ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
11 Kasım 2013 Pazartesi - 14:16

Yavilioğlu Ediplerle buluştu

Geçtiğimiz Cumartesi günü Altındağ Belediyesi’nin iki farklı mahallede hizmete açtığı gençlik merkezlerinin açılış töreni, Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerini bir araya getirdi.

Yavilioğlu Ediplerle buluştu

ANKARA (İHA) - Geçtiğimiz Cumartesi günü Altındağ Belediyesi’nin iki farklı mahallede hizmete açtığı gençlik merkezlerinin açılış töreni, Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerini bir araya getirdi.
Battalgazi Mahallesi’nde bulunan ve ünlü yazar Rasim Özdenören’in isminin verildiği gençlik merkezinde gerçekleştirilen törene Rasim Özdenören’in yanı sıra, Nuri Pakdil, Necip Tosun, Necip Evlice, Prof.Dr. Turan Karataş, İbrahim Çelik, M. Atilla Maraş, Ali Karaçalı, Mustafa Aydoğan, Kamil Aydoğan, Ali Fidan, İsmail Altıntaş, Şaban Abak, Hayriye Ünal, İbrahim Demirci gibi Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinin yanı sıra, Ak Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, eski milletvekilleri M. Ali Bulut ve Hasan Seyithanoğlu ile Muhittin Bal, İlhan Ünsal, Alaattin Aydoğan, Musa Çağıl, Nurullah Öztürk, Süleyman Gökduman, Abdurrahim Karadeniz ve Hüdaverdi Çakır katıldı.
TİRYAKİ: “GENÇLİK MERKEZLERİMİZE ÖNEMLİ DÜŞÜNÜR VE İLİM ADAMLARININ İSİMLERİNİ VERİYORUZ. ÇOCUKLARIMIZA IŞIK OLSUN DİYE”
Açılış töreninin ev sahipliğini yapan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki konuşmasında bugüne kadar 16 gençlik merkezi açtıklarını ve bu işi çok önemsediklerini dile getirdi. Gençlik merkezlerine önemli düşünür ve ilim adamlarının isimlerini verdiklerini hatırlatan Başkan Tiryaki, “Bu gençlik merkezlerine Mehmet Akif Ersoy’un, Yunus Emre’nin, Mevlana’nın, Cemil Meriç’in, Nuri Pakdil’in, Sezai Karakoç’un, Cahit Zarifoğlu’nun, Abdürrahim Karakoç’un, Erdem Beyazıt’ın isimlerini verdik.” dedi. “Bu memleketin okumuş yazmış entelektüel insanlarının yaşam hikayelerine baktığımızda çocukluk dönemlerinde ellerine tutuşturulan bir kitap ya da bir düşünce adamıyla karşılaşmaları hayatlarının dönüm noktası olarak karşımıza çıkıyor. O yüzden bu önemli isimlerden biri, tek bir çocuğun hayatında bir ışık olabilirse, ne mutlu bizlere” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tiryaki, iyi niyetlerle açılan bu merkezlerin mutlaka karşılığını bulacağına inandığını dile getirdi.
AYDOĞAN: “ŞU ANDAKİ SİYASİ KADRO ÖZDENÖREN’İ, PAKDİL’İ OKUYARAK YETİŞMİŞTİR
Şair Mustafa Aydoğan ise, Rasim Özdenören’in Türk düşünce hayatına damga vurmuş birisi olduğunu belirterek, “Rasim Özdenören ve Nuri Pakdil abilerimizin şu anki siyasetçiler üzerinde hakkı vardır. Şu andaki siyasi kadro, Nuri Pakdil’i, Rasim Özdenören’i okuyarak yetişmiştir. “ diye konuştu.
ÖZDENÖREN: “ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”
Ünlü yazar Rasim Özdenören de, bilinçli bir neslin hedef olduğu bu merkezlerde Altındağlı çocuklar için her şeyin düşünüldüğünü belirtti. Özdenören, bu merkezde isminin yaşatılacak olması ile ilgili heyecanını, 'Gençlik merkezinin etkili ve yararlı hizmetlere mahzar olması, Cenabı Allah'tan dilediğim en büyük dileklerimden birisidir' sözleriyle dile getirdi. Merkeze adının verilmesi ile ilgili olarak Özdenören, 'Altındağ Belediye Başkanımız Veysel Tiryaki ve belediyenin ilgili kurullarında görev almış dostlarımıza ve personeline, desteğini esirgememiş herkese derin şükranlarımı sunuyorum.' dedi.
YAVİLİOĞLU: “BURADA BUGÜN KONUŞMAK BENİM İÇİN BÜYÜK AYRICALIK.”
Ak Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ise sözlerine Altındağ halkının böyle bir belediye başkanına sahip olduğu için çok şanslı olduğunu söyleyerek başladı. Bugün burada konuşmanın kendisi için büyük ayrıcalık olduğunu belirten Yavilioğlu, “Rasim abinin bize kazandırdığı en önemli şey, bizim mecramızın belirlenmesinde, ait olduğumuz dünyanın neresi olduğunu sorgulamamızı sağladı. Aynı zamanda kendisinin hiç kuşkusuz maneviyatımızı yükselten bir yönü vardır” dedi.

 
245 bin paket sigara ele geçirildi
 
Dağcılardan anlamlı etkinlik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumlu Kadınlar Saygı Zincirindeydi
İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Kadınlar kolu Ulu Önder ...
2. Abdulhamid sanatla anlatıldı
Osmanlının son dönem padişahlarından Sultan II. Abdulhamid’in hayatını ...
Demir, Atatürk’ü anlattı
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 75. yıl dönümünde Erzurum’un ...
 
Manguel, Erzurum gezisini kitaplaştıracak
Manguel, Tanpınar’ın “Beş Şehir” eserinde yer alan İstanbul, Ankara, Bursa, ...
GSF, eserleriyle Hindistan’daydı
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi sanatçıları Hindistan’da sergi açtı.
Özsoy’dan çarpıcı tespit
Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm ...
 
EDT PMYO öğrencilerini ağırlayacak
Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Abdulah ...
Kaplanoğlu’ndan ‘sır’ resim sergisi
11. kişisel sergisini İstanbul DKS Galeri’de açtı.
‘Bayrağını al tabyalara gel’
Erzurum Valiliği’nin öncülüğünde 9 Kasım Tabyalar Platformu tarafından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva