ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Keçiörengücü: 1 - Altay: 1
Trendyol 1. Lig: Keçiörengücü: 1 - Altay: 1
Trendyol 1. Lig: Giresunspor: 1 - Ümraniyespor: 2
Trendyol 1. Lig: Giresunspor: 1 - Ümraniyespor: 2
3.6 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi
3.6 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi
Başıboş köpek kazaya sebep oldu
Başıboş köpek kazaya sebep oldu
Aranan 8 kişi yakalandı
Aranan 8 kişi yakalandı
HABERLER>EKONOMİ
30 Eylül 2011 Cuma - 07:51

Yatırımcıya bürokrasi engeli

Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne 7 milyon liraya ek bina yaptıracak olan işadamı Osman Bakırcı, karşısına çıkarılan zorluklar sebebiyle pişman olduğunu söyledi.

Yatırımcıya bürokrasi engeli

ERZURUM (İHA) - Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne 7 milyon liraya ek bina yaptıracak olan işadamı Osman Bakırcı, karşısına çıkarılan zorluklar sebebiyle pişman olduğunu söyledi.
Atatürk Üniversitesi'nin bağış yoluyla yapılacak ilk ve en büyük özel sektör yatırımı olan ek derslik binasının temeli 30 Eylül Cuma günü Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katıldığı törenle atılacak.
ERZURUM’A YATIRIMA YELTENİNCE
5 bin 500 metrekare kapalı alan, 20 adet çalışma ofisi, 150 öğrenci kapasiteli 20 amfi, 500 kişilik öğrenci kantini ve sosyal donatılarıyla 7 milyon liraya mal olacak ek bina inşaatını yaptıracak olan Erzurumlu işadamı Osman Bakırcı, basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin çeşitli illerinde sağlık ocakları, okullar, ana okulları yaptırdığını belirten Osman Bakırcı, 16 yaşında ayrıldığı Erzurum'a yatırım yapmak için döndüğünü anlattı.
6 ANA OKULU YAPMAK İSTEDİK..
5 yıldan beri doğup büyüdüğü topraklara yatırım yapmak için kenti yönetenlerle görüştüğünü ancak hep ileri bir tarihe atıldığını ileri süren Osman Bakırcı, "Sonunda firma olarak Erzurum'a 6 adet ana okulu yaptırarak işe başlamak istedik. Ancak hiç bir yetkiliden ses çıkmadı. Hiç bir kurum bize okul yapımı için yer tespitinde yardımcı olmayınca biz de vazgeçtik. Geçtiğimiz günlerde valimiz Sebahattin Öztürk bey, benden istihdama yönelik yatırım yapmamı istedi. 50 kişilik bir tesis kurmaya karar verdik, bu kez araziyi satın almam istendi. Teşvik kapsamında olan Erzurum'da arsaya para istenmesi üzerine bu sevdadan da vazgeçtim. Bunu duyan Mardin milletvekili Muammer Güler beni aradı. Valiyle görüşerek arsa tahsis ettirdi. Biz de bu fabrikayı Mardin'e taşıdık" diye konuştu.
Türkiye'nin bir çok kentinde güzel gelişmeler yaşandığını ama Erzurum'un hala kabuğunu kıramadığından şikayetçi olan Bakırcı, yaşadığı zorluklardan kendisinin de utandığını söyledi. Toprağı verimli, insanı çalışkan olan kentin geleceğe taşınması için işadamlarının sırt sırta vermesi gerektiğini belirten Bakırcı, halktan da destek beklediklerini vurguladı.
PİŞMANLIK DUYUYORUM
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine ek olarak yaptıracağı binayla ilgili bir dizi sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Bakırcı, 3 ay boyunca hafriyat alınmasını beklediğini söyledi. Resmi işlemler yüzünden uzun süre bekledikten sonra nihayet temelin 30 Eylül günü atılacağını ifade eden Bakırcı, "Yaşadığım onca sıkıntıdan sonra acaba yanlış yere mi yatırım yapıyorum diye pişmanlık duymaya başladım. Ancak yine de bu yatırımın Erzurum'a örnek olmasını istiyorum. Ama bir şeyler yaparken yanlış anlaşılırsam, ayağıma köstek takılırsa, canım yanarsa nüfus müdürlüğüne gider nüfus cüzdanımdaki Erzurum ibaresini sildiririm" dedi.
Yaşadığı zorluklara rağmen doğup büyüdüğü kente yatırım yapmaktan vazgeçmeyeceğini ifade eden Osman Bakırcı, iki yıl içinde 100 milyon liralık yatırım yapacaklarını kaydetti.

 
Ceza adresini şaşırdı..
 
Sağlıkta dönüşüm başarı getirdi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Eylül 2011 Cuma 11:05

eğer amacın memleketine birşeyler vermekse her türlü zorluğa katlanacaksın. ne demek pişmanım. yok mardine kaydırdım. geçiniz. ayrıca nankörlük yapma. erzurum adını kullanarak dışarıda bu duruma geldin.

Yorumu oyla      6      4  
Olmaz efendim yassak 30 Eylül 2011 Cuma 09:09

Yok efendim ne yatırımı, yatırım matırım yaptırmayız evel Allah şehrimize.Gidip başka yere yapın kardeşim yatırımınızı.Biz Erzurumumuza dokundurtmayız.Yani ne denebilir ki bu anlatılan kaçırdığımız kaçıncı yatırım.Sadece yazıklar olsun diyorum.Ondan sonrada niye memleketimize yatırım yapılmıyor diye feryat figan ediyoruz.Bürokrası efendi sadece Erzurum için mi engel, diğer yerler için farklı bürokrasi mi uygulanıyor.Demek ki sorun Erzurum'u yönetenlerden kaynaklanıyor.Hayırlı uğurlu olsun...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekmekteki kayıp ekonomi
Yılda yaklaşık 7 milyar dolar para ödeyen Türk halkının israf ettiği ekmeğin ...
Oltu’da bankacılık başarısı
Halk Bankası Oltu Şubesi 'Mavi Yıldız' Kalite Ödülü Aldı. Halk Bankası ...
MÜSİAD Gümrük Gerçeği’ni paylaştı
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığınca gümrüklerle ilgili bir rapor hazırlanarak ...
 
KUDAKA’nın kredisi yüksek
Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin yer aldığı KUDAKA Bölgesinde bu ...
Yol-İş yargıya gidiyor
Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Daşkaya, İl Özel İdaresi’nde ...
Organik tarımda yeni açılım
Organik Tahıl Üreticileri Birliği (OTÜB) tarafından, Doğu Anadolu tarımında ...
 
25 yaş üzeri traktörler hurdaya çıkıyor
Başbakan Erdoğan, yaşı 25 ve üzeri olan traktörlerin hurdaya çıkarılması ...
ERKÖYDER’de Yavuz dönemi
Erzurum Köyler Kalkındırma Derneği (ERKÖYDER), bölge köylerinin sorunlarına ...
Tonlarca karpuz tarlada kaldı
Muş'ta bu yıl rekolte rekoru kıran karpuz tarlada kaldı. Güneydoğu Anadolu ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva