ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
Erzurum’da 104'üncü yıl gurur ve coşkusu
ETÜ’lülerden çocuklara 23 Nisan armağanı
ETÜ’lülerden çocuklara 23 Nisan armağanı
 Atatürk Üniversitesi’nde 23 Nisan gündemi
 Atatürk Üniversitesi’nde 23 Nisan gündemi
Küçük başkan halkın beklentisini seslendirdi
Küçük başkan halkın beklentisini seslendirdi
HABERLER>SPOR
14 Haziran 2017 Çarşamba - 14:12

Yakutiyespor, Gençliğin Spor Okulu

Erzurum'da sporun geleceğine yatırım yapan, futbol kültürüyle bir ekole dönüşen Yakutiyespor, çocuk ve gençlerin de futbolda gelecek umudu oluyor.

Yakutiyespor, Gençliğin Spor Okulu

Erzurum'da sporun geleceğine yatırım yapan, futbol kültürüyle bir ekole dönüşen Yakutiyespor, çocuk ve gençlerin de futbolda gelecek umudu oluyor. 2016-2017 futbol sezonunda U 14, U 15, U 16, U17 gruplarında namaglup şampiyon olan Yakutiyespor, bir büyük transfere de imza attı. U 14 takımında forma giyen genç yetenek Alper Timuçin, Kasımpaşa Spor Kulübüne transfer oldu. Kazandıkları kupalarla Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'u ziyaret eden Yakutiyespor Kulüp Başkanı Ferhat Mergan, "Yapmak istediğimiz şey bu, gençleri kazanmak, onları Türk futboluna kazandırabilmektir" dedi.
2016-2017 futbol sezonuna Yakutiye adeta damga vurdu. Yakutiyespor Futbol Kulübü adeta tüm gruplara ambargo koyarken, Erzurum liglerinde U 14 liginde namaglup, U 15 liginde namaglup, U 16, U17 liginde namaglup olarak şampiyon oldular. Gümüşhane ve Nevşehir'de düzenlenen Türkiye şampiyonasına tüm gruplarda katılan Yakutiyespor Kulübü, birde muhteşem transfere imza attı. Yakutiye'nin U 14'leri Nevşehir’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası 2. Kademe müsabakalarında İstanbul Şampiyonunu, Samsun Şampiyonunu eleyerek final müsabakasında Samsun’un diğer takımı olan Kadıköyspor’a yenilerek Türkiye’de son 8 takım arasında kaldı.
Müthiş bir başarı hikayesi
U 14 Ligi Yaş grubu Gümüşhane’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında Trabzon, Rize ve Artvin takımlarını eleyen Yakutiyespor, son 20’ye kaldı. Yani Türkiye'nin en iyi 20 takımından biri oldu. Başarı yeni kapıları açarken, Yakutiye'nin U 14'leri Nevşehir’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası 2. Kademe müsabakalarında adeta Anadolu mucizesini gerçekleştirdi ve İstanbul Şampiyonunu, Samsun Şampiyonunu eledi. Final müsabakasında ise biraz talihsizlik ile Samsun’un diğer takımı Kadıköyspor’a yenilerek Türkiye’de son 8 takım arasında kaldı. Türkiye'nin U 14'lerde en iyi 8 takımından biri olmayı başaran Yakutiyespor Kulübü, başarısını güzel bir transferle taçlandırdı. Süper Lig takımlarının da izlediği müsabakaların en iyisini Yakutiyespor külübü çıkardı. U 14'lerin kaptanı Alper Timuçin, en iyi futbolcu seçilirken Kasımpaşa Spor'a transfer oldu.
Federasyonun en iyi 8 takımından biri
Yakutiyespor Türkiye Futbol Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu Futsal Liginde son 8 takım arasına kalarak Yalova’da düzenlenecek olan Türkiye finallerinde Erzurum’u temsil etmeye hak kazandı. Bu müthiş başarının altında ise Yakutiye ruhunun yattığı görüldü. Başta gençlere her alanda fırsat tanımaya çalışan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, futbolun içerisinden gelen, profesyonel futbol yaşamında gördüğü eksikleri gençlerin yaşamaması için kulüp bazında sağlıklı ve iyi organize olan bir yapıya imza atan Asım Ferhat Mergan, kulüp yöneticileri ve Yakutiyespor'un teknik ekibi; Kurtulay Öksüz, Muzaffer Aksakal, Yasin Yıldırım, Sadrettin Deniz, Emrah Gacır, İlyas Turan.
Futbol fabrikası ve markasını yarattı
Yakutiyespor Kulübü Başkanlığına 2010'a gelen Asım Ferhat Mergan, gelinen noktayı şu sözlerle özetliyor, "sistem, disiplin ve geleceğe umut".
250 lisanslı futbolcusu bulunan Yakutiyespor'un hedefinin her yaşta futbolcu yetiştirerek büyük kulüplere göndermek olduğunu belirten Asım Ferhat Mergan, " Yapmak istediğimiz şey bu, gençleri kazanmak, onları Türk futboluna kazandırabilmektir. Erzurum'da gençler böyle organizasyonlarla batı kulüplerinin gündemine girebilir. Profesyonel futbol yaşamım, yöneticiliğim var. Birikimimi çocuklarımıza, gençlerimize aktarmaya çalışıyorum. Oldukça mesafe kat ettik. İyi bir sistem kurduk, tüm ekibimizde bir bütün olduk. 3-4 yıldır sistem kaliteli oyuncu üretmeye başladı. 7 sporcumuzu 1. lig ve Süper Lig takımlarına gönderdik. Şimdi 14 yaşında bir çocuğumuzu Kasımpaşa Spor'a gönderiyoruz. Benim istediğim şey, tamda böyle bir şey. Anadolu'da bir marka olabilmek, bölgenin ve Erzurum'un çocuklarının önünü açabilecek rol modeller çıkarmak. Geldiğimiz nokta, buraya geldiğimizin işareti. Başardık, bu başarımızda Belediye Başkanımız Ali Korkut'un desteği önemliydi. Bir ekip olarak ve ekip ruhuyla tamda istediğimiz noktaya vardık görünüyor" şeklinde konuştu.

 
Erzurum'a yatırım çağrısı
 
Erzurum Valiliği'nde Halk Günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şampiyon taekvondoculara ödül
Yıl içinde taekwondo da başarılı olan sporcuları ödüllendiren Gençlik ...
Kayserispor Erzurum'u tercih etti
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'da yeni sezon öncesi yapılacak ...
Curling Federasyonu sandığa gitti
Türkiye Curling Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulu Ankara’da yapıldı.
 
Kemal Kılıç ile sözleşme yenilendi
Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Teknik Direktör Kemal Kılıç ile sözleşme yeniledi.
'Erzurumspor Kulübü Başkanlığına aday değilim'
Karakaya Şirketler Grubu ve Kardelen TV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karakaya, ...
Algan, aday olduğunu açıkladı
Büyükşehir Belediye Erzurumspor’da kongre öncesi iş adamı Ahmet Algan ...
 
2016-2017 sezonu ligleri tescil edildi
2016-2017 sezonunda Spor Toto Süper Lig, TFF 1. Lig, Spor Toto 2. Lig, ...
Bölgesel tenis turnuvası tamamlandı
Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor Kulübü ile Erzurum Tenis Akademisi tarafından ...
Şampiyonluk Kupası'nı Sekmen'e sundular
Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un şampiyon altyapısı U-13 ekibi, Büyükşehir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva