ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>TÜRKİYE
18 Eylül 2018 Salı - 08:13

Yıldırım: "Utanmasalar Türkiye’nin anahtarını isteyecekler"

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, Çekmeköy’de eşi Semiha Yıldırım adına yapılan okulda 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış programına katıldı.

Yıldırım:  Utanmasalar Türkiye’nin anahtarını isteyecekler

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, Çekmeköy’de eşi Semiha Yıldırım adına yapılan okulda 2018-2019 eğitim öğretim yılı açılış programına katıldı.

Programda konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, yeni eğitim yılının hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Yavrularımız sevdikleri öğretmenlerine, okullarına bugün tekrar kavuştular. Birazdan öğrenciler sınıfa girecek, yeni kitapları ile buluşacak ve derslerine başlayacaklar. İnşallah kendilerine, ailelerine, milletimize ve bütün insanlığa faydalı gençler olmak için çok daha fazla çalışacaklar” diye konuştu.

Öğretim yılının açılış programının gerçekleştiği Semiha Yıldırım İlk okulu’nun eşinin adını taşıdığını hatırlatan Meclis Başkanı Yıldırım, “Semiha hanım tebeşir tozu yutmuş emekli bir öğretmen. Onun zamanında akıllı tahtalar yoktu, kara tahta vardı, tebeşir tozu vardı. O bugüne kadar zor şartlarda binlerce öğrenci yetiştirdi. Allah nasip etti, adına bir okul yaptırma bahtiyarlığına da eriştim” ifadelerini kullandı.

"OKUL, SAĞLIK OCAĞI, HASTANE, ELİNİZDEN NE GELİYORSA MUTLAKA YAPTIRIN"

Türkiye’deki iş adamlarına da çağrıda bulunan Yıldırım, “Ülkemizde birçok hayırsever vatandaşımız var. Son 16 yılda hayırsever vatandaşlarımız yüz binlerce ifade edilen sınıf yaptılar. O hayırseverler yaptıkları eserlerle gençlerimize coğrafyamıza hayat verdiler. Ben burada bu öğretim yılı açılışı vesilesiyle bütün vatandaşlarımıza, hali vakti yerinde olan iş adamlarımıza bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Okul sağlık ocağı, hastane, köprü, çeşme, elinizden ne geliyorsa mutlaka yapınız. Çünkü dünyanın malı dünyada kalıyor. Bir de başbakanlığımız döneminde bir yasal düzenleme yaptık. Okul yapan, hastane yapan, sağlık ocağı yapan, ibadethane yapanlar bütün yaptıkları bu eserler için KDV ödemeyecekler. Onun için elinizde varken eser yapmayı, geleceğe yatırım yapmayı ihmal etmeyelim” şeklinde konuştu.

"BİZİM İHTİYACIMIZ OLAN GENÇLİK BU"

Konuşmasında öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Yıldırım, “Bizler dün sizin bulunduğunuz sıralardan geçtik. İstiklal marşımızla ders başı yaptık. İstiklal marşımızla tatile çıktık. Bizim zamanımızda okullar sobalıydı. Sizin kadar şanslı değildik. Hatta okula giderken defterlerimizle beraber odunumuzu da götürürdük. Sobanın yakılmasını nöbetleşe yapardık. Ama bütün bu zorluklara rağmen okulu severdik, okulumuzu tertemiz tutardık. Yarın sizler de nöbeti devralacak, hepimizin iftihar ettiği pırıl pırıl gençler olarak bizlerin yerini alacaksınız. Az önce bir yavrumuzla Ahmet Bayoğlu ile sohbet ederken ne olacaksın diye sordum ‘robot yapacağım’ dedi. ‘Niye yapacaksın robotu Ahmet’ dedim. ‘Teröristlere karşı askerlerimizi korumak için robot yapacağım’ dedi. İşte bizim ihtiyacımız olan gençlik bu. Hem insan hayatının kutsal olduğunu biliyor, hem de güvenliğin bir ülkenin istikbali için olmazsa olmaz olduğunu biliyor” dedi.

"SEMİHA HANIM HASTALANDI, OKULA BEN GİTTİM"

Yıldırım konuşmasında eşi Semiha Yıldırım ile bir hatırasını da paylaşarak şunları söyledi:

“Ben mühendislik, yöneticilik, bakanlık, başbakanlık yaptım. Ben her şeyden önce bir öğretmen eşiyim. Öğretmenlere her zaman gıpta ederim. Her zaman büyük saygım var. Bana göre öğretmen insan yetiştirme sanatıdır. Kutsal bir mesleğiniz var. Evliliğimizin ilk yıllarında öğretmen Semiha hanım ile bir hatıramız var. Ben daha o zaman İTÜ’de öğrenciyim. Kendisi ilkokul öğretmeni. İlkokul 1. sınıf öğrencileri yetiştiriyor. Bir gün hasta oldu okula gidemedi. Öğrencileri de aklında çıkmıyor. Bana dedi ki ‘sen bugün benim yerime git, sınıf boş kalmasın’. Ben de tabii okula gitmek değişiklik olur diye koşa koşa gittim. Sınıfa girdim göz gözü görmüyor. Sıralar üzerinden atlayanlar, bir iki bağırdım çağırdım oralı olmadılar. Şaşırdım kaldım. Beni yok farz ediyorlar. Baktım olacak gibi değil. İlk gördüğüm çocuğu elimle kavradım havaya kaldırdım. Sınıfta tam bir sessizlik hakim oldu. Herkes olduğu yerde oturdu. Dersi bitirdik geldik hanım okula gidince müdür bey davet etmiş. ‘Hoca hanım sen hasta olunca dersler boş geçsin hiç beyini gönderme’ demiş. Öğrenci yetiştirmek ayrı bir şey. Herkes öğretmen olamaz. Sabır abidesi olmanız lazım. O insanlara, o yavrulara onları korkutmayacak, yıldırmayacak, yerine göre ana baba şefkati gösterecek insanlar öğretmenler”

Eğitim sistemine verilen önemi vurgulayan Yıldırım, “Eğitim bizim milli davamızdır. En güçlü savunma yetişmiş insan gücüdür anlayışın benimsiyoruz. 2002 yılından itibaren eğitime ayrılan bütçe savunma bütçesinin önüne geçmiştir. 16 yıllık süre içinde sadece eğitim alt yapısına okullara kitaplara ve insan kaynağına 60 milyar TL üzerinde yatırım yaptık. Bugün dünyada Birleşmiş Milletler’ni 190 dan fazla ülkesi var. Bu ülkelerin 3 te 2 sinden fazla bizim sadece öğrencimiz var. Zira ülkemizde halen 18 milyona ilkokul ortaokul okul öncesi ve lisede eğitim göre öğrencimiz var. Bu sayıya yaygın öğretimi de kattığımızda 25 milyon üzerine çıkıyoruz” açıklamalarında bulundu.

"UTANMASALAR TÜRKİYE’NİN ANAHTARINI İSTEYECEKLER"

Türkiye’nin kendi insanına güvenmesi gerektiğin savunan Yıldırım, “Düne kadar İHA’ları bize vermiyorlardı. Şimdi dünyanın en gelişmiş İHA’larını SİHA’larını biz yapıyoruz. Hakkımız olan uçaklarımızı vermemek için çeşitli bahaneler yapıyor. Utanmasalar Türkiye’nin anahtarını isteyecekler. Biz yaparsak en güzelini yaparız. İşte şimdi onu yapıyoruz. Artık kendi helikopterimizi yapıyoruz, İHA’ımızı, SİHA’mızı yapıyoruz. Savunma sanayimizde bağımlılığı ortadan kaldırıyoruz. Hepsini yerli ve milli imkanlarla Türk insanın alın teriyle yapıyoruz. Birbirimizi daha çok seversek, daha çok birlik olursak birlikte Türkiye olursak bize kimse zarar veremez. Bizde bilgi var, basiret var, gönül zenginliği var. Gençlerimizde çocuklarımızda enerji var. Büyük gururla ifade etmek isterim ki biz büyü bir medeniyetin evlatlarıyız. Gittiğimiz yere adalet götürdük, ahlak götürdük. İnsanlığın bu günlere gelmesinde büyük emeklerimiz oldu. Eğer çocuk ve gençlerimizi daha iyi yetiştirerek kendimize inanırsak, sesimizi dünyaya daha gür şekilde ulaştırırız. Başarmanın şartı inanmaktır. İnanıyoruz o halde başaracağız. Sadece vazgeçenler kaybeder. İnat edeceğiz, ısrar edeceğiz, mutlaka başaracağız” dedi.

 
“Pasinler Zaferi tarihimizin övünç kaynağıdır”
 
‘Devlet hem baba, hem evlat, hem namustur’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Reformlarımızı aralıksız sürdüreceğiz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni eğitim-öğretim yılında da, günün ...
Türkiye, Demokrasi Şehitlerini rahmetle anıyor
Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve ...
Cumhurbaşkanı’ndan helal kazanç vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu dönemde döviz bahanesiyle, dolarizasyonla sattıkları ...
 
''Sema da bizim, semah da bizim''
TBMM Başkanı Yıldırım, "Sema da bizim semah da bizim, Alevi de bizim Sünni ...
AK gençlerden 12 Eylül protestosu
AK Gençler 12 Eylül 1980 darbesinin 38. yıl dönümü nedeniyle Ulucanlar ...
Atama kararları Resmi Gazete’de
Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı, Afet ve ...
 
‘Türk milleti tarihin öznesidir’
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Milli gelire göre dünyada en fazla yardım ...
''Masumların öldürülmesine seyirci olamayız''
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rejimin çıkarları uğruna on binlerce ...
Yıldırım gündemi ele aldı
Yıldırım, "Dünya bir şaşkınlık içinde yeni ABD Başkanının aldığı kararları ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva