ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>SİYASET
8 Mayıs 2018 Salı - 02:47

“Yeni sistem sürekli istikrar, güçlü iktidar”

Başbakan Binali Yıldırım, “Ülkeyi yönetecek yürütme ve yasama milletin doğrudan tercihi ile başlamış olacak. Yeni sistemin tanımı kısaca nedir diye düşünürsek, sürekli istikrar, güçlü iktidar diye tanımlayabiliriz” dedi.

“Yeni sistem sürekli istikrar, güçlü iktidar”

Başbakan Binali Yıldırım, “Ülkeyi yönetecek yürütme ve yasama milletin doğrudan tercihi ile başlamış olacak. Yeni sistemin tanımı kısaca nedir diye düşünürsek, sürekli istikrar, güçlü iktidar diye tanımlayabiliriz” dedi.

Başbakan Binali Yıldım, Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen 9. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresine katıldı. Başbakan Binali Yıldırım, kongre kapsamında yaptığı konuşmada iş sağlığının önemine dikkat çekerek iş kazalarında ciddi azalmaların olduğunu söyledi.

9. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Çalışan sayısı artmasına rağmen iş kazalarında yüzde 38’lik bir azalma sağlamışız. Ancak bunu yeterli olarak görmemiz mümkün değil. Hedef sıfır ölümlü iş kazası. Bu mükemmel bir hedeftir ama buna erişmek için daha çok eğitim, daha çok tedbir ve insan hatalarının daha aza indirilmesi için gereken tedbiri alacağız. 4 gün sürecek bu etkinlik esasen çeşitli ülke uygulamalarının masaya yatırılacağı, uzman görüşlerinin ortaya konacağı, herkesin birbirinden istifade edeceği uluslararası bir platformdur. İLO yaptığı testlere göre iş kazaları ve meslek hastalıkları ülkelerin gayri safi hasılasının yüzde 4’üne kadar bir ekonomik değeri oluşturuyor. Tabii yüzde 4 önemli bir oran ama önemi yok bir bakımdan da. Çünkü insan hayatının bedeli olmaz. Kaybolan serveti yerine getirebiliriz ama kaybettiğimiz canı yerine getiremeyiz. O bakımdan daha dikkatli olmalıyız. Tüm bu tedbirlere rağmen uluslararası çalışma örgütünün, uluslararası sağlık örgütünün ve diğer örgütlerinin kararlarına rağmen dünyada halen 2 milyon 300 bin kişi iş kazası ya da meslek hastalığı sebebiyle hayatını kaybediyor. Bu hala çok yüksek bir sayı” dedi.

“İŞ YERLERİNE YÖNELİK YENİ BİR TEŞVİK SİSTEMİNİ DE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yapılan çalışmaları anlatan Başbakan Yıldırım, “Türkiye olarak son 15 yılda yüzde 38’lik bir iyileştirme yapmış olmamız işin bittiği anlamına gelmiyor. Daha fazla kat edeceğimiz yol var. Bu alanda çok ciddi iyileştirmeye ihtiyacımız var. B unun için hükümetlerimiz döneminde iş sağlığı konusunda önemli düzenlemeler yaptık. 2012 yılında iş sağlığı iş güvenliği kanununu AB müktesebatına uygun hale getirdik. Ulusal iş sağlığı iş güvenliği politika belgemizi ve eylem planımızı bütün kurumlarımızla koordinasyon içerisinde yürütüyoruz. Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği bilgi yönetim sistemi çalışmalarını hızlandırdık. Milli eğitim ve YÖK ile koordinasyon içerisinde gerek ortaöğretimde, gerek üniversitelerde iş sağlığı ve iş güvenliğinin müfredata dahil edilmesini gerçekleştirdik. Yakın zamanda da iş kazalarının az olduğu, hatta iş kazalarının hiç olmadığı iş yerlerine yönelik yeni bir teşvik sistemini de hayata geçireceğiz. Bunlar alınması gereken tedbirler. Ancak başta da söylediğim gibi ne kadar tedbir alırsanız alın, eğer farkındalık oluşturamazsanız, insanların kendi hayatını önemser hale gelmesini sağlayamazsanız bunların faydası yok. Cahil cesur olur üslubunca iş tutarsanız, kazalara davetiye çıkarırsınız. Onun için emniyet en önce gelir. Emniyetin tanımı ‘kabul edilebilir risk seviyesidir’. Ne yaparsak yapalım tedbiri elden bırakmayacağız. Hayatımızı cesaretimizle karşılaştırmayacağız. Hem iş yapacağız, hem de tedbiri alacağız. Bazen küçük tedbirler büyük felaketlerin önlenmesi için yeterli olabiliyor. Küçük tedbirsizlikler de büyük felaketlere sebep olabiliyor. Bir kıvılcım, bir ateş bir ormanı kül edebiliyor. Bir o kadar da canlıyı yok edebiliyor” diye konuştu.

“MİLLİ İRADE SANDIKTA TECELLİ EDECEK”

24 Haziran seçimleriyle ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, “Önümüzdeki yeni dönemde 24 Haziran seçimleri ile Türkiye bir yönetim sistem değişikliğine gidiyor. Bu yönetim sisteminin en önemli özelliği iradenin sandıkta belli olmasıdır. Parlamenter sistemde maalesef vesayet hevesleri zaman zaman ülkemizde demokrasinin kesintiye uğramasına sebep oldu. Geçtiğimiz 60 yıl kesintilerle, zayıf iktidarlarla kayıp yıllar olarak tarihe geçti. İstiyoruz ki bundan böyle Türkiye kalkınma ve büyüme yolunda artık zaman kaybetmesin. Ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacak hedefleri yakalasın. Bunun için seçmenlerimizi sandığa gidecek ve Türkiye’nin gelecek 5 yılının meclisini oluşturacak ve cumhurbaşkanını seçecek. Böylece milli irade sandıkta tecelli edecek. Seçim bittiğinde her şey belli olacak. Ülkeyi yönetecek yürütme ve yasama milletin doğrudan tercihi ile başlamış olacak. Yeni sistemin tanımı kısaca nedir diye düşünürsek, sürekli istikrar, güçlü iktidar diye tanımlayabiliriz. İstikrarı sürekli hale getiren ve iktidarı yüzde 50’den fazla halkın desteği ile güçlü hale getiren bir yönetim sistemi ile Türkiye tanışmış olacak” şeklinde konuştu.

 
"Bunlarda vicdan yok"
 
Bozdağ: "Bunlar 21. yüzyılın Ebu Cehilleridir"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken AK Parti’de seçim seferberliği
Ak Parti Palandöken İlçe Başkanlığı Engelli Yatalak Hastalar için yürürlüğe ...
Fakıbaba: "FETÖ'cülerin Allah ile kitap ile ilgisi yok"
Fakıbaba, "FETÖ'cülerin ne Allah ile ne de kitap ile hiçbir ilgileri yok. ...
‘Durmak yok, kutlu yürüyüşe devam’
Başbakan Binali Yıldırım, “24 Haziran, vesayetin bir daha geri gelmemek ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin seçim manifestosunu açıkladı.
“Allah’a and olsun ki davamızı 2071’e taşıyacağız”
Cumhurbaşkanı, 'Yemin olsun yolumuzdan dönmeyiz. Yemin olsun hedeflerimizden ...
"Kiralık katillerin başını inlerinde ezdik"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul 6. Olağan İl Kongresi'nde ...
 
‘Şimdi birlik ve beraberlik zamanı”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yenikapı ruhu Cumhur İttifakı’na ...
Aydın siyasi gündemi değerlendirdi
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın, ...
AK Parti 'de temayül gündemi
AK Parti Erzurum milletvekili aday adayları temayül yoklamasında 141 milletvekili ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva