ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
26 Nisan 2017 Çarşamba - 10:59

Yakutiye'den Çanakkale'ye tarih köprüsü

Erzurum Merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un, 44'ü kardeş belediye Ağrı'nın Tutak ilçesinden 100 ortaokul öğrencisi Çanakkale gezisini tamamlayarak evlerine döndüler

Yakutiye den Çanakkale ye tarih köprüsü

Erzurum Merkez Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un, 44'ü kardeş belediye Ağrı'nın Tutak ilçesinden 100 ortaokul öğrencisi Çanakkale gezisini tamamlayarak evlerine döndüler. Çanakkale'de savaşın yaşandığı bölgeleri, anıtları, Truva atını gezen öğrenciler, ardından İstanbul'u gezdiler. Rehber eşliğinde yapılan tarih turundan öğrencilerin olumlu etkilendikleri gözlendi.
Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut tarafından 44'ü kardeş belediye Tutak ilçesinden, 100 öğrenciyi bu yıl Çanakkale gezisine gönderdi. Çanakkale ile birlikte İstanbul'u gezen öğrencilere her adımda rehberler eşlik etti. Önceki hafta Erzurum'dan otobüslerle yola çıkan öğrenciler ve öğretmenleri önce Çanakkale, ardından İstanbul'u gezdiler. Gezi sürecinde uzman rehberler öğrencileri ayrıntılı olarak bilgilendirdiler. Yolculuk sırasında ise hazırlanan videolar ile Çanakkale savaşı hakkında bilgilendirme yapıldı.
100 kişilik grup önce Çanakkale'ye gitti. Burada; Çanakkale Güney Cephesi; Kilitbayır Kalesi, Sarıkule, Namazgah Tabyaları, Seyit Onbaşı’nın heykeli, Mecidiye Tabyası, Soğanlıdere Hastane Şehitliği, Şahindere Hastane Şehitliği, Şehitler Abidesi, Morto koyu ve Fransız Mezarlığı, Sahil Mezarlığı, Ertuğrul Koyu, Türk Tabyası, Yahya Çavuş Anıtı ve Şehitliği, Helles Anıtı, ve Truva atını ziyareti gerçekleştirdiler.
Ardından, Kuzey Cephesi Anzak Koyu tören alanı, Arı Burnu yarları ve mezarlığı, Mehmetçiğe saygı Anıtı, Kanlısırt- Avustralya Anıtı, Kırmısırt- Lağımlar- Orijinal Anzak siperleri ve tünelleri, Kesikdere Şehitliği, Bombasırtı, Mehmet Çavuş Anıtı Cesarettepe, Conk Bayır, Zelenda Anıtı, Atatürk Karargah Müzesini gezdiler. Öğrenciler, uzman rehber eşliğinde yapılan gezide olaylar, savaş şartları ve bir milletin direnişini yerinde ve gözlemleyerek dinlediler.
Oldukça keyifli geçen bir yolculuğun ardından deniz yoluyla İstanbul'a geçen grup, burada Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Sultan Ahmet Cami, Dikilitaş, Yılanlısütun, Yerebatan Sarnıcı, Mısır Çarşısı, Eminönü ve Panorama 1453'ü gezdiler. İstanbul'da da çocuklar rehber eşliğinde tarihi geziyi tamamladılar.
Başkan Korkut sağ olsun
Erzurum Yakutiye İlçesine bağlı okullar ile Ağrı'nın Tutak ilçesinde eğitim gören ortaokul öğrencilerinin katıldığı tarihi gezi çocukların dünyasında büyük yankı uyandırdı. Öğrencilerin tamamı ilk defa Çanakkale ve savaş bölgesini görürken, tamamına yakınının İstanbul'u daha önce görmediği belirlendi. Kendileri için unutulmaz ve eğitici bir 23 Nisan hediyesi olduğunu belirten Tutaklı çocuklar, "Ali Korkut başkanımız ve Erkan İsa Erat kaymakam başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çanakkale'de dedelerimizin verdiği var olma mücadelesini ve dün ayrılık gayriliğin olmadığını gördük. Biz dünde kardeşçe yaşamışız, bugünde ve yarında öyle yaşayacağız. Bize daha güzel hediye verilemezdi" ifadelerini kullandılar.
Erzurum'dan katılan öğrenciler ise Tutaklı kardeşleriyle gezi yapmaktan mutlu olduklarını belirttiler. Öğrenciler, "Ali Korkut başkanımız bize güzel bir hediye verdi. Daha iyisini düşünüp hayal edemezdik. Birçoğumuz taşımalı eğitim ile Dumlu ortaokulunda eğitim görüyoruz. Tutaklı kardeşlerimiz ile hemen kaynaştık. Güzel bir gezi oldu. Başkanımız Ali Korkut, bizi Tutak'a, Tutaklı kardeşlerimize ziyarete de götürecek. Çok güzel bir duygu, Çanakkale'yi yaşadık, İstanbul'u hissettik" dediler.

 
Şehitler dualarla uğurlandı
 
Aksakallı Paşadan "darbeye kalkışanları öldürün" talimatı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarıma sanatlı yaklaşım
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen “Tarım ve İnsan” ...
İlkokul öğrencilerinden alkışlanacak performans
Bu yıl Yakutiye İlçesi adına görevli olan Kültür Kurumu İlkokulu 23 Nisan ...
Bulat'ın sergisi ilgi odağı oldu
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Heykel Bölüm Başkanı ...
 
GM Karayazılı öğrencileri ağırladı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik ...
‘Erzurum Işığı’ ilgi topladı
elif yılmaz-Turizm Haftası Kapsamında Fotoğraf sanatçısı Uğur Sağıroğlu’nun ...
Soysal, Güneş Vakfı’nın konuğu oldu
Soysal, “Genel olarak baktığımızda tarihsel sürecin kendi dinamiklerini ...
 
Demir'den ekolojik temizlik uyarısı
M.COŞKUN-Garanti İnşaat ve İlaçlama sahibi Adem Demir, Erzurum’daki tarihi ...
Alan yok, özleyen çok
M.COŞKUN-Elek ustası Mehmet Bayram, elek satışların çok az olduğunu belirterek, ...
Horasan Belediyesinde 23 Nisan mesaisi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Horasan Belediye ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva