ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>TÜRKİYE
19 Mayıs 2015 Salı - 08:50

‘Yeter, söz de karar da milletin’

Erdoğan, ‘Türkiye eski Türkiye değil. Bugün artık milletiyle bütünleşmiş bir devlet var. Menderes’in akıbetini Mursi’nin durumunu örnek göstererek yaptığınız çağrılara cevap milletin sinesinden geliyor. Ne diyor milletimiz bunlara? Hadi oradan diyor, yeter söz de karar da milletin diyor” dedi.

‘Yeter, söz de karar da milletin’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Niye gelmiyorsun Pensilvanya’dan? Suçun yoksa gel. Beyefendiye vermişler 400-500 dönüm yer, saltanata bak ya. Hem de Amerika’da” dedi.

Türkiye’nin ilk halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılışları yapmak üzere Samsun’a geldi. Açılış öncesi Cumhuriyet Meydan’nı dolduran büyük bir kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisine verdiği yüzde 66’lık destek nedeniyle Samsun’a teşekkür ederek başladı.

TOPLU AÇILIŞ

Erdoğan, toplam yatırım bedeli 471 milyon lira olan 42 eserin resmi açılışını gerçekleştiklerini, Samsun’a 12 yılda 14 milyar 300 milyon lira yatırım yapıldığını kaydeden Erdoğan, “Ben cek cak ile konuşmuyorum. Ben yapılanları anlatıyorum” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI HALKA SESLENDİ

Erdoğan, “Samsun’a 12 yılda 14 milyon 300 milyon lira yatırım yapıldı. Samsun’da 89 yılda 120 km yol yapıldı, biz 12 senede 180 km yol yaptık. Fark bu. Şimdi sıra hızlı tren hattında. Samsun’dan Kırıkkale’ye uzanan hızlı tren etüt proje aşamasına geldi. ‘Cumhurbaşkanları niye konuşuyor’ diyebilirler. 12 yıllık başbakanlığım dönemimde yaptıklarını anlatıyorum” bilgilerine yer verdi.

Erdoğan, “Göreve geldiğimizde 79 sene Türkiye’nin bölünmüş yolu 6 bin 100 km idi. Biz de 17 bin 600 km bölünmüş yol yaptık. Yol medeniyettir. Yolu olmayan ‘ben medeniyim’ diyemez. Kimsenin bunların konuştuğu yok. Bu arabalarla bu yollardan gidip geliyorlar. Şimdi yollar yapıldı, oteller de yükselmeye başladı. Artık buraya turisti de gelecek. Bunları inşallah daha iyi noktaya taşıyacağız. Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının 96. yıl dönümü. Biz de 10 Ağustos seçimleri için ilk mitingimizi Samsun’da yapmıştık. Yolumuza buradan çıkmıştık. Demokrasi ve geleceğimiz için çıktığımız bu yolda yüzde 52 oyla doğrudan seçilmiş ilk cumhurbaşkanı şerefini bu kardeşinize verdiniz. Samsun, yeni Türkiye’ye evet mi? ‘Evet’. Samsun yeni anayasaya evet mi? ‘Evet’. Samsun başkanlık sistemine hazır mı? ‘Evet’. Maşallah, ne kadar güzel. İşte bu yolda emin adımlarla yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

“DİYANET ŞİMDİ ERMENİCE KURAN HAZIRLIYOR”

10 Ağustos 2014 yılından sonra artık hiçbir şeyin eskisi gibi yürümeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Bundan sonra tartışmamız gereken yeni anayasanın ve başkanlık sisteminin içeriği olmalı. Bu konuda Türkiye’nin 2011 seçimlerinde oluşturduğu fikir var. Yeni Türkiye’yi istemeyenler eski Türkiye özlemi ile bir araya geldi. Kim var bunun içinde, bölücü terör örgütü, paralel yapı denen çete var. Milli Güvenlik siyaset belgenin içersine ulusal güvenliğimizi tehdit eden legal görünümlü illegal olarak bu da girdi. Van’a gitmeden önce, Van belediyesi billboardlara oradaki istasyonlara musluklarından kan akan maalesef billboardlar hazırlamıştı. Tabi yüklendik. Bir belediyenin kuruluşu olan su kanalizasyon idaresinin musluklarından kan akıyor. Ben buradan tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Benim vatandaşlarım, Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Abazasıyla aklınıza kim gelirse 78 milyon artık bu terör örgütünün güdümündeki bu siyasi örgüte 7 Haziran’da cevabını verecek misiniz? Çünkü o musluklardan kan akamaz, o musluklardan berrak su akar. Şimdi o muslukları değiştirmişler. Herhalde ‘puan kaybedeceğiz’ diye anladılar.

MİLLETİN MUKADDESATINA SALDIRIYORLAR

Şimdi Türkiye’nin birçok kazançlarına saldırıyorlar. Şimdi de milletin inanç değerlerine saldırıyorlar. Bir yerlerden talimat almışçasına aynı kurumlarımıza saldırıyorlar. Şimdi bir tane adayları var, sözde müftü. ‘Şimdi benim partimin dini Zerdüştlük olsa, ben yine oradan adayım’ diyordu. Ben, Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kürtçe hazırlamış olduğu Kur’an meailini kürsülerde gösterdim. Bunu Diyanet İşleri’nin başarısı olarak anlattım. Şimdi ne diyor, ‘Diyanet onu 1 tane bastırmış onu da Cumhurbaşkanına göndermiş’ diyor. Diyanet onu 10 bin tane bastırdı. Doğuya, Güneydoğu'ya gönderdi. Şimdi de Ermenice Kur’an hazırlıyor. Şimdi Diyanet İşleri Başkanlığımıza tutturmuşlar arabadan saldırıyorlar. Arabaya ‘1 milyon lira’ dediler aslında o araba 320 bin lira.”

SEÇİM BEYANNAMESİ ELEŞTİRİSİ

Muhalefet partilerin seçim beyannamelerini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Seçim beyannamelerine bakın birbirinin kopyası, vaatleri bile aynı, sadece rakamları farklı. Biz bunların foyalarını ortaya döktüğümüzde bizi tehdit ediyorlar. Ne diyorlar ‘sonunuz Menderes gibi olur’ diyorlar. ‘Sonunuz Mursi gibi olur’ diyorlar. Güya bizi Mısır’da Mursi’nin aldığı ceza ile korkutuyorlar. Ben buradan açık ve net sesleneceğim. Biz bu medya gruplarını, paralel örgütlerini iyi biliriz. Biz demokrasi diyoruz, özgürlük diyoruz, istiklal diyoruz. Onların aklında 27 Mayıs var, Sisi var, Esad var. Bunların aklında 27 Mayıs’taki gibi bir cunta darbesiyle işbaşına gelmek var. Bunların aklındaki darbe ile yönetimi ele geçirmek. Sonra da milletin temsilcilerini cezaevlerine doldurup bunları yargılamak var.”

ASGARİ ÜCRET AÇIK ARTTIRMAYA ÇIKTI

Muhalefet partilerinin asgari ücret vaatlerini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben cek-caklarla konuşmuyorum. Şimdi kalkmış birisi diyor ki, ‘ben asgari ücreti bin 400’e çıkaracağım’. Öbürü diyor ki, ‘bin 500’e çıkacağım’. Öbürü diyor ki, bin 800, öbürü diyor ki, ‘5 bin’ Asgari ücret açık arttırmaya çıktı. Var mı arttıran? Böyle bir mantık olmaz. Sor bunlara asgari ücreti bile bilmez. Anlamını bilmezler. Öbürü de memur kardeşlerimi aldatıyor. ‘Darda olanlara vereceğim, emekliye vereceğim’ diyorlar. Sen daha önce ey MHP bu ülkede iktidar değil miydin? DSP ile beraber aslında CHP’nin yavrusudur, ANAP üçlü koalisyon yok muydu? Millet size 5 yıllığına görev vermedi mi? Peki, ne için 3,5 yılın sonunda bırakıp kaçtın. Neden kaçtın? Çünkü bunlar Düzce depreminin altında kaldılar.”

“ONLARIN AKLINDA 27 MAYIS VAR, SİSİ VAR, ESED VAR”

“Güya bizi Mısır’da Mursi’nin aldığı ceza ile korkutuyorlar” diyen Erdoğan, “Ben buradan açık ve net sesleneceğim. Her gün sesleneceğim. Biz bu medya gruplarını paralel örgütü gayet iyi biliriz. Gezi olayları sırasında da bizi Mursi’nin akıbetiyle yani darbeyle tehdit etmişlerdi. Şimdi de aynı tehdidi idam cezası talebi üzerinden tekrarlıyorlar. Biz demokrasi diyoruz, özgürlük diyoruz, istiklal diyoruz. Onların aklında 27 Mayıs var, Sisi var, Esed var. Testinin içinde ne varsa dışına da o sızar. Bunların aklında 27 Mayıs’taki bir cunta darbesiyle iş başına gelmek, milletin adamlarını darağacında sallandırmak var. Darbeyle yönetimi ele geçirmek, esma kızımızın şehadeti gibi şehitlerin sayısını artırmak var. Milletin temsilcilerini cezaevine doldurup idamla yargılamak var. Milletimiz de bizde bu tavırların hiçbirine yabancı değiliz. Ülkenin seçilmiş başbakanı alçakça katledilirken, buna alkış tutanları çok iyi biliyoruz. 12 Eylül’de bir sağdan bir soldan diyerek gençler ölüme gönderilirken, titreyerek dar ağacına çıktılar başlığı atanları çok iyi biliyoruz. ‘28 Şubat’ta gerekirse silah kullanırız’ manşetiyle milleti tehdit edenlerin pervasızlıkları daha dün gibi aklımızda. Attıkları ‘411 el kaosa kalktı’ manşetini hatırlamamak mümkün mü? Kim atmıştı bu başlığı? Doğan Medya Grubu. Ey Doğan Medya Grubu, bununla bir yere varamazsın, varamayacaksın da. Bununla kendine yaparsın. Unuttuğunuz bir şey var. Türkiye eski Türkiye değil. Bugün artık milletiyle bütünleşmiş bir devlet var. Menderes’in akıbetini Mursi’nin durumunu örnek göstererek yaptığınız çağrılara cevap umduğunuz yerlerden değil, milletin sinesinden geliyor. Ne diyor milletimiz bunlara? Hadi oradan diyor, yeter söz de karar da milletin diyor” ifadelerini kullandı.

“SALTANATA BAK”

Konuşmasının devamında paralel yapıya yüklenen Erdoğan şöyle konuştu: “Niye gelmiyorsun Pensilvanya’dan? E gel, suçun yoksa gel. Beyefendiye vermişler 400-500 dönüm yer, saltanata bak ya. Hem de Amerika’da. Durmadan da davalar açıyor. Ne kadar da parası var. Bu harcı nereden buluyor? Hale bak. Ve hala bunlara aldanan kardeşlerim var. Ben diyorum ki artık bu aldanmayı bırakın. Biz uluhiyette Allah’tan başka hiçbir güç tanımayız.”

Konuşmanın ardından toplu açılış gerçekleştirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SEVGİ SELİ

Türkiye’nin ilk seçilmiş olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni için geldiği Samsun’da vatandaşların sevgi seli karşılaştı.

Saat 14.55’te Ankara’dan Cumhurbaşkanlığı’na ait uçakla Samsun’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, karayolu ile açılış töreninin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na hareket etti. Samsun-Ordu karayolu üzerinden meydan alanına geçerken yol kenarlarında bekleyen halkı selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Tekkeköy ilçesindeki Nedime Serap Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yolu kesmesi üzerine öğrencilere satranç takımı dağıttı.

Daha sonra Tekkeköy ilçesindeki Selyeri mevkisinde bulunan vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yolunu kesti. Vatandaşlar kendi yerlerinin kentsel dönüşüm olacağını, fakat dönüşümün farklı bir yere yapılacağını söylediler. Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşümün yıkılan yere yapılması talebinde bulundu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BURAYA YAPACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da vatandaşlara söz vererek, kentsel dönüşümü yıktıkları yere yapacaklarını söyledi. Erdoğan, “Buraların yıkılıp, burada yapılmasını istiyor musunuz? Bunda anlaştık mı? TOKİ Başkanı da benimle beraber, Bakanım da burada, her ikisi de burada. Kentsel dönüşümü biz burayı yıkıp, burada yapacağız. İlla bizim rezerve alanlarda yapma diye bir şartımız yok. Buraları yıkıp, yaptığımız zaman kira bedellerini de ödemek suretiyle, sonra tekrar gelip bu yerlerine yerleşecekler. Bakanım burada, Başbakan yardımcımla da konuştum, TOKİ Başkanı da burada, Vali de burada ve Belediye Başkanımız da burada. TOKİ inşallah burada bu kentsel dönüşümü yapacak. Yalnız çok çalışacaksınız” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN SAMSUN’DA BALKON KONUŞMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’ndaki toplu açılış töreni ve konuşmasının ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne geçerek Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı burada balkon konuşması yaparak halka hitap etti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme sırasında Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan kalabalık bir grup Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine tezahürat yapmaya başladı.

Samsunluların coşkulu tezahüratı ve sevgisi karşısında ilgisiz kalmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte tarihi belediye binasının balkonuna çıkarak aşağıda toplanan vatandaşlara kısa bir konuşma yaparak teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Samsunlulara balkondan karanfil attı.

Renkli görüntülerin yaşandığı bu kısa buluşmanın ardından belediye ziyaretini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine coşkulu tezahüratlar eşliğinde Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nı ziyaret etmek üzere Büyükşehir Belediyesi’nden ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’na giderken de vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kendisine gösterilen sevgiye kayıtsız kalmayan Erdoğan, onları selamladı ve çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

 
‘Bizim için millet önemli’
 
ETÜ'den Yeşil Çevre açılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bizim için millet önemli’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet liderleri ...
Güllüce: Matematik bilenler hesap etsin
Güllüce, muhalefetin Gezi ve Kobani olayları karşısında takındığı tavrı ...
“Biz Allah’ın huzurunda eğiliriz”
“Mursi şayet idam edilirse, ki inanmıyorum. İnşallah idam edilmeyecek ...
 
‘Hareketimizin sembolü ‘elif’tir’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dört yanlış yan yana. ...
Erzurum, Cumhurbaşkanı’nı ağırlayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurum’a geleceği açıklandı. Büyükşehir ...
‘Bu millet kimin ne olduğunu biliyor’
Davutoğlu, 'Adnan Menderes’in asılmasına neden olan şey Allahu Ekber sesleriydi. ...
 
‘Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Şehidimizin kanı, bağımsızlığımızın ifadesi ve ...
‘Kabe arayanları, Kur’an rahatsız eder’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kendilerine yeni Kabe’ler arayanları ...
'Milli irade namusumuzdur'
“Sandık namusumuzdur” diyen Başbakan Davutoğlu, “Mesele tahtadan veya ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva