ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
HABERLER>TÜRKİYE
12 Nisan 2018 Perşembe - 02:30

Yıldırım: "Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar"

Yıldırım, ABD-Rusya gerginliğine ilişkin olarak, “Tweet atarak birbirlerini tehdit ediyorlar. Benim daha iyi füzem var, öbürü diyor benim daha iyi füzem var. Gönder bakalım, göndermezsen şöyle olur. Sokak kavgası. Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar” dedi.

Yıldırım:  Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar

Başbakan Binali Yıldırım, ABD-Rusya gerginliğine ilişkin olarak, “Tweet atarak birbirlerini tehdit ediyorlar. Benim daha iyi füzem var, öbürü diyor benim daha iyi füzem var. Gönder bakalım, göndermezsen şöyle olur. Sokak kavgası. Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’da 21. Düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirvesi açılışına katıldı. Törende konuşan Başbakan Yıldırım, ABD ile Rusya arasında yaşanan gerginliğe değinerek, “Hepimize ortak sorumluluk düşüyor. Özellikle ellerinde büyük güç bulunan ülkeler, BM daimi temsilcileri bugünlerde çok daha sorumluluk altındalar. Yaptıkları ne tweet atarak birbirlerini tehdit ediyorlar. Dünyanın, bölgenin geleceğini, sizin karşılıklı atışmanıza, milyonlarca insanın yok olmasına seyirci mi kalacağız. ‘Benim daha iyi füzem var’, öbürü diyor ‘benim daha iyi füzem’ var. ‘Gönder bakalım’, ‘göndermezsen şöyle olur’. Sokak kavgası. Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar. Soncu kim ödüyor. Garip guraba ödüyor. Zaman rekabet zamanı değildir. Zaman bölgede yaraları sarma zamanıdır. Bir araya gelme, ‘sen daha güçlüsün, ben daha güçlüyüm’ kavgasını bir kenara bırakma zamanıdır. El ele vererek gerçekten Suriye’nin de, Irak’ın da toprak bütünlüğünü sağlayarak, terör örgütleri ile çifte standart yapmadan, terör örgütleri arasında sıralama yapmadan topyekün mücadele zamanıdır. Biz Türkiye olarak bunu yapıyoruz. Bunun da başarılabileceğini gösterdik. Suriye’de gösterdik, Irak’ta gösterdik, Türkiye’de gösterdik. Kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Başkalarının da bizim toprağımızda göz koymasına asla müsamaha göstermeyiz” diye konuştu.

"Geçen 15 yılda Türkiye'ye 190 miyar dolar üzerinde küresel yatırım geldi"

Türkiye’nin bölgede üstlendiği sorumluluk ile birlikte 2023 hedefleri için de çalıştığını vurgulayan Başbakan Yıldırım, “Dünyanın parmak ile sayılan ülkeleri arasına gireceğiz. İnşallah. Satın alma gücüne göre 13 üncü sıradayız. Hedefimiz ilk 10’a girmek. Geçen 15 yılda Türkiye 190 milyar dolar üzerinde küresel doğrudan yatırım geldi. Nasıl geldi. Borsaya para yatırım değil. Fabrika açma, iş kurma, üretim yapıyor istihdam sağlıyor. Bu 2002’den öncesi 15 yılda ne kadar 15 milyar dolar. Bu neden oluyor. Güçlü iktidardan dolayı oluyor, güvenden dolayı oluyor” şeklinde konuştu.

"Bugün Amerika'nın başlattığı bir ekonomik savaş var"

Türkiye’nin ekonomik göstergelerle ilgili bir sorunu olmadığına dikkat çeken Yıldırım, “Türkiye benzer ülkelerden hepsinden daha iyi durumda. Mesela reel büyüme Çin ve Hindistan’dan sonra 3’üncü sırada. Bir büyüme öyküsü var. Sonuca da yansıyor. Kişi başı milli gelir 3 bin dolardan 10 bin doların üzerine çıkmazdı. Türkiye büyümede kapsayıcılığı da sağladı. Son 10 yılda yani küresel krizin başladığı 2008’den bu tarafa yaklaşık 9 milyon vatandaşımıza iş sağladık. Bu AB ülkelerinin tamamının sağladığından fazla. Türkiye’nin kamu borcu 15 yıl önce yüzde 70’den fazla idi şimdi yüzde 28. Peki bizim benzerimiz gelişmekte olan ülkeler var. Gelişmiş ülkelerin daha fazla borcu var ama onlara soran yok. Çünkü onla dünyanın sahibi olarak kendilerini görüyorlar. Canları sıkıldıkça ‘sana şu kadar vergi koydum’ diyor, ‘şunların girişini yasakladım’ diyor ekonomik savaşı başlatıyor. Bunun bedelini diğer ülkeler ödüyor. İdarecilik de sorumluluk gerektiriyor. İstediğim işi istediğim zaman yaparım demek iyi idarecilik demek değildir. Aldığınız kararların sadece kendi ülkenizi değil, başka ülkelere ne gibi sonuçlar doğuracak bunu da hesap etmeniz lazım. Bugün Amerika’nı başlattığı bir ekonomik savaş var. Bunu görelim. Buna cevap veren ülkeler var. Çin cevap veriyor, başkaları cevap veriyor. Bu da belirsizlikleri arttıran bir başka faktör” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yatırım konusunda önemli teşvikler verildiğini hatırlatan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de şu anda şirket kurmak aynı gün kuruluyor çalışmaya başlıyor, fatura kesiyor. Bu sene sonunda hedefimiz iş yapma kolaylığı bakımında ilk 20 içinde yer almak. Yasal düzenlemeler yaptık. Teşvik sistemimizde çeşitliliğe gittik. Sıradan üretimlere verilen teşvikler yanında, teknolojik katma değeri yüksek ürünlere özel teşvik veriyoruz. İki gün önce sayın Cumhurbaşkanımızla 135 milyar liralık 23 projeye olur verdik. Ne olacak, bu 19 firma 135 milyar lira bir yatırım yapacak. 34 bin doğrudan çalışan olacak. Ayrıca 134 bin de dolaylı olarak o sektöre hizmet eden çalışan olacak. Cari açıkta düşme olacak. Bu yatırım kararını verenler laf olsun diye vermiyor. Neye karar veriyor. Ülkenin geleceğine arar veriyor. Ülkenin geleceğini parlak görüyor, güvenlik görüyor ve bu yatırım kararını veriyor".

 
Erzurumspor istikrar tutturamadı
 
Özlü’den yerli otomobil değerlendirmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı: ‘Doğu’yu ihmal etmeyin’
Türkiye'nin sadece büyümediğini gelirin adil bir şekilde paylaşımının ...
Kaçak göçmenler için kamp kurulacak
Son aylarda yasadışı yollarla Türkiye’ye giriş yapan çoğunluğu Afganistan ...
‘Yeter ki yüzünüz gülsün’
Türkiye’de engellilerin engelsiz olduğunu ve yarınlarına umutla baktıklarını ...
 
Merhum Türkeş dualarla anıldı
MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 21. yılı nedeniyle ...
Cumhurbaşkanı, Türkeş’in kabrini ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan ...
Afrin halkı evlerine dönüyor
Zeytin Dalı Harekatı'nın başlamasıyla şehirden ayrılıp Suriye rejim güçlerinin ...
 
Tarihi yatırım
Erdoğan ve Putin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin bahçesinden Akkuyu Nükleer ...
Başkomutan sınır karakolundaydı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, askeri kamuflaj giyerek Suriye sınırına ...
Arslan: "Türkiye dünyadaki mazlumların umudu"
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva