ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>GUNCEL
2 Temmuz 2011 Cumartesi - 08:02

‘Vizyon 2023’e bilimsel bakış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Türkiye 2023’ vizyonu arasında bulunan marka şehirler projesinin önemine de değinen Dekan Barlı, "Başbakanımızın 2023 vizyonu içerisinde marka şehirler yaratmak hedefi yer alıyor. Bu kavramı şehrimize uyarladığımızda 2011 Üniversiteler Kış Oyunları'nın kentte yapılması, markalaşma adına yapılmış önemli bir adımdır. " dedi.

‘Vizyon 2023’e bilimsel bakış

ERZURUM gazetesi
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Barlı, "Marka şehirler yaratmak için başarılı organizasyonlar yapılmalı" dedi.   Barlı, Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından, Erzurum Esnaf Sarayı'nda düzenlenen "Organizasyon Hizmetleri Sektörü Tartışıyor" adlı panelde yaptığı konuşmada, markalaşma ve kentin ekonomik durumuyla ilgili değerlendirmede bulundu.
SEKTÖREL SORUNLAR
Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı’nın (ESAV) 7 aydan beri devam eden ‘İstihdam Garantili Organizasyon Elemanı Yetiştirme’ Projesi kapsamında düz enlenen ‘Organizasyon Hizmetleri Sektörü Tartışıyor’ panelinde sektörün sorunları, Erzurum’un sektördeki durumu masaya yatırıldı. Panele Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı oda başkanları ve Atatürk Üniversitesi’nden akademisyenler ve proje kapsamında eğitim alan kursiyerler katıldı.
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Barlı’nın başkanlığını yaptığı panelde işletmelerin çevre güvenliği konusunda dikkat etmesi gereken kriterler ve gıda güvenliği konusunda dikkat edilmesi gereken kriterler ele alındı.
BARLININ DEĞERLENDİRMESİ
Panelin açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Barlı, markalaşma ve kentin ekonomik durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.Sosyo-ekonomik veriler bakımından Erzurum’un hak ettiği konumda olmadığını ifade eden Barlı, “Türkiye İstatistik Kurumu 2009 verilerine göre Erzurum sosyo-ekonomik sıralamada 60’ıncı, 2010 yılında ise 61’inci sıraya gerilemiş durumda. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin değişik endeksleri ele aldığı bir çalışmada ise Erzurum 60’lı sıraların altında yer alıyor. Bu verileri bir trend olarak ele alırsak Erzurum ortalamanın altında kalan bir il olarak ortaya çıkıyor. Yaşanabilir şehirler sıralamasında ise Erzurum 35’inci sırada yer alıyor. Erzurum'da son veriler itibariyle 2009- 2010 yılları arasında yıllık ihracat oranı 29 milyon dolar. Bir tane organize sanayi bölgemiz var burada aktif 140 işletmenin var olduğu görülüyor ve 4 tanede küçük organize sanayimiz var ve burada da 800’e yakın işletme söz konusu bu iki organize sanayi bölgemizin kapasite kullanım oranı yüzde 37'lerde. Verimlilik ve kapasite oranının son derece düşük olduğunu görüyoruz. Buralarda küçük işletmeler var ve çoğu atıl durumda. Yakındaki illerimizden Trabzon’a bakıyoruz geçen yılki ihracat rakamları 1 milyar doların üzerinde. 400 bin civarında nüfusa sahip Erzurum’la, 250 bin civarında nüfusa sahip Trabzon’un arasındaki bu fark normal mi? Değil. Bu insanlar bizim 10 katımızı, 20 katımızı nasıl üretip ihraç ediyorlar? Demek ki bir yerlerde hata yapıyoruz. " dedi.
MARKA ŞEHİR VURGUSU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Türkiye 2023’ vizyonu arasında bulunan marka şehirler projesinin önemine de değinen Dekan Barlı, "Başbakanımızın 2023 vizyonu içerisinde marka şehirler yaratmak hedefi yer alıyor. Bu kavramı şehrimize uyarladığımızda 2011 Üniversiteler Kış Oyunları'nın kentte yapılması, markalaşma adına yapılmış önemli bir adımdır. Böylesine büyük bir organizasyonda yer alan yerel firma sayısı çok az sayıdaydı. Böylesine uluslararası organizasyonların altından kalkabilmek için alt organizasyonları da başarıyla yapabilmemiz lazım. Marka şehirler yaratmak için başarılı organizasyonlar yapabilmeliyiz. Organizasyonu profesyonel bir şekilde yapan şehirlere sahip olduğumuzda markalaşmayı da sağlayabileceğiz. Her sektör kendisine birtakım standartlar geliştirmelidir. Kalite, müşteri mennuniyeti, hız, zamanında teslimat ve eğitim bunlardan sadece birkaçı. Sektörel bazda standartlarımızı geliştirmek zorundayız. " diye konuştu.
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat da organizasyonda başarının sağlanması için gelenekçi anlayıştan vazgeçilip, çağa ayak uydurmaya çalışmak gerektiğini söyledi.
Esnafın başarılı olmasının yeniliklere açık olmasıyla mümkün olacağını ifade eden Fırat, "İnsanlar kendi işlerine önem göstermiyor. Hijyen konusunda, müşteri memnuniyetinde eksikliklerimiz var ve bunu eğitimle aşabiliriz. Ben dahil herkesin eğitime ihtiyacı var. Kim ne iş yaparsa yapsın yaptığı işin eğitimini almak zorunda. Esnafımız maalesef gelişime açık değil. Bu da organizasyon başarısını olumsuz etkiliyor. " dedi.
Panelde Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yalçın Kemal Bayhan "Çevre yönetimi" ve Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Öz de "Gıda Güvenliği Hijyen ve Sanitasyon" konulu sunum yaptı.
 
 
 

 
AB sürecine ‘Erzurum Yaklaşımı’
 
A.Ü. Nahçivan’a açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akan ve Engin rahmetle anıldı
Geçirdiği kalp krizi sonucu geçtiğimiz yıl 30 Haziran’da hayatını kaybeden ...
Aşkale yolunda feci kaza: 5 ölü
Sakarya'dan Erzurum'un Pasinler İlçesi'ndeki bir cenazeye gidenlerin içinde ...
İtfaiye’den merhamet operasyonu
Erzurum'da ayağına ip dolandığı için bir apartmanın çatısında mahsur kalan ...
 
Emekliler Günü’nde destek çağrısı
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Erzurum Şube Başkanı Hikmet Ateş, “Geçmişini ...
Gölet var, kanal yok
Erzurum'un merkez Palandöken İlçesi'ndeki Sığırlı Köyü'nde Özel İdare ...
Bedduayla alacak tahsili
Vakıflar, malının tahrip edilmesi, vakıf gelirinin aksatılmaması için ...
 
Büyükerşen Erzurum’daydı..
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşan, Erzurum’daydı. TCDD ...
Narman Peri Bacaları ilgi odağı
Narman ilçesinde bulunan kırmızı peri bacaları, ilkbahar mevsimiyle birlikte ...
Türk Telekom ile GSM Hatlarını Aramak da Bedava!
Türk Telekom yıl sonuna kadar daha fazla kazanıyor. Türk Telekom tarafından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva