ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>EĞİTİM
2 Ekim 2012 Salı - 15:38

Yakutiye’den eğitime katkı

Yakutiye Belediyesi, İlçe sınırlarında bulunan 80 ilkokul ile ortaokulda öğrencilere içerisinde bir eğitim döneminde ihtiyaç duyulan kırtasiye malzemelerinin yer aldığı okul çantası dağıttı.

Yakutiye’den eğitime katkı

ERZURUM (İHA) - Yakutiye Belediyesi, İlçe sınırlarında bulunan 80 ilkokul ile ortaokulda öğrencilere içerisinde bir eğitim döneminde ihtiyaç duyulan kırtasiye malzemelerinin yer aldığı okul çantası dağıttı. Çanta dağıtımını Belediye Başkanı Ali Korkut yaptı. Korkut, eğitim öğretim döneminin başlamasıyla Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordine ederek dar gelirli ailelerin bulunduğu bölgeler dikkate alınarak kırtasiye yardımında bulunduklarını belirtti. Kırtasiye dağıtımına Başkan Korkut ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt katıldı.
KORKUT’UN AÇIKLAMASI
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, yönetimlerin eğitime katkısı programı çerçevesinde Yakutiye İlçe sınırları içerisinde bulunan 80 ilk ve ortaokulda 10 bin civarında öğrenciye eğitim malzemesi yardımı yaptı. Ali Korkut, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma yaptıklarını belirterek, yerel yönetimler olarak sosyal projelere katıldıklarını söyledi. Bir dönem içerisinde ihtiyaç duyulan eğitim malzemelerinin içerisinde yer aldığı okul çantası dağıtımına İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt’ta katıldı. 3 Temmuz İlköğretim Okulunda başlayan çanta dağıtım programı Dadaş İlköğretim Okuluyla sürdü. Çanta dağıtımı sırasında Belediye Başkanı Ali Korkut ile öğrenciler arasında ilginç diyaloglar da yaşandı. Başkan Korkut, çocuklara büyüyünce ne olmak istersiniz sorusunu yöneltti. Birçok meslek dalı sayan öğrenciler arasında biri herkesi güldürdü. Dadaş İlköğretim Okulunda 5. Sınıf öğrencisi Ahmet, bu soruya “Hafız olmak istiyorum” cevabını verdi. Bu cevap gazetecileri de gülümsetti.
KORKUT, “HER İHTİYAÇ DÜŞÜNÜLDÜ”
Eğitime her yıl çeşitli destekler verdiklerini hatırlatan Ali Korkut, yaklaşık 10 bin öğrenciye ulaştıracakları okul çantalarının içerisinde 1. Sınıflar ile diğer sınıfların ayrı ayrı içeriğe sahip olduğunu belirtti. Korkut, “1 sınıf öğrencilerimize verdiğimiz çantalar içerisinde, 5 adet defter, 12 pastel, 12 sulu, 12 kuru boya takımı, 5 kurşun, 1 kırmızı kalem, kalem kutusu, oyun hamuru, matara, beslenme çantası, kalem açacağı, silgi, ve defterler için cilt, bulunuyor. Diğer sınıflarda okuyan çocuklarımız için hazırladığımız çanta içerisinde ise Çanta ile birlikte, 12’lik kuru, sulu, pastel boya takımları, basmalı kalem, kırmızı kalem, kalem kutusu, kalem açacağı, silgi, 6 adet büyük boy defter, cilt bulunuyor. Bu çantaların maliyeti 150 lira civarındadır. Hedefimiz çocuklarımızın eğitimlerine bir nebze olsun katkı sağlamak, ailelerinin eğitim masraflarına karınca kararınca destek olmak, onların yüklerini hafifletmektir. Ayrıca her sınıfta öğrencilerimizden başarı sözü alıyorum. Yani katkının bir karşılığı var. Allah onlara zihin açıklığı versin.” şeklinde konuştu.
KURT: EĞİTİME KATKI, ŞEHRE, ÜLKEYE KATKIDIR
Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt, Belediye Başkanı Ali Korkut’un eğitime desteğinin önemine vurgu yaparken “Eğitime katkı, şehre ve ülkeye katkıdır” dedi. Kurt, eğitim öğretim dönemi başlamadan Yakutiye Belediyesi ile planlama yaptıklarını belirterek “Yakutiye Belediyesi ile planlama yaptık, okullardaki öğrencilerimiz ve velilerimizi bilgilendirdik. Eğitimin kırtasiye ile ilgili ihtiyaçların Yakutiye Belediye Başkanımız Ali Korkut’un hediyesi olacağını söyledik. Bugünde içerisi dolu olan çantalarımızı belediye başkanımız Ali Korkut ile birlikte dağıtıyoruz. Bunlar ülkeye yapılan katkılardır, çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Ailelerin yükünü de gerçekten hafifleten, onlara ciddi destek olan bir uygulamadır. Belediye Başkanımız Ali Korkut’a öğrencilerimiz ve velileri adına teşekkür ediyorum” dedi.

 
SP’den Erbakan Yolu eleştirisi
 
Erzurum’da Yerel Yönetişim Projesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ’de ilk ders
2010 yılında kurulan Erzurum Teknik Üniversitesi, 2012-2013 eğitim öğretim ...
Okullara asfalt desteği
Palandöken Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, cadde ve sokakların ...
Tortum 2 kurs daha kazandı
Tortum İlçe Müftülüğüne bağlı inşaatı tamamlanan ve eğitim öğretime başlayan ...
 
Ercişli ezber bozdu
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi ...
Hentbole yenilgiyle başladık
Erkekler Hentbol 1. Lig’de Erzurum’u temsil eden Atatürk Üniversitesi ...
ÖGDER’den şiddet tepkisi
Şuurlu Öğretmenler Derneği(ÖGDER), öğretmenlere yönelen şiddeti kınayarak, ...
 
Polisten Cepkart desteği
Proje kapsamında oluşturulan “Cep-Kart” lar, Emniyet Müdürlüğünün yeni ...
Atasoy eğitim coşkusunu paylaştı
2012-2013 Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ilçe Kaymakamı ...
Lisans tamamlamada süre uzatımı
Hemşirelik Lisans Tamamlama Başvuru süreleri uzatıldı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva