ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bahçeli: ‘Her anne övünç kaynağıdır’
Bahçeli: ‘Her anne övünç kaynağıdır’
Meteorolojiden  yağmur ve kar uyarısı
Meteorolojiden  yağmur ve kar uyarısı
Erzurum Söğütlü’de hortum
Erzurum Söğütlü’de hortum
Varto yolunda feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Varto yolunda feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Erdoğan’dan Anneler Günü mesajı
Erdoğan’dan Anneler Günü mesajı
HABERLER>EKONOMİ
19 Ağustos 2016 Cuma - 13:06

Yakutiye Belediyesi Projesine AB desteği

Yakutiye Belediyesi AB’den proje kazandı. AB’ye sunulan “Kayıtsız Kalmayın” başlıklı proje onay aldı. Toplam 210 bin Euro’luk projeye AB 189 bin Euro fon desteği sağlıyor.

Yakutiye Belediyesi Projesine AB desteği

Yakutiye Belediyesi AB’den proje kazandı. AB’ye sunulan “Kayıtsız Kalmayın” başlıklı proje onay aldı. Toplam 210 bin Euro’luk projeye AB 189 bin Euro fon desteği sağlıyor.
 Avrupa Birliğine sunduğu projeyle dikkat çeken Yakutiye Belediyesi bir projeye daha fon desteği kazandı. Yakutiye Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kayıtsız Kalmayın” adlı hibe projesi AB tarafından kabul edildi. Proje ile kayıtlı istihdam oranının artması için Bölge’de kayıt dışı istihdamın azalmasına katkı sağlanması hedefleniyor.
 Toplam 210 bin Euro’luk projenin 189 bin Euro’su AB tarafından karşılanacak. Projenin AB tarafından onaylanması ve imzaların atılmasının ardından, açılış toplantısı düzenlendi. Projenin açılış toplantısı Atatürk Üniversitesi Genel Sekreteri, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü, Oto Tamir ve İmalatçıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Marangoz Mobilya ve Duvarcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Projenin iştirakçileri Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Türkiye İstatistik Kurumu Erzurum Bölge Müdürlüğünün katılımıyla gerçekleşti.
 Törende konuşan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ekonomide önemli etkenlerden birisinin de kayıt dışı istihdamı da ekonomiye kazandırmak olduğunu vurguladı. Bu her vatandaşın sorumluluğu içerisinde olan bir projedir. Herkesin azami oranda buna hassasiyet göstermesi lazım diyen Korkut şöyle devam etti. “Yakutiye Belediyesi olarak farkındalık ortaya koymak adına böyle bir proje oluşturduk. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu Bey’e de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kendisiyle görüştük projenin önem ve ehemmiyetinden bahsettik. Erzurum’da böyle bir projenin olması Erzurum için büyük bir şans olacağını ifade ettiler. Kendilerinin de büyük bir desteğiyle bu proje Avrupa Birliği hibe programından onaylandı ve şuan itibariyle başlandı ve bu süreç içerisinde Erzurum Oto Tamir ve İmalatçılar Odası’nın salonunu biz yaptıracağız ve bundan sonra çalıştay ve diğer programlar orada vuku bulacak.
 Korkut projenin amacını da “Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve diğer paydaşlarla beraber şehrin ekonomisine yön veren kardeşlerimizle beraber çalıştaylar düzenleyerek, toplantılar düzenleyerek bu olumsuz ortamı olumlu konuma getirmek ve ekonomiye ciddi manada katkı sağlamak amacını gütmektedir. İnşallah projemiz başarıya ulaştığı takdirde Türkiye genelinde bu örnek bir proje olur ve Erzurum’dan bu kalkınma hamlesini gerçekleştiririz” şeklinde açıkladı.
 Toplantıda konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Halil İbrahim Coşkun; Kayıt dışı istihdamın özellikle vergi, sigorta primi, gibi yükümlülüklerden kaçınmak, bürokratik işlemlerden kurtulmak için kayıt dışı ekonomik faaliyette bulunarak gerçekleştirildiğinin altını çizerek bulunla mücadele kapsamında çeşitli eylem planlarının hazırlandığına ve birçok kurum ve kuruluşla protokoller imzalandığını vurguladı. Kayıt dışı istihdamın yıllara göre oranları açıklayan Coşkun “2002 yılında %50 olan kayıt dışı istihdam oranı 2008 yılında %43’e, 2015 yılında ise %33’düşmüştür. 2023 hedeflerinde oranın %15 seviyesine düşürülmesi planlanmaktadır” dedi.
 12 ay boyunca devam edecek olan Projenin en dikkat çeken yönlerinden biri, Projenin ortaklarından olan Oto Tamir ve İmalatçıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Marangoz Mobilya ve Duvarcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na bağlı üyeler arasında kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi amacıyla istihdam ve işgücü piyasasında faaliyet gösteren tarafların işbirliği düzeyinin artırılması için eğitim seminerleri verilecek.
 

 
ESTP terörü lanetledi
 
‘Birlik ve beraberliğimizi kimse bozamaz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fin-TÜRK-6 açıklandı
M.AKDAĞ-ÖZEL-FİNTÜRK 2016 6’ıncı dönem sonuçları açıklandı.
Mükellef sayısında yüzde 2'lik artış
M.AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı 2016 Temmuz dönemi faal mükellef sayılarını paylaştı.
Erzurum'un bölge payı artış sürecinde
M.AKDAĞ-Maliye Bakanlığı 2016 yılı Temmuz dönemi vergi tahakkuk ve tahsilat oranlarını paylaştı
 
Erzurum Kredisi en yüksek il
M.AKDAĞ-TBB Risk Merkezi 2016 yılı Ocak-Haziran dönemi nakdi kredi iller dağılımını paylaştı
Hava ulaşımında Erzurum Cazibesi
M.AKDAĞ-DHMİ Temmuz ayı sonu Erzurum verilerini paylaştı. Erzurum havalimanından ...
Mehmetçik Vakfı’nın kurban bedeli 790 TL
TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Dr. E.Kur. Alb. İbrahim Yıldırım, ...
 
Erzurum'a 305 teşvikli yatırım
M.AKDAĞ-Ekonomi Bakanlığı 2016 Haziran dönemi teşvikli yatırım verilerini paylaştı
'Erzurum ekonomisinin gençlere ihtiyacı var'
Erzurum Genç İş Adamları Meclisi (ERGİM) üyeleri Erzurum AK Parti Milletvekili ...
Ürün organik, pazarlama organik
Oltu ilçesine bağlı Dutlu köyünde yetiştirilen kavunlar bölge halkının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva