliğin pekiştirilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Bingöl’e gelen Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İl Valisi Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret etti. Şeref defterini imzaladıktan sonra açıklamalarda bulunan Yılmaz, bölge insanının huzur istediğini belirtti. Bunun bölge insanının en temel arzusu olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Diğer herhangi bir bölgede insanımız neyi istiyorsa, aslında bu bölgede yaşayan insanımızın da temel arzusu budur. Burada tek eksiğimiz var oda tam anlamıyla arzu ettiğimiz huzur ve güven ortamıdır. Maalesef uzun yıllardır terör belasıyla halkımız karşı karşıya. Terör bütün Türkiye’ye zarar veriyor elbette ama en fazla bu bölgede yaşayan insanlarımızın huzurunu kaçırıyor. Ben terörü bir kez daha lanetlemek istiyorum. Kim yaparsa yapsın, neye karşı yaparsa yapsın, hangi gerekçelerle savunursa savunsun teröre hep birlikte karşı durmamız lazım. Ama, fakat, lakin demeden, ilkesel olarak çok net bir şekilde terörün karşısında durmamız lazım” dedi.

“BU TUZAĞA DÜŞMEYELİM”

Terörün insanları birbirine düşürmeyi amaçladığına dikkat çeken Yılmaz, "Terörün amacı, insanları birbirinden ayırmaktır. Etnik kökenine göre, mezhebine göre, inancına göre insanları birbirinden ayırıp, çatıştırmak, terörün en büyük hedeflerinden bir tanesidir. Bu tuzağa düşmememiz lazım. Biz tam aksine birbirimizle daha fazla kucaklaşmalıyız, kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz. Birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı daha fazla güçlendirmeliyiz. Terör unsurlarıyla, terörü kullanan bir takım kesimlerle, geniş toplumsal kesimleri birbirine karıştırmak terörün ekmeğine yağ sürmek demektir. Biz terör unsurlarıyla, halkı birbirinden çok net bir şekilde ayırmak durumundayız” diye konuştu.

“TÜRKİYE BU BELADAN KURTULACAK”

Terörle mücadelenin devam edeceğine de işaret eden Yılmaz, "Bir taraftan terörle kararlı bir şekilde, çok yönlü bir şekilde mücadele edeceğiz. Diğer taraftan da kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirmeye çalışacağız. Aynı kararlıkla demokrasimizi de güçlendirmeye çalışacağız. Bu ikisini de aynı anda yapacağız inşallah. Bu günlerde geçecek. Türkiye eninde sonunda bu beladan kurtulacak. Sadece Türkiye’de değil, dünyada birçok yerde terör belasının olduğunu görüyoruz. Bu konuda uluslararası işbirliğini de vurgulamak istiyorum. Maalesef, bazen bazı güçler, devletler birbirlerine karşı bu çirkin aracı kullanıyorlar. Kendi hedefleri doğrultusunda terörü bir araç olarak kullanıyorlar. Bu konuda çok uyanık olmamız lazım. Bir taraftan buna karşı dururken, bir taraftan da uluslararası anlamda teröre karşı işbirliğini güçlendirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

“ÖLÜMDEN DEĞİL, HAYATTAN YANAYIZ”

Ölümden değil, hayattan yana olduklarını anlatan Yılmaz, “Geleceği inşa etmekten yanayız. Bozmak kolay, yıkmak kolay, saldırmak kolay, zor olan emek harcamak, çalışmak, ter dökmektir. Biz zor olanı tercih edeceğiz, çünkü kolay olan yolun geleceği yoktur. Bugün üzücü bir takım hadiseler yaşatmış olsa da, terörün amacına ulaşması mümkün değil. Ne olursa olsun, hangi terör olayları olursa olsun ülkemiz bildiği yoldan geri durmayacaktır. Her geçen süreçte daha fazla demokratikleşeceğiz, daha fazla kalkınacağız, daha fazla geleceğimizi inşa edeceğiz. Bizler değişik etnik yapılardan geliyor olabiliriz, değişik mezheplerimiz olabilir, farklı dinlere inanan vatandaşlarımız olabilir, hiçbir şekilde terörün tuzağına düşüp, kardeşlik duygularımızı bozmayacağız. Birbirimize eskisinden daha fazla sarılmamız gerekiyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından projenin temeli atıldı.

 
Şehid Aktürk’ün kanı yerde kalmadı
 
‘Önce kardeşlik’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sigara kaçakçılarına operasyon
Erzincan’da 18 bin 480 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Ardahan Şehidini Uğurladı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit ...
Babasını askeri selamla uğurladı
Tunceli’de kızının yanında şehit edilen polis memuru Kadir Özkara'nın ...
 
İmamlar terörü lanetledi
Ardahan'ın Çıldır ilçesinde görev yapan imamlar son günlerde yaşanan terör ...
Traktör devrildi 1 ölü bir yaralı
Yaralı Koçali köyü Muhtarı Mehmet Kaya Erzurum’un Karaçoban Devlet Hastanesi'ne ...
Erzincan’da terörü lanet yürüyüşü
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde askeri araçların geçişi ...
 
Ağrı Bakan Altınok’u ağırladı
Bir takım incelemeler ve ziyaretlerde bulunmak üzere Ağrı’ya gelen İçişleri ...
Doğu illerinden teröre lanet yağdı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde askeri araçların geçişi ...
Bölücü hain itiraf etti
Hakkari’nin Dağlıca, Hantepe ve Gediktepe sınır karakollarına 2007 ve ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva