ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>SİYASET
30 Mart 2017 Perşembe - 14:30

Yavilioğlu anayasa değişikliğini değerlendirdi

Yavilioğlu, sırası ile Kırıkkale, Burdur, Isparta, Ankara, Kütahya ve Eskişehir’in ardından kısa bir ara verdikten sonra Tokat, Sivas, Rize, Trabzon, Artvin, Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Gebze’de üniversite ve STK’lar ile bir araya gelerek konferanslarına devam etti.

Yavilioğlu anayasa değişikliğini değerlendirdi

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni sosyal, siyasal ve ekonomik olarak vatandaşlara anlatabilmek için 6 Şubat’ta Erzurum paneli ile yola çıkan Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, 25’inci panelini yine Erzurum’da gerçekleştirdi.
Dr. Cengiz Yavilioğlu, 6 Şubat’ta Erzurum’dan başladığı ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ konferanslarına önce Bayburt, Gümüşhane, Erzincan ve ardından Ardahan, Kars, Iğdır ve Ağrı ile devam etmişti.
Bu illerde şehir üniversitelerinde ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni sosyal, siyasal ve ekonomik olarak anlatan Yavilioğlu, kafalardaki soru işaretlerini yok etmişti.
Üniversite konferansları yanı sıra bulunduğu illerde STK’lar aracılığı ile de vatandaşlar ile bir araya gelen Yavilioğlu, vatandaşların yeni sistem ile ilgili olarak yönelttiği soruları da cevapladı.
Doğu Anadolu programları ardından yönünü İç ve Batı Anadolu’ya çeviren Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, sırası ile Kırıkkale, Burdur, Isparta, Ankara, Kütahya ve Eskişehir’in ardından kısa bir ara verdikten sonra Tokat, Sivas, Rize, Trabzon, Artvin, Bursa, Çanakkale, Balıkesir ve Gebze’de üniversite ve STK’lar ile bir araya gelerek konferanslarına devam etti.
Yola çıktığı Anadolu turunun 25’inci buluşmasını yine Erzurum’da gerçekleştiren Yavilioğlu, konferans ve panellerin yanı sıra katıldığı TV programları ile ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ ile ilgili vatandaşları bilgilendirmeye devam etti.
25’inci konferansı Erzurum’da gerçekleştiren Yavilioğlu, burada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ülkemiz kalkınmasında yeni bir çığır açacağının altını çizerek ülkemizin bu değişime olan ihtiyacını dile getirdi.
Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana onlarca koalisyon hükümeti ile yükselişi engellenen ülkemizin, güçlü iktidarların olduğu dönemlerde sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda sıçramalar gerçekleştirdiğini resmi rakamlarla da açıklayarak bildirdi.
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile sandıktan mutlak surette güçlü bir hükümetin çıkacağını da dile getiren Yavilioğlu , ‘Böylece seçimlerin hemen ardından hükümetine kavuşan bir ülkeye ve beş yıl boyunca yönetimde kalan istikrarlı hükümetlere sahip olacağız. Seçimin hemen ardından kurulacak hükümet ile herhangi bir kriz ve kargaşaya gerek kalmadan yoluna devam edecek hükümetler ile daha güçlü ve daha hızlı büyüyen bir ülke ekonomisine sahip olacağız’ dedi.
Hayır cephesinin yalan ve yanlış propagandalar ile akıllarda soru işareti oluşturmaya çalıştığının altını çizen Yavilioğlu, katılımcılardan gelen sorulara da cevap verdi.
Sorulan bir soru üzerine ‘yeni sistemde tek adam oluşuyor’ iddiasına, aksine dönüştürülen tek liderli sistemde Cumhurbaşkanı’nın yaptığı tüm hizmetlerden dolayı sorumlu olduğunu ve yine meclisin vereceği karar ile yargılanma yolunun açık olduğunu bildirdi. Mevcut sistemde Cumhurbaşkanı’nın çok güçlü yetkiler ile donatılmasına rağmen vatana ihanet haricinde hiçbir kararının sorgulamayacağının altını çizen Yavilioğlu, ‘Yeni sistemde Cumhurbaşkanı sadece yürütme kısmında yetkili olacak, yaptığı tüm hizmetlerden sorumlu olacak ve her an Meclis tarafından denetlenebilecektir. Yasama yani kanun yapma yetkisi ise tamamen meclise ait olacaktır. Cumhurbaşkanı’nın çıkaracağı hiçbir kararname kanunların dışına çıkamayacak ve yine meclisin kontrolünde olacaktır’ dedi.
Yine 18 yaşta milletvekili olabilmek ile ilgili sorulan bir soruyu da cevaplayan Yavilioğlu, ‘Bizler 18 yaşındaki seçmenlerimizden birilerini seçerek meclise göndermesini istiyor ve bunu kayıtsız şartsız kabul ediyoruz. Peki daha zor olan doğru olanı seçme hakkını sunduğumuz 18 yaşındaki gençlerimizden neden seçilebilme hakkını kullanmasını istemeyelim. Ayrıca bu süreç, gençlerimizin hayata daha erken hazırlamış ve başarılı gençlerin ilerleyen yaşlarında tecrübelerini artırarak ülke yönetimimize başarılı gençleri kazandırmamızı sağlayacaktır. ‘ dedi.
Yavilioğlu, Özellikle rejim değişikliği ile ilgili sorulan soru üzerine ise, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bir rejim değil, yönetim şekli değişikliğidir. Türkiye, Cumhuriyet rejimi ile yönetilen bir devlettir. Bu değişim ile meclisimizin daha da güçlenmesi ve istikrarlı hükümetlerin iş başına gelmesini sağlamış oluyoruz. Yasama ve yürütme birbirinden ayrılarak asıl işlerini en iyi şekilde yapmaları sağlıyoruz. Yargıda ise gerekli değişiklikler yine milletin seçtiği meclis eli ile gerçekleştirilecektir. Böylece milletimizin gücü yönetime tam olarak yansıyacaktır.’ şeklinde cevap verdi.
Yavilioğlu, Atatürk Üniversitesinde verdiği konferansın ardından, vatandaşlarla bir araya gelerek ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi’ çalışmalarına devam etti.

 
'Olağanüstü hal seçimlerin teminatıdır'
 
İHA’nın 15 Temmuz belgeseli duygulandırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Olağanüstü hal seçimlerin teminatıdır'
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Terörün dört koldan sardığı ülkemizde, aslında ...
Aydemir: Dadaş irfan ve feraseti yol haritamızdır
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İhlas Haber Ajansı (İHA) ...
Taşkesenlioğlu: Sandıksız demokrasi olmaz
Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor
 
Aydemir: ‘Dadaşların ‘evet’ kararlılığına minnettarız’
Milletvekili İbrahim Aydemir, referandum çalışmaları dolayısıyla Erzurum ...
“Milletimiz, 16 Nisan’da bir güzellik daha yapacak”
AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve eşi Sare Ünüvar, ...
Yunus Emre'de referandum gündemi
Yunus Emre mahallesinin referandumda tam destek olduğunu belirten Başkan ...
 
Aydemir: “İlim yayma cemiyeti erdemliler hareketidir”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet ...
Öz: Vesayetçilerin son çırpınışları
Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı tarafından bir süreden beri devam ...
“Almanya vekil sayısını 550’ye düşürsün”
Anayasada değiştirilecek 18 Maddeyi ve yeni Türkiye'yi anlatan Taşkesenlioğlu, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva