ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
Özakalın Kalkınma Yolu Projesini yorumladı
Özakalın Kalkınma Yolu Projesini yorumladı
 İspir’de bıçaklı ve sopalı kavga
 İspir’de bıçaklı ve sopalı kavga
Çanakkale Kara Savaşları'nda propaganda savaşı
Çanakkale Kara Savaşları'nda propaganda savaşı
Yeşilay ve Kızılay’dan istişare ziyareti
Yeşilay ve Kızılay’dan istişare ziyareti
HABERLER>SİYASET
13 Temmuz 2016 Çarşamba - 13:32

Yeşil Yakutiye Projesinde geri sayım

Erzurum'da kentsel dönüşüm ve yenilenme projelerinin en kapsamlısı olan Yeşil Yakutiye hızlı bir şekilde tamamlanıyor

Yeşil Yakutiye Projesinde geri sayım

Erzurum'da kentsel dönüşüm ve yenilenme projelerinin en kapsamlısı olan Yeşil Yakutiye hızlı bir şekilde tamamlanıyor. 41 bin metre kare alanda, modern ve çağdaş yapılaşmanın en güzel örneğini yürüten Yakutiye Belediyesi ve Özbağ inşaat Erzurum insanına, yatırımcı firmasına güvenin en somut örneğini oluşturuyor. ÖZBAĞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Özbağ, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un 'Erzurum'da TOKİ'ye kucak açan anlayışı' değiştirip, Erzurum insanına inanılmasının önünü açtığını söylüyor. Erzurum'un kaynaklarının Erzurumlular tarafından değerlendirilmesinin doğru bir anlayış olduğunu ifade eden Özbağ, "Ali Korkut bize güvendi, bizde güveni boşa çıkarmadık" dedi.

 Erzurum'un merkezinde hızla yükselen "Yeşil Yakutiye" konutları projesi ve uygulama anlayışıyla Ankara'dan bu tarafa en büyük ve en güzel projeyi oluşturuyor. Yakutiye Belediyesi ve Özbağ inaat tarafından yürütülen proje, kaynakların yerinde değerlendirilmesi bakımından da önemli bir örneği oluşturuyor. 42 bin metrekare alan üzerine 546 daire, 31 adet çift katlı iş yeri olarak gerçekleştirilen projede 28 bin metre kare yaşam alanı bulunuyor. Özellikleri çok olan bir proje Yeşil Yakutiye. Örneğin sitenin dört bir tarafı 30 m, 25 m ve 15 m genişlikte caddeler ile çevrili. Siteden bağımsız faaliyet gösterecek 31 adet iş yerleri aynı zamanda bölgenin ticari aks olarak canlanmasını da sağlayacaktır. Proje, bilindik apartman anlayışında uzakta, insan odaklı içeriğe sahip. Yaşam alanları, spor kompleksi, yeşil alanları, oyun parkları ile bir aile için duyulabilecek ihtiyaçlar üzerine tanzim edilmiş.

 KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ ÖRNEK

 Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 6 yılı bulan görev süresinde 600 bin metrekare alanda kamulaştırma yamak suretiyle şehir merkezini harabelerden temizlediğini hatırlatarak "Sultan Melik Mahallesi, Habibefendi, Mehdiefendi, Hasanibasri, Hacıcuma, Taş Mescit, Narmanlı, Kadana gibi mahalleleri milyonlarca lira bedel ödeyerek yıktık. Erzurum tarihinde kentsel dönüşüm için 250 milyon lirayı bulan bütçeler ayıran belediye yoktur. Kentsel dönüşüm için Yakutiye Belediyesi bunu yapmıştır. Şehir merkezi, çok şükür harabelerden kurtarılmıştır. Bu bizim Erzurum'a kazandırdığımız en büyük değerdir. Belediye ticaret hane değildir. Bu anlayışla harabelerden temizlediğimiz alanları Erzurumlu firmaların kullanımına sunuyoruz. İşte Hasanibasri'de yükselen binalar, Mehdiefendi'yi kapsayan Yeşil Yakutiye Projesi, Erzurum firmalarına güvenin bir sonucudur. Çok güzel projeler ortaya konulmaktadır. Erzurum'un merkezini viranelerden temizledik, bizim kazandırdığımız artı değer domino etkisiyle sürüp gidecektir" şeklinde konuştu.

 YEŞİL YAKUTİYE, ERZURUM'U MERKEZ ALAN PROJE

 Projeyi üstlenen Sabahattin Özbağ, "Erzurum, kendi değerleriyle yükselir. Erzurum'un kaynakları kendi içerisinde döndüğü taktirde gelişme sağlanır. TOKİ Erzurum'da çok konut yaptı. İşçisini, demirini, çimentosunu dışarıdan getirdi. Hatta işçiler için fırın kuruldu bu şehirde. Erzurum'un kaynakları dışarı aktı. Yüzlerce, binlerce konut yapıldı Erzurum'un 1 liralık kazancı olmadı. TOKİ'nin bir kötü yönü de konut kalitesi açısından eksikleriydi. Bir belediye başkanı çıkıp Erzurumlu firmalara güvendi, bu bağlamda Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un tutumu çok değerli ve önemlidir. Erzurumlu firmalara güvenerek, şehrin kaynağının şehir içerisinde kalmasını sağlayarak çok yönlü şehre hizmet veren bir anlayış. Bu bağlamda Yeşil Yakutiye Erzurum'u merkez alan bir anlayışın sonucudur" dedi.

 Sebahattin Özbağ, "Erzurum'u merkez alan proje, yeni anlayışlarıyla yükseliyor. Standart site anlayışının dışına çıktık. Araç ve yaya trafiğini kontrol edileceği site giriş ve güvenlik noktaları, açık ve kapalı otopark , bisiklet ve yürüyüş yolu, kamelya ve dinlenme alanları, süs havuzları. Yetmez; Yeşil kulüp kart ile site sakinlerinin öncelikli yararlanacağı açık ve kapalı bay-bayan spor merkezi, gençlik merkezi , çocuk oyun alanı, site yönetim toplantı merkezi, mini futbol, basketbol, voleybol sahaları ve özelikle çalışan anneler için önem arz eden kreş ve kapalı çocuk oyun alanları bulunmaktadır. Yani, projemiz insan merkezli, aile odaklı olarak tasarlanmıştır. Bize güvenin karşılığını bizde fazlasıyla veriyoruz" dedi.

 PROJE TAMAMLANIYOR

 Sebahattin Özbağ, proje kapsamında çevre düzenlemesi çalışmalarının başladığını belirterek "Konutların büyük bir bölümü tamamlanıyor. 2017 yılı bahar yaz ayına inşallah yüzde 100 tamamlanmış olarak çıkacağız. Belediyemiz çevre yolları açtı, bizde çevre düzenlemesini yaparak uyum sağlıyoruz. Bu proje, Ali Korkut'un Erzurum'u ön plana çıkaran anlayışı, biz Erzurumlu inşaat firmalarının güveni boşa çıkarmadığının en güzel ve somut örneğidir. Erzurum'u ancak Erzurumlular kalkındırır, başka bir yolumuz yok." ifadelerini kullandı.

 
FETÖ/PDY operasyonunda 38 gözaltı
 
Ayının saldırdığı genç öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen’e hizmet teşekkürü
AK Parti Yakutiye Gençlik Kolları Başkanı Ömer Katar ve Yönetimi, destek ...
AK gençlerden örnek etkinlik
11 Temmuz’da Srebenitca da gerçekleşen ve aralarında çocuk ve kadınlarında ...
Ordulular Akdağ’a duacı
Son 30 yılın en büyük sel felaketinin vurduğu Ordu’da yaralar sarılmaya başlandı.
 
Milletvekili Aydemir Meclis Özel'e konuştu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Meclis Özel Dergisi’ne verdiği ...
Pasinler’de bayram coşkusu
Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Ramazan Bayramının ikinci günü ...
AK Parti’de Bayram coşkusu
AK Parti İl Başkanlığı'nca bayramlaşma programı düzenlendi
 
Bin beş yüz kişilik iftar yemeğine yağmur engeli
AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, baba ocağı olan Narman İlçesi’nde ...
Demir’den Hoşgörü vurgusu
AK Parti Erzurum İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir,Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Bulutlar, “Bayram birliğimize vesile olsun”
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar Ramazan Bayramı, dolayısıyla bayram mesajı yayınladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva