ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
HABERLER>EĞİTİM
13 Temmuz 2012 Cuma - 06:11

Yıldırım ezan eğitimi verdi

Adıyaman Müftülüğü’nü tarafından düzenlenen ve Erzurum Dini Yüksek İhtisas Merkezi Öğretim Görevlisi Nurettin Yıldırım tarafından verilen eğitim ile camilerdeki din görevlileri, ezanı bundan sonra makamına göre okuyacak.

Yıldırım ezan eğitimi verdi

AHMET ARSLANTAŞ
ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Müftülüğü’nü tarafından düzenlenen ve Erzurum Dini Yüksek İhtisas Merkezi Öğretim Görevlisi Nurettin Yıldırım tarafından verilen eğitim ile camilerdeki din görevlileri, ezanı bundan sonra makamına göre okuyacak.
Yaklaşık üç hafta süren eğitimlerin ardından cami görevlileri halk eğitim merkezinde değişik makamlarda, tasavvuf musiki, kaside, sola ve ezan örnekleri sundular. Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, SGK İl Müdürü Kasım Tekin, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş düzenlenen ‘Ezanı Güzel Okuma’ programına katıldı.
Küçük Sanayi Sitesi Cami İmam Hatibi Abdurrahman Dost’un sunumuyla saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kuran’ı Kerim okunmasıyla devam etti.
Açılış konuşmasını yapan Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, vatandaşlara kaliteli din hizmeti sunmayı amaçladıklarını belirterek, “Genelde Diyanet İşleri Başkanlığı, özelde de Adıyaman Müftülüğü olarak bizim gayemiz maksadımız vatandaşlarımıza kaliteli din hizmeti sunmaktır. Bunun başlangıcı da ezanla başlar. Bu maksatla ilimizde ezanı güzel okuma maksadıyla Erzurum Din Yüksek İhtisas Merkezi Öğretim Görevlisi Nurettin Yıldırım hocamızı görevlilerimize kurs vermek üzere davet ettik. Bu davete icabet ettiler ve 20 günden beri 20 arkadaşımızla birlikte çalışma yaptılar. Bugün bu çalışmaları sunacaklar. Ezanı okuyan görevlimizin makamına göre okuyarak, insanları cezp etmesi gerekmektedir. İnşallah bundan sonra minarelerimizden yükselen ezan sesleri daha güzel ve makamında olacaktır. Müezzin kayyumlarımızı bu kurstan geçirip tüm camilerde tüm görevliler yapacaktır” dedi.
Konuşma sonrasında cami görevlileri Sabah ezanını sebah, öğle ezanını uşak, ikindi ezanını rast, akşam ezanını segah, yatsı ezanını hicaz makamında okudu. Tasavvuf müziği, kaside örnekleri okuyarak salondaki davetlileri büyülediler. Din görevlilerinin oluşturduğu koro büyük beğeni topladı.
Program sonunda din görevlilerine başarı sertifikaları verildi. Müftü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından verdiği eğitimden dolayı Erzurum Dini Yüksek İhtisas Merkezi Öğretim Görevlisi Nurettin Yıldırım’a teşekkür plaketi verdi.

 
ASİMED’ten dış politika değerlendirmesi
 
KUDAKA’dan sportif tanıtım
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Damlarkaya 13 Temmuz 2012 Cuma 10:14

Çok değerli Mehmet Ali Öztürkçü müftü kardeşime teşekkürlerimi iletiyorum. Allah razı olsun. Siz çok değerli, çok güzel hizmetler veren bir kardeşimizsiniz.Hizmetlerinizin sürekli olmasını dilerim.Allah-Cella Celalühü- Hazretleri yar ve yardımcınız olsun.En derin saygılarımı ve Adıyamanlı Kardeşlerimize,Dadaşlar Diyarı'nın selam larını iletiyorum.İnşâAllah, bu ülkede, Türk,Kürt,Laz,Çerkes,Sünni,Alevi,Süryani tüm vatandaşlarımız bin asırdır birlikte yaşadılar ve kıyamete kadar da yine birlikte yaşayacaklardır.Bu birlikteliği kimse bozamayacaktır. Nurettin Yıldırm Kardeşimize de yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.Bu Din-i Mübin'e hizmet eden herkesten,Allah -Celle Celalühü- Hazretleri ebediyyen razı olsun.Sizler var olduğunuz müddetçe bu mübarek İslâm Din'i bu cennet vatanda ve tüm yeryüzünde ebediyyen yaşayacaktır.Selam ve saygılarımı sunarım.Allah'a emanet olunuz.Allah, Müslümanları korusun. Âmin, Âmin !..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler’den GAP’a gönül köprüsü
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Seyyah Uluçınar İzinde” projesi kapsamında ...
Müftülük sertifika verdi
Tortum Müftülüğü tarafından Yukarı Sivri köyünde “Cenaze yıkma ve kefenleme” ...
A.Ü’de 'Uluslararası Gün'
Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi tarafından 2007 yılından beri ...
 
Erzurum’a ‘İDEAL’ yaklaşım
Bayburt Üniversitesi tarafından 2-5 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ...
ETÜ’ye MTTB ziyareti
MTTB (Milli Türk Talebe Birliği) IV.İstişare kampı münasebeti ile Erzurum’a ...
ETÜ Sürmanşet’e çıktı
ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Türkiye’de 168 üniversite içinde ...
 
A.Ü’den 4 büyük etkinlik
Atatürk Üniversitesi ekim ayında 4 büyük etkinliğe imza atacak.
81 mezunları nostalji yaptı
Erzurum lisesi 1981-1987 mezunları 25 yıl aradan sonra bir araya geldi. ...
Koçak’tan teşekkür
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, atamanın hayırlı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva