ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
2 terörist teslim oldu
2 terörist teslim oldu
Polis bu oyuna dur dedi
Polis bu oyuna dur dedi
Erzurum bankacılıkta lider il
Erzurum bankacılıkta lider il
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
HABERLER>SİYASET
11 Haziran 2014 Çarşamba - 17:10

Yavilioğlu TBMM gündemini değerlendirdi

Erzurum Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Ak Parti Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Mali Af Yasası (Vergi Usul Kanunu, İş Kanunu ve Soma Maden İşçileri ) ile ilgili herkesi yakından ilgilendirecek önemli bilgiler verdi.

Yavilioğlu TBMM gündemini değerlendirdi

Dr. Yavilioğlu, “Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı vergi ve ceza affı olarak Meclis'e sunulan bu kanun teklifi, 15 ayrı vergi ve idari para cezasının yapılandırılmasını öngörüyor” dedi.

Erzurum Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Ak Parti Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Mali Af Yasası (Vergi Usul Kanunu, İş Kanunu ve Soma Maden İşçileri ) ile ilgili herkesi yakından ilgilendirecek önemli bilgiler verdi.

İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişikliklerin meclis tatile girmeden yasalaşacağını ifade eden Dr. Yavilioğlu, “Plan ve Bütçe Komisyonuna gelen Bazı Kamu Alacaklarının Yapılandırılmasına Dair Kanun teklifi ile ülkemizde yatırım ortamının iyileştirilmesi, özel sektörün kamuya olan borç yükünün azaltılması, maliye ve para politikalarının daha etkin şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen kanun teklifi ile kamunun alacaklarının yeniden yapılandırılacağını, ayrıca taşeron ve yeraltında çalışan işçilere yönelik önemli düzenlemeleri de içeren İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair bu Kanun Tasarısının birleştirilerek Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüleceğini ve TBMM tatile girmeden yasalaşacak” dedi.

TARİHEN EN BÜYÜK VERGİ VE CAZA AFFI

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı vergi ve ceza affı olarak Meclis'e sunulan bu kanun teklifi, 15 ayrı vergi ve idari para cezasının yapılandırılmasını öngörüldüğünün dile getiren Dr. Yavilioğlu, “Kanun teklifi kapsamına temel olarak 30 Nisan 2014 tarihi itibarıyla (bu tarih dâhil) kesinleştiği halde ödenmemiş olan, Vergi Usul Kanunu kapsamına giren Gelir, Kurumlar, KDV, ÖTV, BSMV, Gelir stopaj gibi vergilerin, tahakkuk eden motorlu taşıtlar vergisi ile yıllık harçların, vergi aslına bağlı olmayan vergi cezalarından özel usulsüzlük cezası, 1. ve 2. derece usulsüzlük cezaları, askerlik, köprü ve otoyoldan kaçak geçiş, seçim, karayolu taşıma, trafik ve nüfus para cezaları ile bunların haricindeki 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamında vergi dairesince takip edilen ve bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ödenmemiş bulunan asli ve fer’i amme alacakları (Hazinenin vermiş olduğu borçlar dahil) girmektedir” şeklinde konuştu.

Bu kapsamdaki borçlara ilişkin bütün gecikme faizi ve zamları silinecek, ceza ve vergilerin anaparaları da 18 eşit taksitte ödenebileceğinin önemli olduğunu söyleyen Erzurum Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Ak Parti Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, “Yalnız burada dikkate alınması gereken konu, kanunun yürürlüğe girmesinden sonra üç ay içerisinde bu yapılandırmadan faydalanacakların ilgili birimlere müracaat etmeleri ve bu süreyi kaçırmamaları ve taksitlendirilmiş borçlarıyla ilgili ödeme yükümlülüklerini bir yıl içinde iki defadan fazla aksatmamaları aksi halde haklarını kaybedeceklerini bilmeleri gerekmektedir. Düzenlemeden yararlanmak isteyen borçluların, dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yollarına başvurmamaları şartı aranacaktır” dedi.

SOMA UNUTULMADI

Ayrıca Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'de yaşanan maden kazası nedeniyle kömür ve linyit çıkarılması faaliyet kollarında çalışanlardan, kazanın meydana geldiği maden ocağında çalışanlar ile vefat edenlerin hak sahiplerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca belirlenen sürede aylık net ücretleri esas alınarak fondan ödeme yapılacak ve bu ödemelerden vergi veya başka ad altında herhangi bir kesinti yapılamayacağını söyleyen Erzurum Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Ak Parti Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, “Bu ödemeler, işverenin ücret ve diğer yükümlülüklerini de ortadan kaldırmayacaktır. Şehit madencimizin ailelerinin aylık alma hakkı kanunen bulunmuyordu. Şimdi yapacağımız değişiklikle 1 gün bile sigortalı olsa, hayatını kaybedenlerin ailelerine aylık alma hakkı getiriyoruz” diye konuştu.

 
‘Bir Asra Doğru 50.Yıl TRT’ müzik etkinliği
 
Polis provokasyonu önledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan Sekmen’e başarı plaketi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerde en yüksek oy ile seçilen belediye ...
ESP’te Güvenli dönemi
Erzurum Sivil Toplum Patformu’nda (ESP) Abdullah Mustafa Güvenli dönemi başladı.
Sekmen, 500 kişilik kadro istedi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ...
 
Büyükşehir'de Tebriz-Erzurum buluşması
Tebriz Belediye Başkan Vekili Murtaza Abdar, Erzurum Büyükşehir Belediye ...
Memur-Sen: ‘Saldırganlara hak ettikleri ceza verilmeli’
Memur Sen Erzurum İl Başkanı Duman, Diyarbakır’da askeri bir alanda, kendini ...
Sekmen Aziziye muhtarlarıyla istişare etti
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Aziziye Belediye Başkanı ...
 
Korkut:’Sanatkar, sanatından taviz vermemeli’
Yakutiye Belediyesi Marangoz Atölyesini gezen Korkut, park ve bahçelerde ...
SP'den sert tepki
Saadet Partisi il Başkanı Faik Çalık Mahallebaşı’nda yaşanan olaylara ...
Palandöken Belediyesi çevre düzenlemesine yoğunlaştı
Palandöken Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva