ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>GUNCEL
6 Mart 2013 Çarşamba - 18:34

Yaylalı’dan Süt Bankası uyarısı

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Yaylalı, gündemde olan süt bankalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yaylalı’dan Süt Bankası uyarısı

İhsan KUMRU
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Yaylalı, gündemde olan süt bankalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kur’an-ı kerimde sütanne ve sütkız kardeşin erkeklere haram olduğunu ifade eden İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Yaylalı,süt bankalarından alınacak anne sütünün kimden alındığı kayıt altına alınması gerektiğini söyledi.
Prof. Dr. Yaylalı,” Dinimizde nikahı haram kılan sebeplerden bir tanesi ise süt akrabalığıdır. Kur’an-ı kerimde sütanne ve süt kız kardeşin erkeklere haram olduğu nisa süresinin 23 ayetinde belirtilmektedir. Hz. Peygamber efendimiz (SAV) bu konuda kan bağı sebebiyle nikâhı haram olanların süt akrabalığı yönüyle de haram olduğunu buyurarak bu ayeti açıklamıştır. Bu sebeple süt bankalarından alınacak anne sütünün kimden alındığı kayıt altına alınmalıdır. Böylece süt akrabalık nedeniyle yanlış evliliklerin önüne geçilmiş olur. Eğer, bunun kaydı tutulmazsa bebek için çok önemli olan anne sütü hizmeti verilir, ama bir harama kapı açılmış olur. O nedenle kaş yapayım derken göz çıkarılmış olur. Sütannelik durumunda süt emen çocuk sütanneden olan bütün çocuklarla evliliği haramdır. Bu sebeple çocuk, sütannesinden olan bütün çocuklarını tanımalıdır. Hangi annenin hangi çocuğa süt verdiği kayıt altına alınmalı. Çocuk, sütanne ve sütkardeşlerini tanımalı. Süt emen çocuk, sütannesini ve nikâh düşmeyen sütkardeşlerini mutlaka tanımalı Eğer kadın sütü alınıp bir yerde bekletilecekse kime ait olduğu kaydedilmelidir. Sütün verildiği bebeğin de kimlik kayıtları sütanneninkinin yanına kaydedilmeli, ailesine bilgi verilmelidir.” dedi

 

 
Nemutlu davası ertelendi
 
Kurukahvecioğlu ailesi yasta
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yoncalik, 7 Mart 2013 Perşembe 23:39

Birincisi: Süt Bankasina süt bagisida, Süt Bankasindan süt talebide zorunlu olmayip istege baglidir. Ikincisi: Bu uygulama toplumun genelini ilgilendirdiginden. Böyle bi uygulamanin dinsel temellere dayanarak yanlis oldugunu bildirip, kaldirilmasini savunmak haksizliktir. Zira bununla, uygulamaya ihtiyaci olan ve dinsel kaygilari olmayan ailelerin magduriyeti söz konusu olacaktir. Ücüncüsü: Dinsel kaygilari olmayan biri olarak, dinini yasayan kisilere karsi saygiliyimdir. Fakat dinin toplumun genelini ilgilendiren konularda söz sahibi olmasini son derece tehlikeli ve sakincali buluyorum.

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi 7 Mart 2013 Perşembe 11:13

Sayın Hocamıza çok teşekkür ediyorum.Allah razı olsun.Beklerdik ki bu konunun üzerine İlahiyatçılar çoğunlukla gitsinler.Burada İslami bir yasağı delme gibi görünüyor. Zaten bu konuda,Helal Denetim Ve Sertifikalandırma Derneği, 2012 Mayıs Ayı'nın sonlarında," Anne Sütü Olanlar Olmayanları Bulsunlar" projesinin organizasyonu,Derya Taşdiken hakkında, İstanbul Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.Dernek şikayet dilekçesinde,adı geçen şahsın,torplumu dejenere edici ve nesep bozucu bilgileri, görsel yayınlar aracılığıyla bozmaya çalıştığı ve İslam Dini'nin önemli değerlerinden biri olan "Sütannelik" kavramını önemsizleştirdiği ifade edilmişti.Evet düşünülmeden sonuçları hesaplanmadan bu uygulama herhalde toplumda kargaşa,huzursuzluk çıkarır ve infial uyandırır.Zaten bı projede,ailelerin kime süt verdiği ve kimden süt aldığı belirsizdir.Aslında bunun bir çetelesi olmalı ve çetele tutularak kayıt altına alınması gerekir.Bu da olmadığı için kerdeşlerin birbirleriyle evlenmeleri tehlikesi büyüktür.Bunlar kendilerinin sözde hayır yaptıklarını sanıyorlar.Sanki memlekette hayır yapılacak yer mi kalmadı.Gelin okullarda okuyan fakir çocuklara maddi yardım yapın ve onları destekleyin.Çocuklara süt veriyorsunuz ama bunu tespit etmek duyurmak ve çevrenin de bilmesini sağlamanız lazım ama bu yok. Burada büyük bir nesep karışıklığı olduğu görülüyor.Bu projede sütlerin karışması durumunda,yapılan iş caiz olmadığından, Müslümanların,Yahudi ve Hristiyanlardan süt emmesi ağır basıyorki bu çok hem de çok tehlikeli bir gelişmedir.Zaten,Taşdiken yaptığı bir açıklamada,"bu projenin içerisinde,sütanne olan,Yahudi ve Hristiyan anneler de var" demişti.Bu çok büyük bir tehlikedir ki Müslüman bir cemaat,Hristiyan ve Yahudi bir cemaatle,İslami olmayan bir konuda kesinlikle buluşamazlar.Halbuki İslam Din'nin süt kardeşliğinde "Normal kardeşe haram olan şeyler,süt kardeşe de haramdır". İyilik yapma adına" nesebin karışmasına" yol açacak bu uygulama tasvip edilemez. Toplumun bu konuda uyarılması gerekir.Biz acizana,bu sitede, bu projenin sağlıklı olmadığını söylüyoruz ve ilan ediyoruz.Yetkililer bunu duymalılar ve gereğini yapmalılar.Mesela Sağlık Bakanlığımız bu konuda çalışma yapıyor.Bu projede,bir süt sütanne eğer süt vermek istiyorsa ve kızı varsa sadece kız çocuğuna,veyahut erkek çocuğu olan bir süt anne sadece erkek çocuğuna süt verebilecek, şekilde planlı ve programlı bir çalışma. Kaydı kuydu her şeyi mevcut. Yoksa diğer proje,tamamen fabrikasyon usulü süt almak gibi bir şey.Bunların projesinde kim kiminle kardeş,kim kimin annesi,kim kimin babası olduğu belli olmayacak.Eğer bir de işin içerisine kardeşlik ilişkisi girerse eyvaaah ki eyvaaah !.. Bu programları yapan medyanın da çok dikkatli olması gerekir. Yoksa korkarım ki Markaanne projesinden, Allah korusun "zina" doğar.Selamlar.

Yorumu oyla      7      5  
hata 7 Mart 2013 Perşembe 10:25

bu süt bankası kayıt tutulsada tutulmasada hatadır. süt anne bulunup gidip çoçuğu emzirirse birşey diyemeyiz, ama başka türlü olursa hatatdır

Yorumu oyla      7      5  
ömer 7 Mart 2013 Perşembe 00:35

helal olsun.doğru olanı cesaretle savunan her hocamız aydındır.şimdi aydınlar ürkmüş pineklemişler kenarda köşede sessiz beklerler.ama böyle cesur açıklamalr toplumun can damarının çalıştığını gösteriyor.islama aykırı bir durumu devlet nasıl yapra anlamıyorum.sayın sağlık bakanı islami prensipleri yok sayamaz.

Yorumu oyla      9      5  
Akıllı ol siyami 6 Mart 2013 Çarşamba 20:29

Süt uyarısını adam muhalefet etmek için mi yapmış be adam. Süt kardeşliği unutulurda allah muhafaza süt kardeşleri arasında bir evlilik olursa haram olur diye uyarmış be adam. Bir islam alimi başka ne yapabilir. elbette uyaracak. Süt kardeşleri evlensinde kitapsız mı olalım. önce okuduğunu bir anla. Ki bana görede süt bankası işi yanlış iştir.

Yorumu oyla      9      7  
siyami 6 Mart 2013 Çarşamba 19:49

hep muhalefet..halktan ve haktan aldığımız güçle tüm engelleri aşacağız.

Yorumu oyla      7      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gök ve Aslan Mülkiye Müfettişi oldu
Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan, ...
ERDEF Mart Sohbetleri başladı
Erzurum Dernekler Federasyonu (ERDEF) sohbet etkinlikleri devam ediyor. ...
Müftülük muhtarlarla istişare etti
Tortum İlçe Müftülüğü yürütmekte olduğu din hizmetlerinde verimliliği ...
 
SYDV desteğiyle patron oldular
Pazaryolu Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca Pazaryolu ...
353 köy yolu kapandı
Erzurum’da yoğun kar yağışı nedeniyle 353 köy yolunun kapandığı açıklandı.
Palandöken’e haksızlık..
Erzurum’da önceki yıllarda yaşanan Palandöken’de kar kalınlığı spekülasyonu yine gündemde.
 
Erzurum'da Okullara kar tatili
Erzurum'da kar yağışı sebebiyle okullarda eğitime bir gün ara verildi
Aşkaleliler kurtuluş konseri ile coştu
Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü nedeniyle ...
Pasinler’de deprem
Erzurum’un Pasinler ilçesinde 3,2 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva