ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Çiftçi başarılı öğrencileri ağırladı
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Futsal kadınlarda Gümüşhane şampiyon
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
Atatürk Üniversitesinde öncelik kalite
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
ETÜ – Büyükşehir sanayi iş birliği
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
Olur Belediyesinde tebrik gündemi
HABERLER>EĞİTİM
5 Haziran 2016 Pazar - 16:10

Vuslat-Der hafızlarından şühedaya vefa

Erzurum Vuslat Derneği’ne bağlı Sıbyan Mektebi’nde eğitim gören minik hafızlar, yılsonu etkinliğinde şehitlerimizi andı.

Vuslat-Der hafızlarından şühedaya vefa

Erzurum Vuslat Derneği’ne bağlı Sıbyan Mektebi’nde eğitim gören minik hafızlar, yılsonu etkinliğinde şehitlerimizi andı. Çeşitli tiyatro ve piyes gösterileriyle hünerlerini sergileyen minik hafızlar, şiir, ilahi ve dualar ile şehitlerimizi yâd etti. Gösterilerinin ardından Sıbyan Mektebi’nin başarı ile bitiren öğrencilere, diploma ve madalyaları verildi.

Erzurum Vuslat Derneği, geleneksel hale getirdiği Sıbyan Mektebi yılsonu etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Sıbyan Mektebi’nde eğitim gören ve yaşı 4 ile 6 arasında değişen minik hafızlar, etkinlikte ilahiler, şiirler, dualar, hadis ve ayetlerin yanı sıra, tiyatro gösterileriyle de hünerlerini gösterdi. Gösterinin ardından Sıbyan Mektebi’ni başarıyla bitiren öğrencilere, Vuslat Derneği Onursal Başkanı Muhammet Şevket Gökşan, madalya ve diplomalarını teslim etti. Erzurum İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa, Vuslat Derneği Onursal Başkanı Muhammet Şevket Gökşan, Vuslat Derneği Erzurum Şube Başkanı Fikret Semerci, minik hafızların aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını Vuslat Derneği Onursal Başkanı Muhammet Şevket Gökşan yaptı.

GÖKŞAN’IN SUNUMU

Hafızlığın, Kuran’ın ve teslimiyetin önemine dikkat çeken Gökşan, küçük yaştan itibaren hafızlığa başlayan minik öğrencilerin topluma örnek olmasını istediğini belirtti. Sıbyan Mektebi’nde hafızlığa ilk adımını atan minik öğrencileri tebrik eden Gökşan, Kuran- ı Kerim yolunda hafız yetiştirmeye devam edeceklerini dile getirdi. Kuran’ın hayatımıza tutulan bir ışık olduğuna vurgu yapan Gökşan, “Bizler için Kur'ân-ı Kerîm bir derya, bir deniz, bir hazine. Onda, doğru düşünenler için ibret, haram ve helalleri gösteren bir rehber, insanı aldatan her şeyden kurtuluş, dertli gönüllere şifa, her zaman koruyucu bir sığınak, insana ve hayatına dair yaş veya kuru, küçük veya büyük her ne varsa Kur'ân-ı Kerîm'de yer alıyor. Kur'ân-ı Kerîm'in mucizelerinin sonu yok. Geçmişe ve geleceğe ışık tutan Kur'ân-ı Kerîm'i okuyanlar, ne kadar tekrar etseler de onu eskitemezler. O, ışık veren bir ziya, aydınlık saçan bir nurdur. Bu nur inşallah minik hafızlarımızın yüzlerinde devamlı olacak. Hafızlarımızı kutluyorum. İnşallah daha güzel yerlerde olacaklar” diye konuştu.

AMACIMIZ TOPLUMA FAYDA SAĞLAMAK

Vuslat Derneği olarak amaçlarının hafız yetiştirmek dışında bu hafızların topluma fayda sağlamaları olduğunu ifade eden Gökşan, “Vuslat Derneği olarak çift kanatlı hafızlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımıza dini eğitimin yanında fen ilimleri de veriyoruz. Çocuklarımızı her açıdan faydalı olacak şekilde eğitiyoruz. Bu çocuklarımız ülkemizin geleceğini aydınlatacaktır. Toplumumuza faydalı olacaklardır” dedi.

HAFIZ KURAN’I KENDİSİNE DOST SEÇMİŞTİR

Hafızlığın dinimizde ayrı bir yerinin olduğunu ifade eden Gökşan, “Allah’ın biz kullarına göndermiş olduğu Kur'an'ı Kerim'in okunup ezberlenmesine hafızlık, hücrelerin son tükeninceye kadar çalışıp onu ezbere alan kişiye de hafız-ı kuran denir. Aynı zamanda hafız koruyucu, muhafaza eden demektir. Bu kutsal ve sönmez meşaleyi taşımak onu canlı tutmak ve yaşatmak nefse ve şeytana karşı mücadele etmek ancak bir hafız-ı Kuran yakışır. Hayatın en zor işlerinden birini de Hafız-ı Kur'an yapar. Gökyüzünde yağmur yağar, sesini duyar. Sararan yaprakların hışırtısını, yeşeren filizlerin kokusunu hele birde yeryüzü kefene bürününce onun soğuğunu belki de hiç hissetmez. Hafız- ı Kur'an çocukluğunu yaşayamaz. Hafız belki genç kızdır, arzu ve isteklerine nokta koyar. Anadır, babadır, hayatın zorluklarına karşı Rabin’in kitabına sarılır ve O'na dalar gider. Hafız-ı Kur'an Dünya’da en güzel, en güvenilir olanı Kuran’ı kendine dost seçmiştir” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından minik hafızlar, çeşitli tiyatro ve piyes gösterileri ile hünerlerini sergiledi. Şehitlerimiz için ilahi, şiir ve dualar okuyan minik hafızlar, daha sonra Vuslat Derneği Onursal Başkanı Muhammet Şevket Gökşan’dan diploma ve madalyalarını teslim aldı.

 
Palandöken’de Geleneksel Ramazan ağırlaması
 
Pelit Meydanı’na estetik düzenleme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkale’den Çanakkale’ye tarih köprüsü
M.COŞKUN-Aşkale Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaokul öğrencilerini ...
Bakan Akdağ, mezuniyet törenine katıldı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İhsan Doğramacı Vakfı Erzurum Özel Bilkent ...
Orhan: Hizmet felsefimiz, ‘Önce İnsan’
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçede eğitim öğretim ...
 
2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı’na veda
Pasinler ilçesinde Mehmet Akif Ersoy İlkokulu tarafından hazırlanan 2015-2016 ...
Oltu MYO’da mezuniyet coşkusu
Oltu Meslek Yüksek Okulu 20‘cini gerçekleştirdiği mezuniyet töreninde ...
Küçük öğrencilerden büyük şölen
Oltu Şehitler İlkokulu’nca velilere yönelik yıl sonu programı düzenledi.
 
Ana Kuzularından yılsonu şöleni
“Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri Programı” kapsamında Anakuzusu Anaokulu yılsonu gösterisi düzenledi.
Erzurum'da 'Bilim' gündemi
M.COŞKUN-2015-2016 Eğitim ve Öğretim sezon sonu münasebetiyle okullarda ...
3 bin kişi sanat sahibi oldu
Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezince hazırlanan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva