ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
6 Mayıs 2016 Cuma - 15:52

Yaslıada gözyaşlarıyla izlendi

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı, Merhum Lider Adnan Menderes'in son iki saatini anlatan “Yaslıada: Sandıkta başlayıp darağacında biten bir devir" isimli tiyatro gösterisini seyirci ile buluşturdu.

Yaslıada gözyaşlarıyla izlendi

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı, Merhum Lider Adnan Menderes'in son iki saatini anlatan “Yaslıada: Sandıkta başlayıp darağacında biten bir devir" isimli tiyatro gösterisini seyirci ile buluşturdu. Erzurum Lisesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen gösteriye, Erzurumlular büyük ilgi gösterdi. İzleyiciler, asılma ve zulüm sahnelerinde duygu dolu anlar yaşadı.

Merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamını anlatan "Yaslıada" adlı tiyatro oyunu, Hizmet İş Sendikas Erzurum Şube Başkanlığı’nın katkılarıyla sahnelendi. Erzurum Lisesi Kültür Lisesi’nde gerçekleştirilen gösteriye Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Aynalı, Öz Büro İş Sendikası Erzurum İl Temsilcisi Yılmaz Diler, çok sayıda davetli ve basın mensupları katıldı.

Oyun öncesinde ilk konuşmayı Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal yaptı. Başkan Aksakal, tiyatronun toplum açısından önemine vurgu yaparak, tiyatronun toplumu yönlendiren en önemli kültürel etkinlikler arasında yer aldığını dile getirdi. Geçmişten ders alabilmek ve karanlık günlerin tekrar canlandırılması ile gerçeklerin gözler önüne serilebileceğini ifade eden Aksakal, “Tiyatro kültürel gelişmeyi sağlayan gizli güçlerden birisidir. Öyleki sanatsal yararı topluma aktaran bir araç durumundadır. Tiyatro uyarı görevi yaptığı kadar toplumu ortak refleksleriden arındırır. Onlara gerçek düşünce erkini, özgürlüğünü sağlar. Bir yaşam bilimi ve toplum sanatı olan tiyatro, kültürel gelişme, insanlar ve toplum açısından önemlidir. Kültürel gelişmeyi sağlayan en büyük faktörlerden birisi de tiyatrodur. Yani tiyatro sanatı insana birebir aktarıp yaşatabilen bir etkinliktir. Bu etkinlikler sayesinde ülke olarak geçmişte yaşadığımız kötü olaylardan ders çıkarmamız gerektiğini, yaşamış olduğumuz karanlık ve adaletsiz zamanların tekrar yaşanmaması için üzerimize düşen görevleri yerine getirmemizi bir kez daha anlamış bulunmaktayız. Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı olarak sadece işçi personellerimizin haklarını savunmanın dışında, üyelerimizin sosyal faaliyetlerde aktif olabilmesi için girişim halindeyiz. Bu faaliyetlerimizin öncü ayağını oluşturan bu tiyatro sahnesi bir başlangıç olup, buna benzer diğer faaliyetlerimizin de başlayacağının müjdesini buradan vermek istiyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SEKMEN’DEN TALEBİMİZ HAKLARIMIZIN KORUNMASIDIR

Belediye işçilerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak imtiyazlı taşeron şirketler bünyesinde çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Aksakal, “Bilindiği üzere hükümetimiz taşeron işçilerimizin kadrolara alınması için büyük bir çalışma başlatmıştır. Ne var ki belediyede çalışan işçilerimiz bu haklardan yararlanamayacak. Bunun yerine belediyelerde çalışan taşeron işçilerimiz, belediyelerin kurmuş olduğu imtiyazlı taşeron şirketlere aktarılmış olacaklar. Dolayısıyla devir teslim işlemleri tamamlandıktan sonra bu işçi arkadaşlarımızın haklarını, başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ve başkanlardan talep ediyoruz. Tiyatromuzun hayata geçmesinde emeği geçen Hak İş Konfederasyonu’na, Kültür Komite üyelerimize ve siz katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

SEYİRCİLER DUYGU DOLU ANLAR YAŞADI

Konuşmanın ardından gösteri, seyirci ile buluştu. Fatih Gülbaba'nın kaleme aldığı, Sami Gülbaba tarafından yönetilen oyun, izleyicilerin beğenisini topladı. İzleyiciler, oyunu izlerken zaman zaman duygusal anlar yaşadı. 9. Başbakan Adnan Menderes ve dava arkadaşlarının Yassı Ada’daki yaşadıklarını konu eden ‘Yaslıada’ oyunu izleyiciden tam not aldı.

Tiyatro gösterisinin ardından Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, oyunculara teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

 
Güneş Vakfı Azerbaycanlı öğrencileri ağırladı
 
‘Huzuru Buldum’a birincilik ödülü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ulaşımda İpekyolu Hızlı Tren gündemi
Atatürk Üniversite ‘İpek Yolu Kültürel Buluşması”na ev sahipliği yaptı.
Bahadıroğlu, Ahmet Yesevi’yi anlattı
Atatürk Üniversitesi 2016 Bahar Şenlikleri kapsamında, Yavuz Bahadıroğlu, ...
Aydemir: ‘İlim Yayma Cemiyeti İrfan Ocağıdır’
Milletvekili İbrahim Aydemir, ilim Yayma Cemiyeti’nin, ülkeye ufuk oluşturan ...
 
Kitap Fuarı’nda “Şehir ve Şuur” gündemi
ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş’ın, Erzurum Kitap Fuarı’nda “Şehir ve Şuur” ...
Gökler’den restorasyon değerlendirmesi
YAVUZ TOPAL-Sanat Tarihi Bölümü Araştırma Görevlisi Muhammet Burak Gökler ...
ER-VAK Erzurum'u temsil edecek
Ulusal Gençlik Parlamentosu’na üye olan Er-Vak Gençlik ulusal alanda da ...
 
Ulu Cami’de Mescid-i Aksa gündemi
Dünyada, aslına uygun yapılmış ilk Mescid-i Aksa maketi Erzurum'un simgesi ...
GSF’den "Bir Yaz Gecesi Rüyası"
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi(GSF) Sahne Sanatları Bölümü ...
Çomaklı okurlarıyla buluşacak
Çomaklı Kitap Fuarında Öyküler, şiirler ve Erzurum Kadınını anlatan “Beyaz ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva