ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
10 Haziran 2011 Cuma - 08:21

Yakutiye, tarihiyle buluşacak

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri, cazibe merkezi, Kent Park, Dumlu Nafiz Kotan Mesire alanı ve diğer yürüyen projeleriyle dolu dolu bir yıl geçireceklerinin altını çizdi. 420 bin metrekare karo, kilit taşı yol, bordür, arnavut taşı yol ve asfalt yapacaklarını, Yakutiye Kent Meydanının tamamlandığını belirterek "Projelerimizle kent merkezini kurtaracak adımları atarken, halkın beklediği yol yapımı ve kaldırımların yenilenme çalışmalarını da ihmal etmeyeceğiz" dedi.

Yakutiye, tarihiyle buluşacak

ERZURUM gazetesi - Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri, cazibe merkezi, Kent Park, Dumlu Nafiz Kotan Mesire alanı ve diğer yürüyen projeleriyle dolu dolu bir yıl geçireceklerinin altını çizdi. 420 bin metrekare karo, kilit taşı yol, bordür, arnavut taşı yol ve asfalt yapacaklarını, Yakutiye Kent Meydanının tamamlandığını belirterek "Projelerimizle kent merkezini kurtaracak adımları atarken, halkın beklediği yol yapımı ve kaldırımların yenilenme çalışmalarını da ihmal etmeyeceğiz" dedi.
KORKUT’TAN KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSU
Ali Korkut, kentsel yenileme projeleri, cazibe merkezleri, kent parklar, Yakutiye Kent Meydanı ve diğer hizmetleriyle Erzurum'a en iyi hizmeti sunma gayretinde olduklarını belirterek, "Hacıcuma, Taşmescit, Hasanibasri, Habipefendi, Mehdiefendi, Aziziye, Gaziler ve Mecidiye mahallelerinde kentsel dönüşüm projelerimiz sürüyor. Üç Kümbetler cazibe merkezi projemiz Erzurum'un özlediği tarihi ve turistik bir çekim merkezine kavuşacak. Yapılan bu çalışmaların bütçelerinin milyonlarca lira olduğunu ifade etmeye gerek yok. Çalışmalarımızla yalnızca eskiyen Erzurum'u yenilemiyoruz, şehir ekonomisine de adeta can veriyoruz. Bunlar projelerimiz ve önümüzde 3 yılımız bulunuyor. Bu çalışmaları tamamlayınca kendimi bahtiyar hissedeceğim" dedi.
ERZURUM'DA DOĞU VE BATI AYRIMINA SON
Erzurum'un bir türlü çözüm üretemediğini sorunların başında şehrin düzenli olarak batıya kayması, doğu bölgesinin ise boşalması geliyor. Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, doğu-batı bağını yeniden oluşturmak için kentsel dönüşüm projelerinin şart olduğunu söylüyor. Adına türkülerin yakıldığı Gülahmet (Gülahmette dar sokakta evim var balam ...) ve diğer bölgelerin biran önce yenilenmesinin şart olduğunu belirten Korkut Kentsel Dönüşüm Projelerini şöyle aktardı; "Her bir Erzurumlu Cumhuriyet caddesinin bitiminden öteye şehrin boşaldığından yakınmaktadır. Bu gerçeğin tespitidir. Mahallebaşı, Hasanibasri, Hacıcuma, Taşmescit, Mahallebaşı, Kavak, Üç Kümbetler, Aziziye, Gaziler, Şehitler, Gülahmet ve diğer mahalleler nüfus yoğunluğu bakımından büyük sorun yaşamaktadır. Eski Erzurum şehrin merkezini oluşturmaktadır. Ancak eski Erzurum harabe, gecekondu ve viranelerin yoğunluğundan yaşanabilir alan olmaktan çıkmıştır. Bu gerçeğin değişmesi gerekmektedir. Şehrin tarihi mahallelerine geri dönüşümü sağlanmalıdır. Biz bunu yapmaya kararlıyız, hedefimiz şehir merkezinin baştan aşağı modern yapıya kavuşmasıdır"
3 AYDA KENT EKONOMİSİNE 23 MİLYON GİRİŞ SAĞLANDI
Ali Korkut, yürüyen kentsel yenileme projeleriyle ilgili kamulaştırma çalışmalarının şehir ekonomisine canlılık getirdiğini anımsatarak "Hacıcuma, Taş Mescit mahallesinde 134 parselde 12 bin 544 metrekare alan kamulaştırması yapıldı. Bunun karşılığında 7 milyon 146 bin lira hak sahiplerine ödeme yapıldı. Üç Kümbetler'de gerçekleştirilen kamulaştırmada 122 parselde, 8 bin 470 metrekare alan kamulaştırması yapılırken hak sahiplerine 12 milyon 471 bin lira ödeme yaptık. Kamulaştırmada sorun yaşanan, anlaşmaya varılamayan 51 parselin kamulaştırma bedeli ise 5 milyon 991 bin lira tutuyor. Diğer yandan Hasanibasri, Mehdi Efendi ve Habip Efendi mahallelerinde ise 297 hak sahibine 3 milyon 428 bin lira ödeme yapıldı. Biz yalnızca şehri yenilemiyoruz, aynı zamanda ekonomiyi de hareketlendiriyoruz" şeklinde konuştu. Korkut'un 2011 yaz dönemi çalışma takvimi oldukça kabarık görünüyor. Yapılacak rutin hizmetler arasında; 25.000 m2 karo, 15.000 m2 kilit taşı yol, 12.000 m3 (tül) bordür yol, 15.000 m2 Arnavut taşı (küptaş) yol, ve 350.000 m2 asvalt yol yapımı bulunuyor.
Yakutiye Kent Meydanı tamamlanırken, Kent Park (Hilalkent), Dumlu Nafiz Kotan Mesire alanı, şehir merkezinde 170.000 m2 alanda parkların tamir bakım ve yeni yeşil alanların oluşturulması, Belediye hizmet binası sıva-çatı- diğer tamir ve tadilatları da bu yılın programı içerisinde yer alıyor.
YOL TAMAMLANIYOR
Yakutiye Bulvarından başlayarak Karskapı bölgesine uzanan 258 metre genişliğinde 1080 metre uzunluğundaki yol 2011'de nihayete ulaşıyor. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, mahkeme süreciyle oldukça geciken yolun önündeki engellerin kalkmak üzere olduğunu belirterek, "Erzurum'da Cumhuriyet caddesini rahatlatabilecek bir yol çalışması bu yıl nihayet sonlanıyor. 1-2 aylık süreçte mahkemeler karara bağlanacak. Sürecin ardından yol ile ilgili çevresel bağlantılarıyla çalışmamızı tamamlayacağız" tespitinde bulundu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat 10 Haziran 2011 Cuma 13:38

İnşallah, şu Aziziye Anıtının yer aldığı parka da bir dönüşüm uygulanır.Şu an şehrin giriş noktasında yer alan bu parkımızda bir elden geçirilir.Ali Korkut başkanımızdan bunu bekliyoruz...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken yenileniyor
Palandöken Belediyesi yaz sezonuyla birlikte ilçenin yeni yerleşim alanlarından ...
Muhtarlara bilişim desteği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından mahalle muhtarlarına masaüstü ...
'Erzurum mitingine özel anlam'
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti ...
 
‘2011 yatırım yılı olacak’
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2011’i ‘Yatırım Yılı’ ilan etti. Erzurum’un ...
Gönül dadaşlarla buluştu
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül Antalya Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ...
Bakan Akdağ gazetecileri ağırladı
Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum'da ağırladığı ulusal basın kuruluşlarının ...
 
Şükrüpaşa'ya ulaşım merkezi vizyonu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şükrüpaşa Semt Garajı, ...
‘Hizmetlerimiz sabote ediliyor’
Palandöken Belediyesi’nin son iki yılda başlattığı temiz ve yaşanabilir ...
İşte Çılgın Proje
Başbakan Erdoğan'ın Doğu Anadolu Projesi (DAP)'ne ivme kazandırmak amacıyla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva