ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
31 Aralık 2009 Perşembe - 05:41

Yakutiye’de ‘Akıllı Kent’ adımı

İHA/Yakutiye İlçe Belediyesi, Kent Bilgi Sistemine geçiyor. Kent bilgi sistemiyle Yakutiye ilçe sınırlarında yer alan tüm binalar, arsalar kayıt altına alınırken, emlak ve ÇTV vergileri de bundan böyle internet ortamından yatırılabilecek. Vatandaşların bu sistem sayesinde ev ve arsa bilgilerini internet ortamından sorgulayabilecek.

Yakutiye’de ‘Akıllı Kent’ adımı

Erzurum Yakutiye İlçe Belediyesi, Kent Bilgi Sistemine geçiyor. Kent bilgi sistemiyle Yakutiye ilçe sınırlarında yer alan tüm binalar, arsalar kayıt altına alınırken, emlak ve ÇTV vergileri de bundan böyle internet ortamından yatırılabilecek. Vatandaşların bu sistem sayesinde ev ve arsa bilgilerini internet ortamından sorgulayabilecek.
//BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ
Muazzam bir veri kaydının sağlanacağını belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, “Çağımız bilişim çağı ve biz belediye olarak buna ayak uydurmaya çalışıyoruz. Halka hizmet kolaylığı sunmak için bilgi teknolojilerine geçiyoruz” dedi.
Yakutiye İlçe Belediye Başkanlığı, Ekim-2009 tarihinden itibaren bilgi teknolojileri altyapısı kentsel otomasyon sistemleri projesi çalışmalarına başladı.
//ÇALIŞMA 2010’DA TAMAMLANACAK
Ali Korkut, Ekim 2010 tarihinde tamamlanması planlanan çalışmaların Başkan Yardımcısı Engin Kocadağıstan’ın koordinasyonunda yürütüldüğünü söyledi.
Kocadağıstan projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Akıllı Kent Yakutiye” sloganıyla başlattığımız bu proje ile halkımıza daha iyi hizmetler sunmayı amaç edinmiş bulunuyoruz. Kentimizle ilgili sorunlar kentleşmeye paralel olarak her geçen gün hızlı bir şekilde artmaktadır. Günümüz bilişim çağı olarak nitelendirilmekte ve Yerel Yönetimler olarak eğer yeterli bilgi ve teknolojiye sahipseniz, ve bunları en etkin şekilde kullanabiliyorsanız, yaşanılan zaman içinde en yüksek yaşam şartlarına sahip olacağınız da bir gerçektir. Fakat bilgiye sahip olmak kadar, bu bilgilerin aktif olarak kullanılması ve güncel tutulması da önemlidir. Bu amaçla tüm bilgilerin bir sistem kapsamında toplanması ve işlenmesi gerekir. Mevcut bilgilerin veri tabanı ortamlarında bir araya getirilip saklanması, analiz edilmesi ve kullanıcı ihtiyacına göre sunulması bilgi sistemi olarak adlandırılır. Kentsel faaliyetlerin yerine getirilmesinde optimum karar verebilmek için ihtiyaç duyulan planlama, altyapı, mühendislik, temel hizmetler ve yönetimsel bilgileri hızlı ve sağlıklı bir şekilde irdelemek amacıyla oluşturulan, konumsal bilgi sistemlerine de kent bilgi sistemleri (KBS) denir. Bilgi sistemlerinde temel amaç, karar verici makamlara alternatif çözümler üretmek, özellikle planlama ve hizmet amaçlı yatırım çalışmalarında yerel yönetimlerin optimum kararlara ulaşabilmesi için doğru karar verme kapasitesini arttırmak, kent halkına çağdaş anlamda etkin hizmetler sunulmasına yardımcı olmaktır” dedi.
//KENT BİLGİ SİSTEMİ
Kocadağıstan, “Kent Bilgi Sistemleri ile başta kente ait mülkiyet, planlama, halihazır haritalar gibi grafik gösterimler olmak üzere kente ve kentliye ait veriler sorgulanabilmektedir. Kent yöneticileri kente hakim olur ve daha doğru kararlar verilir, zaman ve emekten tasarruf edilir, hizmet kalitesi artar, ekonomik kazanç artar, kent imar dokusunun düzenlenmesi, güncel tutulması ve yönlendirilmesi sağlanır, daha güvenli ve huzurlu bir kent hayatı sağlanır. Yakutiye İlçe Belediye Başkanlığı olarak Ekim-2009 tarihinden itibaren Bilgi Teknolojileri Altyapısı Kentsel Otomasyon Sistemleri Projesi çalışmalarına başlanmıştır” diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl Sağlık’tan denetim seferberliği
GHA/Erzurum’da faaliyet gösteren özel diş poliklinikleriyle diş laboratuarları, ...
Diyaliz hastası çiftin mutluluğu
DURSUN MURAT AYDIN (İHA) - Oltu Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi ...
Çağrı Merkezi ekmek kapısı oldu
CİHAN/Sağlık Bakanlığı'nın Erzurum'da kurduğu çağrı merkezine kurayla 35 kişi daha alındı.
 
Numune 25 bin kişiye hizmet verdi
GHA/Erzurum Numune Hastanesi’nden yıl içerisinde 25 bin kişiye sağlık ...
İkramiye hayali sağlığınızı bozabilir
GHA/“Piyangodan para çıkacak” şeklinde beklentisi bulunanlara, depresyon ...
Avcılar, yabancılardan yana dertli
İHA/ Erzurum Avcılar Derneği Başkan Yardımcısı Zülküf Kurt, “Erzurum’daki ...
 
30 yıldır su çilesi çekiyorlar
PEHLÜL DÜZENLİ (İHA) - Narman İlçesine bağlı Araköy köyünde 30 yıldır ...
Geç kalmadık mı?
Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, Erzurum için en önemli projelerin ...
Aşure sevincini paylaştılar
CİHAN/Vuslat Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Eğitim Derneği'nce ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva