ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>TÜRKİYE
28 Şubat 2018 Çarşamba - 03:48

‘Yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği’

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM’deki “Hocalı Katliamının 26. Yıl Dönümü” fotoğraf sergisinin açılışında konuştu.

‘Yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği’

Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve buna İran’ı da dahil edebiliriz, Suriye, Irak’taki istikrarsızlığın bir an önce giderilmesi için Rusya’nın da dahil olduğu ciddi bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmaların bazılarını rahatsız ettiğini de görüyoruz. Bizde bir laf vardır ‘Sel gider kum kalır.’ Onlar gidecek biz burada kalmaya devam edeceğiz. Bu bölgenin geleceğini belirleyecek olan yine bu bölgenin milletleridir. Türkiye’de bunun merkezinde yer almaktadır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM’deki “Hocalı Katliamının 26. Yıl Dönümü” fotoğraf sergisinin açılışında konuştu. Yıldırım, “Dünyanın gelişmiş bazı ülkelerinde Ermeni soykırımı diye uydurdukları bir mesele üzerinden Türkiye’yi sıkıştırma gayretleri olduğunu görüyoruz. Eğer geçmişte bir katliam, bir soykırım varsa önce bu teşebbüste bulunan ülkelerin kendi tarihlerine bakmaları lazım. Bizim tarihimizde sömürgecilik yoktur, bizim tarihimizde katliam yoktur, bizim tarihimizde soykırım yoktur. Mezhep, etnik çatışma temelli hiç yüz kızartıcı bir tarihimiz yoktur. En rahat millet biziz. Çünkü 619 sene 3 kıtada dünyaya barış, kardeşlik getirmişiz, insanlığın en yüksek değerlerini bütün dünyaya göstermişiz” diye konuştu.

KARABAĞ SORUNU

Azerbaycan Yukarı Karabağ meselesinin hala bugüne kadar çözülemediğini belirten Yıldırım, “Orada yaşayan Azeri kardeşlerimizin neredeyse Azerbaycan topraklarının beşte biri ve 1 milyona yakın kaçkın bugün topraklarından, evlerinden, barklarından uzak hayat sürdürmektedir. Uluslararası toplumun ayak sürümeyi artık bırakması ve bu bölgedeki sorunlara karşı tarafsız çifte standarttan uzak çözüme yönelik adımları mutlaka atmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bugün Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan milletvekillerinden oluşan büyükelçilerin de katıldığı çok verimli bir toplantının yapıldığını söyleyen Yıldırım, “Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan bölgede geliştirdikleri stratejik işbirliği sayesinde Kafkaslar'ın Orta Asya’nın, bir anlamda güvenliğini tesis etti. Bir yandan stratejik öneme haiz petrol boru hatları, doğalgaz hatları, demiryolu hatları inşa edilirken, diğer yandan da parlamentolar arasındaki işbirliği gittikçe artarak devam ediyor. Kafkaslar'ın ve Orta Asya’nın gelişmesi, refahı, kalkınması bütün bölgenin geleceği için bölgesel barış, huzur için hayati bir öneme sahip” değerlendirmesinde bulundu.

YILDIRIM’IN DEĞERLENDİRMESİ

Başbakan Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:“Azerbaycan, Türkiye biz iki ayrı devlet bir milletiz. Azerbaycan’da bir kardeşimizin parmağına diken batsa acısını Türkiye’de hissederiz. Aynı şekilde burada bir kardeşlerinin başına bir şey gelse onu Azerbaycan’da hissederler. Afrin meselesinde Avrupa Konseyinde yapılan tarihi konuşma bugün Türk insanın zihninde adeta nakış nakış işlenmiştir. Geleceğe ibret olması bakımından bu önemli etkinliği bu serginin açılmasını önemsiyorum. Hocalı katliamında hayatını kaybeden şehitlere, vatan, millet, istiklali için Afrin’de terörle amansız mücadele eden bütün kahraman Mehmetçiğimizi, şehitlerimizi rahmetle şükranla anıyorum. Gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve buna İran’ı da dahil edebiliriz, Suriye, Irak’taki istikrarsızlığın bir an önce giderilmesi için Rusya’nın da dahil olduğu ciddi bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmaların bazılarını rahatsız ettiğini de görüyoruz. Binlerce kilometre uzaktan bu bölgeye bu kadar ilgi duyulmasını da anlamakta zorlanıyoruz. Aslında anlıyoruz da anlamamazlıktan geliyoruz. Çünkü bizde bir laf vardır ‘Sel gider kum kalır.’ Onlar gidecek biz burada kalmaya devam edeceğiz. Bu bölgenin geleceğini belirleyecek olan yine bu bölgenin milletleridir. Türkiye’de bunun merkezinde yer almaktadır. Bu duygularla şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği. Yaşasın ülkemizin bölgemizin aydınlık refah dolu günleri.”

 
TTK'dan Braille alfabesiyle "Üç Tarz-ı Siyaset"
 
İlk hava şehidi Tayyareci Fethi Bey dualarla anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Biz ittifak dedikçe CHP kabus görüyor"
Bahçeli, "Biz ittifak dedikçe CHP kabuslar görmeye başlamıştır. Biz milli ...
Yıldırım'dan müjde üstüne müjde
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısında müjde üstüne müjde verdi.
‘Bize ihanet edenlere saygımız olmaz’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te yaptığı açıklamada, Afrin'de ...
 
“Mehmedimize saldıranları inlerinde boğduk”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mehmedimize saldıranları inlerinde boğduk, boğuyoruz” ...
Zalimlere lanet, Hocalı Şehitlerine rahmet
Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki savaşta Ermeni güçlerinin Hocalı'da ...
Cumhurbaşkanı’ndan kararlılık vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin güney sınırlarını terör örgütlerinin ...
 
‘2053 ve 2071 ufuk çizgisi ‘
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin artık savunma sanayinin ...
Düğüne gider gibi Afrin'e gittiler
TSK tarafından Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatında meskun ...
Müjde üstüne müjde
“Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımız ile Buluşuyor” programında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva