ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>BÖLGEDEN
27 Aralık 2012 Perşembe - 07:13

Yıldırım milli birlik mesajı verdi

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 75 milyonun paylaşacağı çok şeyin olduğunu, kavga edecek hiçbir şeyin olmadığını belirterek, “Tek ihtiyacımız birlik, beraberlik ve milletin kardeşliğidir” dedi.

Yıldırım milli birlik mesajı verdi

SERKAN ASLAN - ŞÜKRÜ AKYÜZ
VAN (İHA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 75 milyonun paylaşacağı çok şeyin olduğunu, kavga edecek hiçbir şeyin olmadığını belirterek, “Tek ihtiyacımız birlik, beraberlik ve milletin kardeşliğidir” dedi.
Sabah saatlerinde özel uçakla Van’a gelen Bakan Binali Yıldırım, Van Ferit Melen Havaalanı’nda Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici ile Fatih Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ve partili üyeler tarafından karşılandı. Buradan açılışı yapılacak olan İkinisan Köprülü Kavşağı’na giden Yıldırım, vatandaşların alkışlarıyla karşılandı. Köprülü kavşağın açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile start aldı.
Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan, AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ile Van Valisi Münir Karaloğlu’nun konuşmalarının ardından kürsüye gelen Bakan Binali Yıldırım, sözlerine hakkın rahmetine kavuşan Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi’yi anarak başladı. Elçi’nin sorunların asla ve asla silahla halledilemeyeceğini ömrü boyunca savunduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım, “Bugün onun vefatından sonra tekrar görüyoruz. Türkiye’nin 75 milyonun paylaşacağı çok şey var, kavga edeceği hiçbir şey yok. Tek ihtiyacımız birlik, beraberlik ve milletin kardeşliğidir” ifadelerini kullandı.
Van’da deprem felaketi ve sonrasında yapılan çalışmalarla da ilgili bilgi veren Yıldırım, 10 yılda yapılan bölünmüş yollarla ilgili istatistiki bilgi verdi. Devletin Van’a 80 yılda 37 kilometre yol yaptığını, hükümetlerinin ise 10 senede ise 382 kilometre yol yaptığını vurgulayan Yıldırım, 10 yılda yapılan bölünmüş yol bedelinin ise 1 katrilyon 600 trilyon olduğunu anlattı. Bakan Yıldırım, “İşte fark budur. Boş laf yok. Yapılanları anlatıyoruz. Hayallerimizi anlatmıyorum, yaptıklarımızı anlatıyoruz, masal anlatmıyoruz, hizmetleri anlatıyoruz Van’da. Sizlerin bu desteği, sevgisi bizimle olduğu müddetçe eyvallah önümüzde hiç kimse duramaz; terör de duramaz, başka güç de duramaz" dedi.
“VAN HAVALİMANI'NIN KAPASİTESİNİ 7 MİLYON YOLCUYA ÇIKARIYORUZ”
Bazı kesimlerin Van Havalimanı'nın yetersiz olduğunu ve çalışmadığını dile getirdiğini ifade eden Yıldırım, “2002 yıl sonunda Van’a gelen yolcu sayısı 127 bin iken bu sayı 2011’de 1 milyon 56 bine çıkmış. Epey artmış. İşte havaalanının çalıştığını, çalışmadığını bu rakam gösteriyor ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Şimdi buradan size müjdeyi veriyorum. Van Havalimanı'na yapmış olduğumuz yatırımlar ve yapacağımız yatırımlarla havaalanının kapasitesini 7 milyon yolcuya çıkarıyoruz. Van’ın nüfusu ne kadar? 1 milyon 50 bin. Nüfusunun 7 katı kapasitede havaalanı yapıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Nasıl dağları deliyorsak, havaalanına da gece iniş, kalkış, uçuş yapılması için ne yapılıyorsa onu yapın dedim. En son teknolojiyi araştırın arkadaşlar hiçbir mazeret istemiyorum. Eğer burada bulamıyorsanız uzaya çıkın. Şimdi uzay teknolojisiyle uydudan sinyal almak suretiyle gecede Van uçuşlarına hazır hale getirdik. Mevzu Van olduğu zaman mazeret istemem. Hiç mazeret istemem. Şimdi uydudan sinyaller alınıyor. Uçak uydudan aldığı sinyallerle gece de uçacak gündüz de uçacak. Van havalimanı gece gündüz şenlenecek” dedi.
“ÇEVRE YOLUNU 2 GİDİŞ, 2 GELİŞTEN 3 GİDİŞ, 3 GELİŞE ÇIKARDIK”
Çevre yolunun yapım çalışmalarından dolayı Vanlılara teşekkür eden Bakan Binali Yıldırım, Van’ın kendine yakışanı yaptığını belirtti. Vanlıların asaletli davrandığını kaydeden Yıldırım, “Fırsatı ganimet bilmedi. Yol yapılıyor, yolumuzu bulalım demedim. Yola terk ettiğiniz arazinizi verdiniz, yolumuzu açtınız, Allah sizden razı olsun. Biz de, 'Madem şanlı Vanlı bize bunu yaptı, 2 gidiş, 2 geliş olan çevre yolunu 3 gidiş, 3 geliş yapalım' dedik, projeyi değiştirdik. Hayırlı uğurlu olsun. Şimdi 14 kilometresi hemen hemen bitti. Alt temel üst temel bitti, asfalt atılacak. Geriye kalan 41 kilometre onu düşersek ne kalıyor 27 kilometresi de yapılıyor. 2 yıl içinde orayı da bitireceğiz. Ama depremden sonra şehir Edremit tarafına doğru genişliyor. 10 bin yapıldı, 2 bin 200 konut daha yapılıyor. Üniversite diğer sosyal tesisler, kamu binaları vesaire trafik o tarafa doğru gidiyor. Onun için 41 kilometre çevre yoluna 19 kilometre daha ilave ediyoruz, Edremit’i de Van’a dahi ediyoruz hayırlı uğurlu olsun. Van Denizi’nin kuzeyini güneyini bölünmüş yollarla donattık. Şimdi Van’dan Hakkari’ye tamamen bölünmüş yol yapıyoruz. Ağrı tarafına Çaldıran tarafına bölünmüş yol hemen hemen büyük oranda bitti. Tek tek projelere gidecek değilim 26 proje var. Bugün açtığımız köprülü kavşak şehre giden şehirden çıkan trafik bu yolu kullanıyor. Peki bu yolda 620 metrelik üstü kapalı alan olmasa buradan karşıdan karşıya nasıl geçeceğiz. Trafik felç olacak. Onun için dedik ki arkadaşlar efendim 55 trilyon çok para nasıl yapalım. Kardeşim burası Van 55 olmazsa 155 olsun ne demek, yapacaksınız. Şimdi açıyor muyuz, hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
“VAN’A 50 VAGON TAŞIYABİLEN 2 FERİBOT”
Erciş’i kesinlikle unutmadıklarını sözlerine ekleyen Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Erciş de bizim, Van’da bizim, 11 ilçesi de bizim, yüzlerce köyleri de bizim, hiçbirini unutmayız Türkiye’nin her karış toprağında ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı her bir vatan köşesinde eyvallah biz varız hizmetlerimiz var milletimiz de hemşehrilerimiz de biriz beraberiz. Van güçlüyse Türkiye güçlü olur. Van güçlendikçe Türkiye güçlenir. Van denizini de bu arada unutmadık. Van denizinin şimdi 2 tane çok güzel feribot yapıyoruz. Her birisi 50 tane vagon taşıyacak aynı anda. Şimdi o eski feribotlar kaç tane taşıyor 4-5 tane ve o da 4 saat 5 saat 50 vagon taşıyacak ve bu feribotlar bugünkü feribotların en az 4 katı daha hızlı dolayısıyla Van’dan Tatvan’a geçişler önümüzdeki seneden itibaren çok daha artacak. Bu ne demektir daha çok taşıma daha çok ticaret daha çok kazanç daha fazla refah. Şimdi bu feribotların bir tanesinin yüzde 70’i bitti. Tatvan’da yapıyoruz. Biz Fatih kadar olamadık. Karadan gemileri getiremiyoruz Tatvan’da yapıyoruz ve 2013’ün ikinci yarısında birinci gemiyi hizmete alacağız. İkinci gemiyi de 2014 yılında sefere koyacağız. Bu iki geminin tutarın ne kadar biliyor musunuz 200 trilyon. Helal olsun Van’a helal olsun. Madem burası Van Denizi 420 kilometre sahil şeridi var, o halde bir şeyler yapmak lazım. Denizcilik Fakültesi Denizlicik Meslek Lisesi de açıldı, şimdi su sporları merkezi kuruyoruz."
Yapılan konuşmanın ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım beraberindekilerle birlikte İkinisan Köprülü Kavşağı’nın açılış kurdelesini kesti. Ardından Van Valisi Münir Karaloğlu’nun aracının direksiyonuna geçen Yıldırım, köprülü kavşaktan geçerek açılışa start verdi.

 
Eğitim Merkezi protokolü ağırladı
 
Gönüllerde Buz Tutan Şehit Heykelleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkmaz ARÜ’yü tarif etti
Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, ’’Ardahan Üniversitesi ...
GÜDAK’tan İpek Yolu Yürüyüşü
Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyesi sporcular tarihi ...
142 köy yolu kapalı
Erzurum’da kar ve tipi sebebiyle 142 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi.
 
BAL’da heyecan fırtınası
Bölgesel Amatör Lig (BAL) Liginde Yakutiyespor’la aynı gurupta yer alan ...
Çıldır Gölü dondu
Yurt genelinde soğuk hava etkisini sürdürürken, Ardahan'ın Çıldır ilçesinde ...
Bayburt Şehitliğe kavuşuyor
Belediye Başkanı Polat, Şehit Osman Tepesi’ne şehitlik yapılacağını söyledi ...
 
Camilerde ilginç duyuru
Ardahan'da yüksek ot fiyatlarından dolayı bazı vatandaşların atlarını ...
Ulaşıma beyaz engel…
Erzurum’da Çarşamba gecesi yağan kar sebebiyle bin 47 köy yolunda sorunlar ...
Tunceli yolu ulaşıma açıldı
Çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan Tunceli-Erzincan karayolu ulaşıma açıldı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva