ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
23 Kasım 2018 Cuma - 10:37

Yemen için seferber oldular

Memur-Sen ve Hak-İş Konfederasyonu, Yemen'deki insani drama "dur" demek için Türk Kızılayı ve AFAD ile birlikte "Yemen İnsanlığı Bekliyor" sloganıyla yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyası, 200 bin TL'lik bağış ile başlatıldı.

Yemen için seferber oldular

Memur-Sen ve Hak-İş Konfederasyonu, Yemen'deki insani drama "dur" demek için Türk Kızılayı ve AFAD ile birlikte "Yemen İnsanlığı Bekliyor" sloganıyla yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyası, 200 bin TL'lik bağış ile başlatıldı.

Memur-Sen Konfederasyonu, Hak-İş Konfederasyonu, Türk Kızılayı ve AFAD, "Yemen İnsanlığı Bekliyor" sloganıyla Yemen için yardım kampanyası başlattı. İlk aşamada 200 bin TL'lik bağışın yapıldığı kampanya, Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen programla başlatıldı. Gündemin Yemen olduğunu aktaran Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yemen'de yaşananın iç çatışma görünümlü büyük bir oyun olduğunu söyledi. Her şeyin insanların gözü önünde olup bittiğine dikkat çeken Yalçın, "Yemen'le ilgili alt alta rakamlar sıralanıyor. Ancak, acı çeken, zulme maruz kalan, açlıktan ölen, kitlesel katliamların nesnesine indirgenen çoluk çocuk, yaşlı, erkek, kadın hasılı insan için rakamların bir anlamı yoktur. Rakamlar ancak sonuç üretmeyen soğuk raporları süsler. Rakamlar, ‘vicdan tutulması yaşanan bir çağda’ ölümleri, katliamları sıradanlaştırır. Ben bütün bu olumsuzluklara rağmen az önce verdiğim rakamları şöyle açayım; 22 milyonluk nüfusun üçte ikisi temel insani ihtiyaçlar noktasında yardıma muhtaç halde. 8 buçuk milyon insan açlık sınırında, 7 milyon ise beslenme koşulları açısından kötü durumda. Yarım milyon çocuk kötü beslenme nedeniyle ağır hastalıkların pençesinde kıvranıyor. Ülkede 10 milyon kişi, sağlık hizmetine erişimin tamamen ortadan kalktığı bölgelerde yaşıyor. Kolera salgını 1 milyondan fazla kişiyi etkiledi ve bunlardan 2 bin 300'ü öldü. Birleşmiş Milletler rakamlarına göre Yemen’de her 10 dakikada bir çocuk savaş nedeniyle can veriyor. Evlerini terk etmiş, barınma ihtiyacı içindeler. Binlerce okul eğitim hizmeti vermekten uzak, harap vaziyette. Altyapı büyük oranda çökmüş durumda" ifadelerini kullandı.

"DEVLETLER BAZINDA İNİSİYATİF ALINMASINI ÖNERİYORUZ"

"Yemen’de yaşanan çatışmalar zannedildiğinden ‘daha karmaşık’ bir hesabın ürünüdür" diyen Yalçın, "Ben bu hesabı anlatmak için Yemen’in stratejik önemine, yeraltı kaynaklarına, örneğin altın ve petrol rezervlerine ilişkin uzun uzadıya cümleler kurmayacağım. Bizim derdimiz orada yaşanan ‘insani kriz’dir. Fakat iki bölgesel güç birbiriyle mücadele ederken uzun vadede bölgenin özellikle emperyalist güçlerin müdahalesine açık hale geleceğini de vurgulamak isterim. Onun için birinci dereceden İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir 'Yemen barış grubu oluşturularak' devletler bazında inisiyatif alınmasını öneriyoruz. Öte yandan sivil toplum kuruluşları da sivil alanda inisiyatif alarak çatışmanın durdurulması için ‘güçlü bir kamuoyu’ oluşturmalıdır" dedi.

“200 BİN TL’LİK BAŞLANGIÇLA BİR BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ”

Memur-Sen olarak başta bölgedeki sendikalar olmak üzere dünyanın birçok ülkesindeki emek örgütleriyle iletişime geçerek bir inisiyatif almaya kararlı olduklarının altını çizen Yalçın, "Eğer ‘gerek devlet düzleminde’ ‘gerekse sivil toplum kuruluşları düzleminde’ biz bir an önce bu inisiyatifi almaz, sorunu en basit ifadesiyle ötelersek başkaları gelir ve kendi düzenlerini kökleştirirler. Görüldüğü gibi biz Yemen konusuna ‘ikili bir strateji’ ile yaklaşıyoruz. Oradaki kanı durdurmak için bu iki stratejinin de bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Bunun ilk adımı şüphesiz şu an çatışma ile tabiri caizse abluka altına alınmış insanlara ‘gıda ve ilaç yardımı’ yapmaktır. Memur-Sen, Hak-İş, Kızılay, AFAD, İHH ve Deniz Feneri olarak ilk aşamada 200 bin TL’lik başlangıçla bir bağış kampanyası başlatıyoruz. Kampanyamızın bütün vatandaşlarımız tarafından destekleneceğine inanıyoruz" diye konuştu.

“YEMENLİ KARDEŞLERİMİZE BİR BORCUMUZ VAR”

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, "Hak-İş olarak atasözümüzün gereğini yerine getirmek için sorumluluğumuzu bir kez daha hatırladık. 'Karanlığa küfretmektense bir mum yak, daha iyidir', biz bir şeyler yapmak zorundayız. Konfederasyonumuzun üstlendiği sorumluluk çok önemli, Yemenli kardeşlerimize bir borcumuz var, bunu ödeyeceğiz" dedi.

Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan ise, kendilerine verilen bağışların tamamının bir sorumluluk verdiğini belirterek, bu programın kendilerine cesaret verdiğini söyledi.

Yardım kampanyalarının hayırlı bir şekilde sonuçlandırılmasını temenni eden AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu da, Yemen'de yıllardır devam eden iç savaş, yoksulluk, hastalık gibi birçok olumsuz etki oluşturduğunu belirtti. Palakoğlu, yardıma muhtaç herkes için tüm sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde olacaklarını kaydetti. Palakoğlu, kampanya için Memur-Sen'e teşekkürlerini iletti.

 
FETÖ’den gözaltına alındı
 
Tefeci operasyonunda 4 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘O, alemlere rahmet olarak gönderildi’
İl Müftüsü Sula, Hazreti Peygamber'in doğumunun insanlık için çok önemli ...
Vali Memiş’ten kış turizmi değerlendirmesi
Erzurum Valisi Okay Memiş, TRT Erzurum Radyosunda yapımcılığını ve sunuculuğunu ...
Çığlık Lüksemburg Büyükelçiliğine atandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı büyükelçilikler ile rektör ...
 
Sekmen’den Mevlid-i Nebi Haftası mesajı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Vali Memiş’ten Mevlid-i Nebi Haftası mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Mevlid-i Nebi haftası başladı
Erbaş, “2018 yılı Mevlid-i Nebi haftasının temasını ‘Peygamber Efendimiz ...
 
Uçar Erzurum sağlık vizyonunu paylaştı
Erzurum Valisi Okay Memiş, kamu kurum ve kuruluş ziyaretleri kapsamında ...
Tema Önerdi: Plaket yerine fidan bağışla
TEMA Vakfı, bağışçıları için Erzurum’da orman alanı açtı
Stalin’i telin, Ahıska Türklerine vefa
Ahıska sürgününün 74. yılı unutulmadı. Azerbaycan’da yaşayan Ahıska Türklerinden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva