ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>EKONOMİ
12 Temmuz 2021 Pazartesi - 07:54

Yatırımda rekor hedef: 1.5 trilyon

Karaismailoğlu, , “2003 yılından bu yana alanımızda 1 trilyon 103 milyar lira yatırım yaptık. Yaptığımız ve devam eden projelerimizle birlikte toplam nihai yatırım tutarı 1 trilyon 580 milyar TL’ye ulaşacak” dedi.

Yatırımda rekor hedef: 1.5 trilyon

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’de 19 yılda ulaştırma projelerine ayrılan ödeneklerin her yıl arttığına işaret ederek, “2003 yılından bu yana alanımızda 1 trilyon 103 milyar lira yatırım yaptık. Yaptığımız ve devam eden projelerimizle birlikte toplam nihai yatırım tutarı 1 trilyon 580 milyar TL’ye ulaşacak” dedi.
Bakan Karaismailoğlu, Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası Ortak Akıl Konferansı’na katıldı. Termal bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Karaismailoğlu, 19 yıl önce, Türkiye’de başlayan ‘yeni ulaşım ve iletişim çağı’, daha da hızlanarak yenilenme ve dönüşüm süreciyle devam ettiğini ifade etti. Bakan Karaismailoğlu, bu dönüşümün, ulaşım ve haberleşme alanlarında bütünsel kalkınma odaklı mobilite, dijitalleşme ve lojistik dinamikleriyle şekillenen ve dünyayı coğrafyamıza entegre etmeyi hedefleyen iddialı bir sürece işaret ettiğini dile getirdi. Bakan Karaismailoğlu, “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ulaşım ve haberleşme sektörleri, başta ekonomi olmak üzere her alandaki gelişmenin ana lokomotifleri olarak 2053 ve 2071’e uzanan yolculukta önemli roller üstlenecekler” diye konuştu.
“KÖYDEN ŞEHRE, DOĞUDAN BATIYA KALKINMADA EŞİTLİKLE TESİS EDİLEBİLİR”
Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı ve Stratejik Plan doğrultusundaki vizyonla mobilite, dijitalleşme ve lojistik dinamiklerini dikkate alarak yola devam ettiklerini kaydeden Bakan Karaismailoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bütünleşik olarak tasarladığımız ulaşım ekosistemimizde, verimlilik esasında tüm modlarımızı bir birleriyle entegre hâle getiriyoruz. Türkiye’yi dünyanın en büyük ve önemli ticari koridorlarının hâkimi yaparken, coğrafi açıdan kalkınmada eşitliğe destek vermek hedefiyle çalışıyoruz. İstanbul ya da İzmir’deki vatandaşlarımızın ulaştırma ve haberleşme alanında sahip olduğu imkânları, bu alanlarda edindikleri refahı, Kars ya da Van’daki vatandaşlarımızın da elde etmesini sağlıyoruz, çünkü insanımızın refahı ve mutluluğu ancak ve ancak köyden şehre, Doğudan Batıya kalkınmada eşitlikle tesis edilebilir.”
“DEVAM EDEN PROJELERİMİZLE BİRLİKTE TOPLAM NİHAİ YATIRIM TUTARI 1 TRİLYON 580 MİLYAR TL’YE ULAŞACAK”
Türkiye’de 19 yılda ulaştırma projelerine ayrılan ödeneğin her yıl arttığına vurgu yapan Bakan Karaismailoğlu yatırım rakamlarını da açıklayarak şunları söyledi:
“Bakanlığımız ve ilgili kuruluşlarımız, hükümetin toplam yatırım bütçesinden, yapılan yatırımlar gelişen Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almasına yönelik planlarımızın bir parçasıdır. 2021 yılında 44,8 milyar TL ayrılan ödenek ile ülkemizin ve insanımızın âli menfaatleri doğrultusunda, ulaştırma ve altyapı yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ulaştırma ve haberleşme alanlarının Türkiye’de kalkınmanın en temel dayanağı olduğunu bilerek, 2003 yılından bu yana alanımızda 1 trilyon 103 milyar lira yatırım yaptık. Yaptığımız ve devam eden projelerimizle birlikte toplam nihai yatırım tutarı 1 trilyon 580 milyar TL’ye ulaşacak.”
“HAVAYOLLARINA 15,1 MİLYAR DOLAR AYIRARAK, 26 OLAN HAVALİMANI SAYIMIZI 56’YA YÜKSELTTİK”
2003’ten bugüne kadar karayollarına 105,1 milyar dolar ayırarak, otoyollar, bölünmüş yollar, köprüler, tüneller, viyadükler, tek yol ve iyileştirme çalışmaları yapıldığını anımsatan Bakan Karaismailoğlu, şöyle konuştu:“Türkiye’yi konforlu ve sürüş güvenliği yüksek yollarla tanıştırırken, ölümlü kaza oranlarını çok ciddi oranda azalttık. Demiryollarımıza 32 milyar dolar yatırım yaparak, YHT projelerimizi hayata geçirdik. Kent içi raylı sistem hatları inşa ettik, yenileme, sinyalizasyon, elektrifikasyon işlerimizi gerçekleştirdik ve demiryolu taşımacılığında iddiamızı artıran lojistik merkezlerini Türkiye’mize kazandırdık yani ülkemizi gerçek anlamıyla demir ağlarla ördük. Yük ve insan taşımacılığında demiryollarını daha verimli ve doğru bir biçimde değerlendirdik. Demiryollarını Türkiye’nin stratejik bir gücü hâline dönüştürdük. Havayollarına 15,1 milyar dolar ayırarak, 26 olan havalimanı sayımızı 56’ya yükselttik. Yeni terminal binalarıyla kapasitemizi artırdık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın deyişiyle, havayolunu halkın yoluna dönüştürdük. THY dünya markası olurken İstanbul Havalimanı ile dünyanın transit merkezi haline geldik.”
Gerçekleştirilen toplantıya Vali Gökmen Çiçek, Bakanlığa bağlı kurumların bürokratları da katılım gösterdi.

 
‘İzzetbegoviç’in emanetine sahip çıkıyoruz’
 
Kadına şiddetle mücadelede yeni yaklaşım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAP İdaresinden vizyoner proje istişaresi
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, önümüzdeki ...
DATAE Doğu Anadolu kırmızısını koruma altına aldı
Moleküler araştırmalara göre 4 bin yıllık geçmişi bulunan yerli sığır ...
Işıldak Halkbank Bölge Koordinatörlüğune getirildi
Halkbank Erzurum Bölge Koordinatörlüğü’nde Işıldak dönemi başladı. Hanifi ...
 
Palandöken girişimcilik zirvesi sonuç bildirisi açıklandı
ETSO İl Genç Girişimciler Kurulu ile ortaklaşa düzenlediği, Palandöken ...
Aydemir Söylemez ve Alvar barajlarını gündeme taşıdı
TBMM Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ...
Ücretli çalışan sayısında artış
Son bir yılda sigortalı ücretli çalışan sayısı 1 milyon 43 bin, kadın ...
 
TMO'dan yetiştiricilere arpa satın alma imkanı
Tarım ve Orman Bakanlığınca Toprak Mahsulleri Ofisi vasıtasıyla yetiştiricilere ...
ETSO’dan Palandöken Girişimcilik Zirvesi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) İl Genç Girişimciler Kurulu ...
Aşkale Çimento devler liginde 308’inci sırada
Türkiye’nin dev sanayi şirketleri belli oldu! Aşkale Çimento ekonominin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva