ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
3 Temmuz 2018 Salı - 09:22

Yeşilyurt’ta alkışlar Erzurumlu ciritçilere

Ata sporu olan Atlı Cirit’i yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Yeşilyurt Belediyesi tarafından organizasyonu yapılan Atlı Cirit Yarışmalarında büyük bir heyecan yaşandı

Yeşilyurt’ta alkışlar Erzurumlu ciritçilere

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bu yıl 24’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivalimizin mutlu insanların şehri Yeşilyurt’a yakışan boyutlarda ve dolu dolu geçmesi hepimizi onurlandırdı” dedi.

Festivali değerlendiren Başkan Çınar, “Yeşilyurtumuzun tarihini, geleneklerini ve göreneklerini, sokak oyunlarını, kültürel değerlerini günümüze taşımanın yanı sıra gelecek kuşaklara aktarması için düzenlenen 24. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivalimiz bir yandan kentin ekonomisinin canlanmasına ve hareketlenmesine vesile olurken, diğer yandan ilçenin tüm güzelliklerinin dünyaya aktarılmasına imkan tanımıştır. Bizim amacımız, kentimizi ve ilçemizin tüm güzelliklerini geniş kesimlere duyurmak ve tanıtımı sağlıklı zeminde yürütmektir. Festivalimiz, Yeşilyurt markasının dünyaya tanıtılmasında önemli rol oynamıştır. Yeşilyurt huzur ve kardeşliğin doruklarda yaşandığı bir ilçedir, yatırımlarla çehresi değişmiştir, ilçemizin tüm güzelliklerini festival aracılığıyla tüm dünyaya bir kez daha yansıttık” ifadelerini kullandı.

Festivalin dolu dolu geçtiğini ifade eden Çınar, “Yoğun ilgi altında gerçekleşen kortej yürüyüşümüz ve ardından açılış töreniyle başlayan festivalimiz kapsamındaki sportif ve kültürel etkinlikler kıymetli hemşehrilerimiz ve gurbetçi vatandaşlarımıza doyasıya bir festival heyecanını yaşamalarına neden olmuştur. Kardeşlik, dayanışma ve birliktelik havasında geçen festival etkinlikleri boyunca Yeşilyurt İlçesinde yaşanan hareketlik ve renkli görüntüler hepimiz ziyadesiyle mutlu etmiştir. 2018 yılı sloganımız olan ‘Mutlu İnsanların Şehri, Yeşilyurt’ anlayışını tam manasıyla kent sakinlerine hissettiren festivalimiz, toplumsal huzur, kardeşlik ve dayanışma ruhuna güç vermiştir. Festivalimizin ilçemizin dört bir tarafında aynı heyecan ve coşkuyla geçmesine önem verdik. Karakucak güreşlerimiz, futbol turnuvamız, atlı cirit yarışmalarımız, yöresel yemek ikramlarımız, folklor gösterimiz ve muhteşem bir atmosfer altında gerçekleştirdiğimiz Ferhat Göçer konseriyle her anı renkli canlı ve heyecanlı bir festivali hayata geçirmenin mutluluğunu yaşamaktayız” şeklinde konuştu.

Başpehlivanlığı Kahramanmaraş’tan ‘Enes Bandırma’ kazandı

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yeşilyurt Fahri Nalbant Karakucak Güreşlerinde Başpehlivanlığı Kahramanmaraş’tan katılan Enes Bandırma kazandı. Toplamda 60 bin TL ödüllü Fahri Nalbant Karakucak Güreşlerine il dışından ve Malatya’dan büyükler, minikler ve yıldızlar kategorileri olmak üzere birçok güreşçi katıldı.

Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen müsabakaların sonunda Başpehlivanlık için Kahramanmaraş’tan katılan Enes Bandırma ve Halil Hopur er meydanına çıktı. Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan başpehlivanlık güreşinde Enes Bandırma başpehlivan oldu. Güreşçilere ödül ve madalyalarını Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Vekili Ali Sakar, AK Parti Milletvekili Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Mehmet Ali Palancı 2018 Yılı Güreş Ağası oldu

Fahri Nalbant Karakucak Güreşleri sırasında gelecek yılın güreş ağası da belli oldu. Açık artırma usulüyle yapılan ağalık seçiminde 2019 Yılı Güreş Ağası olarak Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi, İş insanı Mehmet Ali Palancı oldu.

‘En İyi Kiraz’ ile ‘En Bakımlı Kiraz Bahçesi’ yarışması yapıldı

Yeşilyurt’un dillere destan dalbastı kirazının tanıtımını yapmak ayrıca kiraz üreticilerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen ‘En Bakımlı Kiraz Bahçesi’ ile ‘ En İyi Kiraz’ yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın katılımıyla düzenlenen törenle takdim edildi.

Dereceye giren üreticilere toplam 7 bin 500 TL para ödülü, çeyrek altın ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından hazırlanan özel hediyeler verildi.

‘Mutlu İnsanların Şehri, Yeşilyurt’ fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü

Yeşilyurt’un kültürel ve doğal zenginliklerini farklı fotoğraf kareleriyle bir araya getirip ilçenin tanıtımını daha geniş kesimlere duyurmak amacıyla düzenlenen ‘Mutlu İnsanların Şehri, Yeşilyurt’ isimli fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserler, Yeni Cami Önü Soykan Parkında sergilendi. Yarışmayı birinci tamamlayan Ahmet Denizer, ikinci Yusuf Karaoğlu ve üçüncü Ahmet Aslan’ın ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.

U-17 Futbol Turnuvasında ödüller sahiplerini buldu

Yeşilyurt Belediyesi ile Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliği halinde gerçekleşen U-17 Futbol Turnuvasında şampiyonluğu Türk Telekomspor elde ederken, ikinci Kale Gençlerbirliği, üçüncü Aile ve Sosyal Politikalar Spor Kulübü, dördüncü 1932 Malatyagücü oldu. Dereceye giren takımların ödülleri Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın katıldığı törenle takdim edildi.

Festivalde ata sporu atlı cirit unutulmadı

Ata sporu olan Atlı Cirit’i yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Yeşilyurt Belediyesi tarafından organizasyonu yapılan Atlı Cirit Yarışmalarında büyük bir heyecan yaşandı. MAŞTİ yanındaki alanda gerçekleştiren müsabakaları Erzurum Şengel Atlı Spor ve Cirit Kulübü birinci olarak tamamlarken, ikinci Sivas Önder Atlı Spor ve Cirit Kulübü, üçüncü Erzincan Atlı Spor Kulübü, dördüncü ise Yazıhan Atlı Cirit Kulübü oldu. Dereceye giren kulüplerin kupa, para ve teşekkür plaketleri Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile Yeşilyurt Belediyesi Başkan Yardımcıları tarafından takdim edildi. Dereceye giren kulüplere toplam 5 bin 250 TL para ödülü verildi. Yarışmalara il dışından katılan Atlı Cirit Kulüplerinin temsilcileri, ata sporuna sahip çıkan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a, yöresel hediyeler takdim ettiler.

Yöresel yemekler ikram edildi

Malatya ve Yeşilyurt’un yöresel yemekleri de festival kapsamında katılımcılara ikram edildi. Gedik Kent Park Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa 700’e yakın davetli katıldı. Yaprak sarması, analı-kızlı, içli köfte, kavurmalı yumru köfte, kiraz yaprağı köfte, yoğurt çorbası gibi birçok yöresel yemekten oluşan mönüye davetliler büyük ilgi gösterdi. Birbirinden lezzetli yemekler özellikle il dışından gelen konukların büyük beğenisini topladı.

 
Antalyaspor da Erzurum'u seçti
 
Erzurum AFAD seferber oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da 23 Temmuz odağında bir ilk
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kazım Karabekir ...
ATAUNİ ekibi Kyzikos kazısında
Balıkesir'in Erdek sınırları içinde bulunan Kyzikos ören yerindeki kazılar ...
Erzurum’a 2 kültür yatırımı
Doğunun en büyük Arkeoloji Müzesi ve yine doğunun en büyük İl Halk Kütüphane ...
 
Şampiyon boğalar büyük güreşlere hazır
Şampiyon Boğalar, bu yıl Artvin’de 38.'si düzenlenecek Kafkasör Kültür, ...
Erzurum mutfağı Varşova’da
Kais Jabakji, Varşova'da açtığı Türk restoranıyla Polonyalılara Türk mutfağını tanıtıyor
Tarih, güncelle bütünleşecek
Erzurum'un sembolü haline gelen 764 yıllık bir Selçuklu eseri olan tarihi ...
 
Susuz Şelalesi turizme kazandırılacak
Yaklaşık 15 metre yükseklikten düşüşe sahip ve 24 farklı kuş türüne ev ...
Erzurum’un sanat farkı
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı sinema ve ...
Kurtulmuş dadaş coşkusuna ortak oldu
Küçükçekmece Belediyesi’nin Fevzi Çakmak Meydanı’nda düzenlediği kültür ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva